Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ad a Google a Wikipédiár...

Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?

Figyelt kérdés

Nézzenek ide:

[link]

Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.

2022. júl. 6. 17:38
 371/393 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem tudhatom, hogy melyik album nevezetességét mi támasztja alá."

Akkor ne erőlködj azon, hogy ezekről Wikipedia-bejegyzést írj. Ennyire egyszerű.

A 347-es hozzászólásomban már leírtam: indíts blogot! Ott senki nem ellenőrzi, hogy mennyire "nevezetes" valami, és azt sem, hogy van-e értelme róla írni. Sőt, még a forrásokat sem fogja senki ellenőrizni. Akár a magánvéleményedet is megírhatod.

Nem csak a Wikipedia létezik a világon. Ezt kellene felfognod, és megértened. Meg azt, hogy ha valami nem megy, azt nem kell erőltetni.

"kétféleképpen lehet a rádióból felvenni: vagy felveszi az ember a dumát, vagy pedig úgy veszi a számokat, hogy minden számnak hiányozzon az eleje."

Hát nem tudom... Melyik rádióról beszélünk? Ha nem valamelyik kereskedelmi rádió beszélgetős showműsoráról van szó, akkor azért van esély rá, hogy teljes egészében rögzítsd. Egyébként pedig brit tudósok még mindig kutatják, hogy mi a fészkes fene köze van a rádióban leadott zenéknek a Wikipediához?

"Egy földgömb még a piros hivatkozásoknál is jobban idegesít"

Ezen egy jó pszichiáter pillanatok alatt tudna segíteni. Pár tabletta Ketilept, és még a piros földgömb sem fog zavarni. ;-)

"főleg amikor a Windows 10 hibaüzenetet ír ki."

Lehet, hogy a számítógép használatával is fel kéne hagynod.

"A Windows 10 az internetről tölti le a frissítéseket."

És minek kellene frissítés, ha nincs internetelérésed?

Naugye.

Amúgy meg használj Linuxot, GhostBSD-t, vagy akármi mást, ott nem lesz földgömb. ;-)

#357 "Azt viszont még mindig nem értem, mi köze van ennek a piros linkekhez."

Balu gondolataiban ne keress logikát!

"Örülnék, ha Zoltán Erika összes albumát (lemezét, kazettáját és CD-jét) valahol lehetne kapni."

Nem. Te csak a kifogásokat jöttél keresni. Konkrétan még linket is adtak neked, ahol megvehetted volna. De neked az nem jó. Merő makacsságból.

Hát akkor így jártál.

Ezzel is bebizonyítottad, hogy te nem megoldásokat keresel, hanem lehetőséget a panaszkodásra, meg kötekedésre.

#360 pedig nagyon jól összefoglalta, hogy mi a probléma. Különösen jól rátapintott arra, hogy az érdemi kommunikációt lehetetlenné teszi az, hogy te össze-vissza csapongsz a témákban. Tényleg különösen irritáló, amikor valami technikai témáról van szó, merre te meg elkezdesz anyádra kanosodni. Egyrészt ez alapból undorító, még Alabamában is az lenne, másrészt meg lehetetlen úgy érdemben beszélgetni, vitázni, ha a vitapartner összefüggéstelenül hadovál.

#361 "ön nem látja az alsó sorban a földgömböt"

Na, itt ismét egy jel, hogy alkalmatlan vagy az internet aktív használatára. Egyszerűen nem ismered a jellemzőit, a kialakult szokásokat, meg az egyes szabályokat. Nem tudom, mióta használsz internetet, de talán már itt is megírtuk, hogy - néhány speciális esetet leszámítva - az internetes kommunikációban tegeződünk. Persze, ha mondjuk a főnöködnek írsz hivatalos levelet, akkor azért nem... (bár mi történetesen tegezhetjük őt, de ez más kérdés.) De egy névtelen fórumon alapvető a tegeződés. Furcsának, maradinak, és talán még egy kicsit illetlennek is tart ez a túlzott formalitás. Én 1997 óta használok internetet, már akkor megfogalmazták, hogy az elfogadott társalgási forma a tegeződés. Az, hogy te ezt SEM tudtad megérteni és elsajátítani, az sajnos arra enged következtetni, hogy vagy rémesen gyenge a felfogó képességed, vagy egyszerűen az internet számodra egy olyan idegen világ, amibe képtelen vagy beilleszkedni. Nem, hogy még az egyes weboldalak és szolgáltatások szabályzatait is megértsd.

