Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?
"A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közép-Európa és Magyarország egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező műszaki egyeteme, 1782-es alapításával a világ első műszaki egyeteme."
A BME az elmúlt öt-tíz évben folyamatosan ott volt a topon, idén meg nem, az OE viszont most volt ott végre, de korábban sosem.
Noch und?
A BME soha nem volt ott a topon. Mindig is középszerű egyetem volt. Csak itt a kis magyar brüggöldében volt max. a top 10-ben. Egyszerrég.
Nem tudom, miért nem tudod elfogadni a szomorú valóságot.
Olvasd, segédsmunkás:
A napokban megjelent rangsor alapján tíz magyar egyetem szerepel a világ legjobbjai között: a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem (SE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).
Míg tavaly a hazai felsőoktatási intézmények 47 szakterületi listán képviseltették magukat, idén már 56 rangsorban jelennek meg képzéseikkel. A legtöbb szakterületi listára az ELTE (15), a BME (13) és az SZTE (9) került fel. A legnagyobb pozíciójavulást több mint száz helyet előrelépve a BCE könyvelheti el a társadalomtudományok és menedzsment területen. Előkelő helyezést ért el továbbá a BME mérnöki és technológiai területen (211.), a SE élettudományok és orvostudomány területen (262.), valamint az ELTE természettudomány területen (287.)
Nem tudom ez kinek a zuglistája, de mivel az Óbudai eleve nem szerepel a listán (ami szégyenszemre kenterbe verte a Corvinust meg a BME-t is legelismertebb, legfontosabb rangsorban, a THE-n), így eleve komolytalan.
Figyelj nemzetközi viszonylatban az 1201+ hely nagyon gyengének számít, ezen nincs mit védelmezned.
@93 "A napokban megjelent rangsor alapján tíz magyar egyetem szerepel a világ legjobbjai között:"
Én tegnap összeállítottam egy listát a világ legjobb egyetemeiről, és az ELTE-BME-Közgáz volt a TOP 3. Brutál mi?
Nem tudom ez kinek a zuglistája,
A magyar állam tette közzé, tehát nyilván semmi relevanciával nem bír. Lol.
Az mondjuk a "te zuglistádat" dicséri, hogy annyira fű vagy az egészhez, hogy azt képzeled, a BME egy középszerű intézmény, holott, olyan pengéket képzett, mint Gábor Dénes, vagy Bánki Donát.
Igen, ez a két név egy-egy felsőoktatási intézmény nevét viseli, viselte. Bay Zoltán, Simonyi Károly. Mond ez a két név neked valamit? Nem sokat, igaz? :o)))
96. Kisbogár Gábor Dénes csak pár évet járt a BME elődjére 100 évvel ezelőtt (!!), amúgy meg a Humboldton és Berlinben végzett:
Magyar Királyi József Műegyetem (–1921)
Humboldt Egyetem (–1924)
Berlini Műszaki Egyetem (–1927, PhD)
Bánki Donát valóban a Műegyetemen végzett 150 évvel ezelőtt (!!) az 1870-es években.
Bay Zoltán idézem: “Gimnáziumi tanulmányait a Debreceni Református Kollégiumban végezte. A Pázmány Péter Tudományegyetemen matematika–fizika szakon tanult tovább. Tanulmányai befejezése után oktatói kinevezést kapott az Elméleti Fizika Intézetbe, és 1926-ban a legmagasabb kitüntetéssel szerezte meg doktori fokozatát. Négy évig Berlinben volt ösztöndíjas.”
Simonyi Károly valóban a Műegyetemen (is) diplomázott, 1940-ben, 80+ évvel ezelőtt!!
Tehát ha jól értem, az érvelésed alapja 80-150 évvel ezelőtt tudósok, akik közül csak egy nevezhető BME hallgatónak, a többi máshol vagy főleg máshol tanult.
* Négyből kettő járt a BME ELŐDJÉRE 80-150 évvel ezelőtt. Egy főleg máshova járt (Humboldt, Berlin), egy meg egyáltalán nem járt a BME közelében sem. De konkrétan a BME-re egyik sem járt (csak az elődjükre).
De azért remek lista volt, mérnöki precizitással. 😱
"De konkrétan a BME-re egyik sem járt (csak az elődjükre)."
Tehát, ha a te iskoládat átnevezik Lakmusz Brünhilda általános iskolára, akkor oda te nem is jártál soha, igaz?
Na, ebből is látszik, hogy milyen pótolhatatlan csillag-ember vagy te a magyar tudományos élet fennséges horizontján. LOL...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!