Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?
Nézzenek ide:
Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.
"azért nem tudom, hogy nevezetesek-e vagy nem, mert vannak dolgok, melyek Google-lal nem érhetők el"
A Wikipédia meghatározásához semmi köze nincsen a Google keresésének.
"Ha esetleg anyukám meghal, a testvérem nem nősül meg, akkor nekem egy fiúval kell együtt élnem. "
Az a baj, hogy te anyukádra éled ki a szexuális fantáziádat. Ha tesód megnősülne, akkor meg az ő feleségét molesztálnád.
Nem az a baj, hogy autista vagy. Hanem az, hogy szexuálisan aberrált.
Nem véletlenül említettem a kiherélést. Az ilyen abnormalitás még akár veszélyes is lehet másokra nézve.
"Még kívülállóként is kellemetlen olvasni ezeket a durva "kösd ki az internetet""
Az aztán tényleg durva...
#338:
Én meg erre azt mondom, hogy ha az ember beszámítható, akkor felelős azért, amit csinál, mond, ír. Ha meg nem beszámítható, akkor meg kellene, aki ránéz, hogy mit csinál.
Az, hogy ő beteg, nem mentség arra, hogy mások munkájában kárt tesz. Vagy oké, mentség... de akkor viszont van egy gondozója, gyámja, akit a gondozottja miatt felelősség terhel.
Egyszer olvastam egy sztorit egy Down-kóros betegről. Aki késő huszas éveiben, hát ugye nemileg ő is szeretett volna bizonyos dolgokat megélni, de ezt úgy tette, hogy a környéken élő - sőt, sokszor az átutazóban levő - hölgyeket letaperolta, meg megpróbált alájuk nyúlni, meg ölelkezni, csókolózni. Lehet azt mondani, hogy nem szabad őt bántani az állapota miatt? Hááát nem tudom. Talán lehet. De akkor meg van, aki felelős azért, hogy hagyja, hogy ezt csinálja. (Akinek persze nincs szíve bármilyen beavatkozást tenni, de még csak "bezárni" sem a "gyereket".) És akkor nézzük meg a másik oldalt! Mondjuk van egy tizenéves gimis lány. Gyanútlanul megy hazafelé, amikor a vele szembe jövő, és egyébként a történet szerint jó fizikumú autista egyén lefogja, és elkezdi nemi tájékon dörzsölgetni. Annak a lánynak ez életre szóló sérülést okoz, magában az is, hogy kvázi erőszak áldozata lett, úgy, hogy élete első szexu
lis élményt egy vadbaromtól szerezte akarata ellenére, az még inkább maradandó nyomokat hagy benne. És akkor most az elkövetőt sajnáljuk? Ne lehessen nőként kimenniaz utcára, csak paprikasprével, mert hátha épp őt akarja megcsöcsörészni?
Persze, itt (egyelőre) ennél jóval enyhébb a helyzet, (Még... Mert amilyen szexuális megjegyzései vannak, félek, hogy ha közösségbe menne, ott történne olyan dolog, ami lelkileg örökké tönkretesz valakit.) De még így is: tök mindegy, hogy valakinek mi a baja, ha valahová alkalmatlan, akkor ott semmikeresnivalója. Mondom ezt úgy, hogy egy elfogadó, liberális ember vagyok. De például aki narkolepsziás, az ne vezessen gépjárművet. Hiába nem tehet róla, arra a feladatra alkalmatlan, és másokra káros.
Szóval ismétlem magam: ha beszámítható, akkor bizony vállalja a tetteiért a felelősséget. Ha meg nem, akkor annak kéne ügyelni rá, akinek ez lenne a feldata.
És bizony, ha valaki az internetet képtelen használni, és folyton csak rombol, és ez 10 év alatt sem változott, akkor nem emberek tucatjainak kéne napi szinten takarítani utána, hanem - ahogy a narkolepsziás sem vezethet normális körülmények között autót, és jobb esetben egy öngyilkos hajlamú sem vezethet tömegközlekedési eszközt - ugyanúgy aki az inerneten okoz folytonos károkat, azt talán nem szabadna a közelébe engedni.
Vagy tényleg valamilyen korlátozó szoftvert kéne alkalmazni.
Ha nem tudod eldönteni, hogy mi való oda, meg mi nem, akkor ne hozz létre róla bejegyzést!
Van rengeteg másik hely az interneten, ahol információkat tehetsz közzé. Indíts egy blogot! Ott ameddig nem csinálsz semmiféle törvénysértőt, azt jegyzel be, amit akarsz. Ott nyugodtan leírhatod a Nóta tévé összes mellékszereplőjének minden albumáról bármit.
Itt létre tudsz hozni blogot. És ezzel mindenki nyer. A Wikipediásokkal sem kell veszekedned, és te is le tudod írni, amit szeretnél.
343as Más szórakoztatott minket szilveszterkor : )
Amugy itt miről van szó? A wikipédián a piros betűvel irtakat tudod szerkezteni
348-as, ki?
A Wikipédián sok mindent lehet szerkeszteni. Minek válaszolsz, ha nem tudod, hogy miről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!