"de nekem csak akkor nem kell a földgömböt látnom, ha nem köttetem ki."

Szerintem egy fekete szigetelőszalaggal ragaszd le a monitor jobb alsó részét! Probléma megoldva, nem fogsz látni földgömböt.

Ha pedig veszel egy fekete-fehér monitort, akkor piros linkeket sem fogsz soha többé látni.

Kész a megoldás.

"Fiúkat és elektromos hulladékokat meg csak akkor nem kell látnom, amikor már el leszek temetve."

Na,és itt van az, amit #360 is mondott. Van egy téma, erre te ismét idehányod a beteg, perverz vágyaidat. Kit érdekel, hogy te kire vered, meg kire nem? Mi köze ennek a témához?

Egyébként meg sokszor elmondtuk már: tekintve, hogy a Földön nagyjából 4 milliárd nő, és 4 milliárd férfi él, normális körülmények között mindenki lát férfiakat is. Tényleg komoly kezelésre szorulsz, ha neked ez frusztrációt okoz.

Mellékesen jegyzem meg: nem kell ám mindenkire kiverni, akit meglátsz!

"Ha a 360-os válaszoló kiköttetné az internetet, akkor az egész világ visszafejlődne a 80-as évekbe?"

Dehogyis. Ezt a baromságot miből vontad le? Miért fejlődne vissza minden attól, hogy valaki kikötteti az internetet? Még ő maga sem fejlődne vissza, sőt, még a technikája sem, hiszen attól, hogy nincs internete, még lehet modern PC-je, konzolja, és rengeteg dolog van ám, amit internet nélkül is lehet csinálni.

"Ön mindent megtenne, hogy az egész világ fejlődjön visszafele a 80-as évekbe, amikor még újságokban le azt, amit ma már az interneten olvasni?"

N+1. alkalommal is elmondom, hogy: tegeződés.

A mondat többi része meg teljesen értelmetlen.

(Hatalmas nagy zárójel: a híreket nem csak újságokból, és internetről lehet ám megtudni! Hallottál már a tévé, és a rádió nevű eszközökről?)

"Nálunk az egész használja az internetet."

Akkor meg be kell azt a k...a gépet állítani úgy, hogy mindenki ahhoz férjen hozzá, amihez képességei, és állapota szerint indokolt. Ha ezt nem megy sem a szoknyás anyukádnak, sem a formás farú tesódnak beállítani, akkor hívjatok egy szakembert! Ő majd beállítja. És akkor a többiek is tudnak internetezni, te pedig nem fogsz - legalábbis online - baromságokat csinálni.

"Megszűnt az analóg adás."

A tévé esetén igen. Na, és?? Nem a földfelszíni sugárzás szűnt meg, hanem csak átváltottak digitális sugárzásra. Ugyanúgy lehet tévézni, mint régen, csak jobb a képminőség, sokkal több csatorna van, és van egy kis dobozka, amit a tévé mellett el kell helyezni. Ennyi. Még egy civilizációtól távoli tanyán is működik, semmi internet nem kell hozzá.

"A műsorvisszanéző sem működik internet nélkül."

De. Főleg, ha egy videomagnó nevű űrkorszakbeli ezsközt is beszerzel hozzá.

"Válasz 366-nak: vettünk új tűzhelyet. Azóta a régi a garázsban foglalja a helyet."

Van hely a garázsban? Akkor meg?? Egyrészt: nem a te dolgod. Másrészt: ha még működik, egyáltalán nem baj, ha van valamiből tartalék.

