Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ad a Google a Wikipédiár...

Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?

Figyelt kérdés

Nézzenek ide:

[link]

Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.

2022. júl. 6. 17:38
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
 331/393 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez az, kedves utolsó, mert Balázsra nem lehet hatni. Nem érti meg, mi a probléma. Az, hogy elküld néhány random témát, nem wikicikk. Az igazat megvallva nem is értem, hogy húzta ott ilyen sokáig és miért nem dobták ki jóval előbb. Csomószor volt blokkolva, mégsem tanult belőlük semmit. A slusszpoén pedig az, hogy a szerkesztői lapjára sokáig ki sem volt írva, hogy ő autista. Tehát simán lehetett volna mezei troll is, akkor sem csináltak vele semmit, csak blokkolták egy csomó alkalommal, de még egy megbeszélést sem tartottak róla. (A troll jelzőt mondjuk teljesen jogosnak tartom; amíg aktív szerkesztő voltam, én is annak tartottam.) Aztán x év után kiírta a szerklapjára, hogy autista, de ez sem emelt sokat a szerkesztők szemében a megítélését illetően. Mert a wikin az a szabály, hogy ha valaki illetlenül viselkedik, akkor tök mindegy, hogy autista-e az illető vagy csak szimplán bunkó, nincs ott helye. Így hát közös megegyezés alapján 2021-ben végre eltávolításra került a wiki platformjáról, de ez sajnos nem gátolja meg abban, hogy ip-címekről vagy különböző (hülye) nevekről visszatérjen. És mondom, az a vicc, hogy a stílusán sosem változtat, mert annyi sütnivalója már nincs. Tehát a név alapján simán hihetnénk, hogy egy vadiúj szerkesztő van a wikin, de aztán rámegyünk a szerklapjára és látunk egy rizsát arról, hogy "ő megnősülne, de egy 45 éves autista fiú senkinek sem kell" (nem mellesleg egy 45 éves ember mióta "fiú"? maximum férfi, bár az is tény, hogy Balázst férfinak nevezni igen erős), vagy hogy "zavarnak a piros linkek", akkor rögtön kigyullad a villanykörte, hogy "hoppá, Gálvölgyi János (most mondtam egy random ismert ember nevét) voltaképpen Balázs6!" És hát így nem is tétováznak a wiki adminjai, pörgőrúgással küldik ki a francba, de sosem tanul ebből sem. Meg hát ha valaki 14 éve (!) nem olvasta el a szabályzatot, az most sem fogja, hiába állítja azt, hogy de, ő bizony elolvasta. Különben is, az a hajó réges-rég elment, hiszen "barátunk" úgysem térhet vissza hivatalosan a wikire, de ha vissza is térhetne, ott folytatná, ahol abbahagyta. (Én mondjuk visszavonultam már a wikiről, úgyhogy nekem pl. teljesen mindegy, de időnként fel szoktam nézegetni és így szoktam látni, ahogy garázdálkodik). Az angol wikit továbbra is olvasom, mert mindig is többre tartottam a magyarnál, de ott szerencsére nincs jelen.

Szóval kb ennyi a saga, lényeg az, hogy tényleg nem érdemes vesződni ezzel a csávóval. Véleményt lehet mondani róla, meg ilyenek, de bármit mondani neki nem érdemes, mert úgyis csak a magáét fújja.

2023. jan. 1. 09:25
 332/393 A kérdező kommentje:
Válasz 331-nek: azt, hogy elolvasom a szabályokat, azt csak akkor hinnék el, ha hangosan olvasnám végig, valaki a hátam mögött kamerázna, s utána elküldeném önöknek a videófelvételt.
2023. jan. 1. 09:48
 333/393 anonim ***** válasza:
100%
Nem az elolvasás megtörténte a fontos, hanem hogy megértetted mit nem lehet csinálni az oldalon, és be is tartod. Nem hozhatsz létre nem nevezetes dolgokról szócikket (nem attól lesz nevezetes vaalmi, hogy egy weboldal megemlíti), és nem regisztrálhatsz vissza az oldalra a kitiltásod után, mégis újra és újra megteszed.
2023. jan. 1. 09:57
 334/393 A kérdező kommentje:
Válasz 333-asnak: a kitiltásról az a véleményem, hogy olyan, mint ha egy 3 éves gyerek széttépne egy könyvet, megkarcolna egy lemezt (hanglemezt vagy CD-t), kiszedné egy kazettából a szalagot, s én még felnőtt korában is utálnám őt. Hiába magyaráznák azt, hogy ő akkor még kicsi volt, egész addig őt utálnám, amíg él.
2023. jan. 1. 10:20
 335/393 anonim ***** válasza:
100%

Visszaolvasva a vitalapokat nekem az jön le belőle, hogy nem egyből tiltottak le téged, hanem sokáig húzódott a döntés, te pedig nem hallgattál a többi felhasználóra, akik jelezték hogy ne csináld. Ez a 3 éves gyerekes példa akkor lenne jogos részedről, ha nem adtak volna esélyt neked, hogy máshogy csináld és bosszúból tiltanak még most is.