"A mosogatógépünk is rossz. A lemezjátszó jó, de nem tudom használni, mert rossz az erősítő."

Ezeket meg lehet javítani. Tudod, nem feltétlenül kell ám mindent zsigerből kidobni! Sőt, ha így teszel, azzal te magad növeled feleslegesen a világ hulladékmennyiségét.

"Igazság az, hogy nem akarok olyan műszaki cikkeket tárolni, melyekről tudom, hogy semmire sem lesznek jók."

Akkor javíttasd meg!

Jók lesznek azok, ha meg lesznek javítva.

"Az ilyeneket én nemhogy szekrényben, de még padláson sem akarom tárolgatni."

Majd ha lesz saját lakásod, akkor majd eldöntheted, hogy te mit tárolsz, és mit nem. De egyelőre sem a lakás nem a tiéd, sem ezek az eszközök. Így semmi közöd hozzájuk. Ha meg nem tetszik, be lehet vonulni egy otthonba. Ja, hogy kemény voltam? Igen. De te másból nem értesz. Te egy ember vagy ott, aki nem a ház tulaja és fenntartója. Nem másoknak kéne alkalmazkodni a te hülye mániáidhoz. Neked kéne felfognod, hogy nem te vagy mindennek az ura. Örülj, hogy így is mindennel kiszolgálnak, még talán azzal is, amivel nem kéne (pl. internet).

"köttesse ki ön. Utána menjen tönkre a merevlemeze!"

Tegezés, tegezés, tegezés!

Amúgy meg cuki ez a rosszindulat. De egyelőre szögezzük le: nem mi vagyunk azok, akik képtelenek használni rendesen az internetet. Nem mi maszturbálunk a saját anyánkra, nem mi lesegetjük a bátyánk popsiját, és végül: nem minket tiltottak ki Wikipediáról.

(Egyébként meg esélyes, hogy nem is merevlemez van már a gépében, hanem szilárdtest-meghajtó. És képzeld, egyébként merevlemezt is lehet újat venni. Aki meg előrelátó, annak eleve van biztonsági mentése. Szóval nem lenne katasztrófa egy merevlemez megpusztulása.)

"Az ön kedvéért az újságírók majd pazarolni fogják a papírokat, hogy a híreket az is elolvashassa, akinek nincs internete?"

Baluka! Tudom, hogy ezt neked nehéz lesz megérteni... de talán képes vagy felfogni, ha nagyon koncentrálsz. Attól, hogy lesz egy ember, aki előfizet egy újságra, ettől még nem fogják tömegesen irtani az erdőségeket.

Az meg, hogy mit nevezünk pazarlásnak... nos, az az áram, és adatmennyiség, amit te az internetezéskor használsz, na, az a pazarlás!

"Az ön kedvéért megszűnik a digitális adás, s újra analóg adás lesz?"

Most te csak játszod a hülyét, vagy tényleg ennyire elveszítetted a kapcsolatot a valósággal?

Megnézném én azt, hogy azért, mert egy ember lemondja az internet-előfizetését, sorra állnak majd vissza az analóg műsorszórásra. :D

(Nem mellékesen: ennek mi köze az internethez??)

"Az nem érdekem, hogy a Windows 10 alsósorában legyen egy földgömb"

Akkor ragaszd le fekete szigszalaggal! Vagy használj Linuxot! Vagy vegyél Macbookot! Egyik esetben sem lesz ott a földgömb. ;-)

"Az az érdekem, hogy olyanokat is tudjak hallgatni, ami csak bakeliten jelent meg."

De azt ugye felfogtad, hogy ezt nem azzal éred el, hogy teletrollkodod a Wikipediát, hanem azzal, ha megcsináltatod azt a rohadt lejátszót?

"Azt azért megígérem, hogy ha nem lesz több internetkiköttetős hozzászólás, akkor én sem fogok többet ebbe a témába írni."

Tudjuk, hogy nálad az ígéret mennyit ér. (Gy.k. semennyit.)

"Mi lenne, ha lenne egy laptopom, s elvinném egy szállodába?"

De nincs laptopod, és te még egyedül az utcára sem mehetsz ki, nem hogy szállodába. Innentől kezdve értelmetlen a "kérdésed".

2023. jan. 4. 00:45
 372/393 anonim ***** válasza:
83%

Igaz, hogy jelen kérdésben ez off-topik, de tényleg felnőtt, érett (?) embereknél létezik olyan, hogy egymás telefonján bejelentkezgetünk ide-oda? Ez most komoly?

Mondjuk én ezt még tiniknél is gáznak tartom, akármennyire is divatos jelenség. A telefon a magánszféra része. Egyrészt: erősen személyhez kötött. Ha valaki huligánkodik róla, ember legyen a talpán, aki bebizonyítja, hogy nem ő volt. Másrészt: tele van személyes adatokkal.

Ha pedig odaadjuk másnak, akkor az az egyén felelőssége is. Nyilván ha mondjuk egy bűncselekményt bonyolít le róla egy "haver", akkor azért nem a teló tulaját fogják elővenni, de mint bűnsegéd bizony eljárhatnak ellene.

Tudok egyébként olyan esetről, amikor egy iskolás a másiknak a telefonjáról szidta a tanárokat. Nehezen sikerült csak tisztázni, hogy nem ő volt az elkövető. Persze, csak elkérik egymás telefonját, hogy játsszanak rajta. Hát basszus... töltsön le a sajátjára játékot. Vagy ha nem megy, akkor játsszon mást.

Mi lesz a következő? Ha nincs a havernak barátnője, odaadom az enyémet, hogy legyen mivel "játszania"? Oké, ez túlzó példa volt, de akkor is aberrált dolog személyes, visszaélésre lehetőséget adó dolgokat kölcsönadni, vagy a saját ptivát azonosítónkkal másnak az eszközéről bejelentkezni. Ha feltétlenül szükséges, akkor is tessék azt privát módban.

2023. jan. 4. 01:54
 373/393 anonim ***** válasza:
100%

"Utána menjen tönkre a merevlemeze!"

Akkor már nem mindegy neki? :D

"Az az érdekem, hogy olyanokat is tudjak hallgatni, ami csak bakeliten jelent meg."

Az interneten?

"Akkor kinek kellene kiköttetnie?"

Ott sem kéne hülyeségeket csinálni.

2023. jan. 4. 12:53
 374/393 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy még a saját érvrendszerébe is azonnal belekavarodik.
2023. jan. 4. 13:11
 375/393 A kérdező kommentje:
Válasz 373-nak: szoktam letöltögetni olyan számokat, melyek nekünk egyáltalán nincsenek meg. Ha esetleg újra kellene formázni a merevlemezt, akkor legfeljebb amik a merevlemezen rajta voltak, azokat újra le tudom tölteni, hacsak nem szűnik az a honlap, ahonnan letöltöttem.
2023. jan. 4. 13:12
 376/393 anonim ***** válasza:
100%
#375, ha jól értem, amit írsz, akkor a problémásra a biztonsági másolat jelenti a tökéletes megoldást.
2023. jan. 4. 13:28
 377/393 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha készítenél biztonsági mentést, akkor ilyen probléma nem lenne.
2023. jan. 4. 13:38
 378/393 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a kérdező nem szeret fizetni a számokért, mert akkor nem kellene a rádióból felvennie. Csak hát azt nem fogja fel, hogy az lopás. Na ezért is ki kéne kötni az internetet.
2023. jan. 4. 16:12
 379/393 A kérdező kommentje:

Válasz 378-nak: elektromos hulladékokat internet kikötése esetén is kötelező látnom. Önök rosszat akarnak nekem.

A műsorvisszanéző nem működik internet nélkül. A set top boxnak HDMI kimenete van, melyet csak televízióhoz lehet csatlakoztatni.

2023. jan. 4. 16:19
 380/393 anonim ***** válasza:
100%

"elektromos hulladékokat internet kikötése esetén is kötelező látnom"

Nem is amiatt írta...

2023. jan. 4. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!