A tanulsága ennek az lenne, hogy ha a gyerek tanul a hibájából és nem követi el ugyanazt, akkor nem lesznek rá mérgesek sem és nem utálják egész életében. De te a mai napig 100 újabb profilt regisztráltál be és csináltál volna olyan szócikkeket, ami miatt tiltottak. Ezért nem akarják, hogy visszatérj, mert nem változtatsz ezen a viselkedésen még most sem.

2023. jan. 1. 10:30
 336/393 anonim ***** válasza:
100%

#335: indokolatlanul sokáig tűrték a garázdáékodását. Nagyon sokszor figyelmeztették, sőt, a segítségüket is felajánlották.

De Balázs öntörvényű. Ő azt hiszi, hogy minden, és mindenki fölött áll. Hogy neki bármit szabad. Aztán amikor már nagyon-nagyon sokadjára is ugyanazokat a szabálytalanságokat elkövette, egyszer csak betelt a pohár, és tiltották. Akkor kezdett könyörögni, meg kapadozni (majd amikor látta, hogy nem jut eredményre, akkor fenyegetőzni, rágalmazni, meg persze hárítani), amikor már sok év, és rengeteg figyelmeztetés után végleg tiltották.

"olyan, mint ha egy 3 éves gyerek"

Miért, te egy 3 éves gyerek vagy, hogy ahhoz hasonlítod magad? Tudod, egy 3 éves eleve nem kéne, hogy Wikipedia oldalakat szerkesszen.

"megkarcolna egy lemezt"

De - a hasonlatodnál maradva - nem egyetlen hanglemezt karcoltál meg, hanem hetente ripityára törted a szüleid hanglemezgyűjteményét. Amit utána hiába szereztek be, te minden héten újra, meg újra összetörted. Nem 3 évesként, hanem felnőttként, és nem egyszer, hanem sokszor, éveken át, minden héten. Nem véletlenül, hanem szándékosan. Szerinted ez ne lenne elég ok az utálatra?

Dehogynem.

Csak az a baj, hogy te meg hiába állítod, hogy tudsz olvasni, nem érted, amit olvasol. Funkcionálisan analfabéta vagy.

Persze, itt a legfőbb baj, hogy téged internethez engednek. Téged vagy egy bentlakásos intézményben kellene gondozni, vagy ha otthon vállalják a pátyolgatásodat (innen is részvétem anyukádnak, aki miattad feláldozta a normális életét, meg a testvérednek, akinek el kell viselnie téged... remélem, lesz annyi esze, hogy elköldötik), akkor meg illett volna anyukádnak felmérnie, hogy mekkora problémák vannak veled, és hogy te képtelen vagy használni az internetet. Minimum egy alapos gyerekzárat be kellett volna állítani, aminél eleve tiltva van a Wikipedia, és egyetlen ismert oldalon sem enged regisztrálni, vagy egy az egyben ki kellett volna köttetni az internetet.

2023. jan. 1. 11:16
 337/393 A kérdező kommentje:

Válasz 336-nak: az a bajom, hogy az anyukám nem örökéletű. Ha esetleg anyukám meghal, a testvérem nem nősül meg, akkor nekem egy fiúval kell együtt élnem. A lemezjátszó ugyan jó, de az erősítő rossz. Ráadásul előfordulhat, hogy a lemezjátszóban elkopik a tű.

Ami bakeliten jelent meg, azt csak akkor tudom hallgatni, ha letöltöm.

2023. jan. 1. 11:43
 338/393 anonim ***** válasza:
81%
Sok mindennel egyetértek, de ezek az atyai pofon jellegű, észhez térítő szándékú becsmérlést nem érdemli meg senki. Főleg ha nem tehet róla - a tetteiért "felelős" (valószínűleg nem), az állapotáért viszont nem -, és be van állítva bűnbaknak, hogy miatta van ez és ez, pedig nem. Érte hoz áldozatot a családja, de nem miatta. Még kívülállóként is kellemetlen olvasni ezeket a durva "kösd ki az internetet", "heréltesd ki magad", "kezeltesd magad" jellegű frusztráció levezetéseket, nemhogy címzettként.
2023. jan. 1. 11:58
 339/393 anonim ***** válasza:
100%

"nekem egy fiúval kell együtt élnem"

???

2023. jan. 1. 13:36
 340/393 A kérdező kommentje:

10 évig akkor blokkoltak, amikor egy-két mondatból álló szubcsonkokat hoztam létre. 2021. tavaszán jelölték törlésre azokat a lapokat, amiket én hoztam létre. Amikor elolvastam a szabályokat, akkor már nem tudtam elkerülni Balázs6 kitiltását. Azóta sem árulom el, hogy ki az a Balázs6, csak mindig rájönnek.

Azok a lapot, melyeket eddig még senki sem hozott létre, azokról azért nem tudom, hogy nevezetesek-e vagy nem, mert vannak dolgok, melyek Google-lal nem érhetők el (pl. archive.org-vel megnézhető megszűnt honlapok). Azt viszont megértettem, hogy ami törlési megbeszélésre kerül, az nem nevezetes.

2023. jan. 1. 13:50
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!