Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?
Nézzenek ide:
Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.
"Szeretném visszafordítani az időt 2009-ig!"
Hajrá!
Aztán ha sikerül, azért jelentkezz be egy fizikai Nobel-díjra!
"több százezer ember is kattinthat véletlenül piros hivatkozásra (azért mert viszi lefelé a gördítősávot, de megcsúszik a keze)"
Nem. Nem életszerű.
"Ilyen alapon az egész Magyarországot ki lehetne tiltani."
Drága, anyuci szoknyáját lesegető Balázska!
Hihetetlen, hogy képes vagy még magadat is alulmúlni.
Felvilágosítanálak: nem, nem jár kitiltás azért, ha valaki nem létező linkre kattint. Ugye tudod, hogy téged sem ezért tiltottak ki, hanem mert trollkodtál 10 éven keresztül?
"szoftverüzemeltetői szakmát tanultam"
Az, ha neked ezt hagyták elvégezni, szép látlelet az adott tanodáról.
Az már más kérdés, hogy NULLA tudás van a papírod mögött.
"Sokáig úgy tudtam, hogy a piros hivatkozások azt jelzik, hogy a lapokat létre kell hozni."
Igen, láthatóan igazad van, hogy az ott tanultakat képtelen vagy alkalmazni. Sőt, ez nem is szoftverüzemeltetői tananyag, hanem alap közismereti informatika. Meg az információ megszerzésére való alkalmatlanság. Oké, hogy nem tudsz valamit, de te anélkül, hogy utánanéznél, elgondolsz valamit, és azt ténynek állítod be, na az gáz.
"Az a bajom, hogy amit az iskolában tanultam, azt nem tudom alkalmazni."
Akkor lehet, hogy nem a Wikipediát kéne szerkesztgetned.
Tudod, fel kéne mérned a képességeidet, és annak fényében cselekedned! Én sem akarok agysebészeti könyvet írni, mert tudom, hogy elemi szinten sem vagyok a témával tisztában. Neked sem kéne erőltetned azt, amit nem értesz.
"tanultam szövegszerkesztést, táblázatkezelést, adatbázist és prezentációt"
Ez az általános iskola, meg a középsuli 9.-10. osztály anyaga úgy nagyjából. Ettől most essünk hanyatt? Egyáltalán: ennek mi köze a témához?
"Apukám azt gondolta, hogy majd interneten keresztül fogok dolgozni."
Szegény rosszul gondolta.
Gondolom, neki sem volt sok fogalma arról, hogy mi is az az informatika, csak hallotta valahonnan, hogy hát azzal sok pénzt lehet keresni, meg hogy ott lehet otthonról dolgozni, aztán beiratta a fiacskáját, hogy majd ettől mennyire szuper élete lesz neki.
Csak arra nem gondolt, hogy ehhez is komoly tudás, és megfelelő képességek kellenek (mint annyi máshoz). Ha ez így működne, hogy bárki elmegy egy ZS-kategóriás tanfolyamra, és utána otthonról milliókat fog keresni, akkor mindenki ezt csinálná. :D
Egyelőre te még egy átlag általános iskolás tudásszintjét is alig éred el.
"Nem az a bajom, hogy a Balázs6 ki van tiltva, hanem az, hogy a Wikipédiát nem lehet becsapni."
Akkor kívánom, hogy ez örökké legyen a bajod. :D
"Szeretnék minden olyan lapot létrehozni, melyre a belinkelt lap hivatkozik, de sajnos még a tudásom is kevés hozzá."
Akkor két megoldás létezik.
1. Kicsit gyúrsz agyra, és ha a tudásod megfelelő lesz hozzá, létrehozod.
2. Belátod, hogy ez nem neked való.
"Ha az időt 2009-ig vissza lehetne fordítani, akkor minden szabályt betartanék."
Dehogy tartanál te be. :D Az évezred vicce.
Te csak azután akarnál bármit betartani, miután már megkaptad a megszegéséért a visszavonhatatlan büntetésedet.
Ez a felelősségtudat teljes hiányát jelenti. Még egy esetleges büntetés veszélye sem tántorít vissza, csak akkor kezdesz el siránkozni, amikor már megkaptad a büntetést.
"Az igazság az, hogy ha a warez oldalak meg a Wikipédia kivételével minden honlap megszűnne, akkor nem lehetne megfelelő forrásokat megadni."
Most mondanám, hogy ez igaz... de nem. Léteznek még tudod, könyveknek nevezet dolgok is. Tudod, ilyen papírra nyomtatott izébigyók...
"Utána már az egész Magyarországot ki lehetne tiltani. Nem tudom, hogy mások mit szólnának hozzá, ha őket is kitiltanák."
Mint egy bekezdéssel feljebb írtam, nem áll meg az érvelésed. Egyébként is butaság egy extrém, nagy horderejű, "vis major" példával érvelni. Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy azért nem kellene a gépjárműveknek a sebességkorlátokat betartani, mert hát mi van, ha jönne egy zombi apokalipszis, meg egy tucat Godzilla, akkor sem tartanák be a menekülő emberek a sebességkorlátokat.
Elárulom, a bíróság sem fogadná el érvnek ezt. :D
Sőt, ha jön egy élien invázió, és összesen 20 ember marad életben a Földön, utána senki nem fog piszkálni azért, hogy az adódat fizesd be az államnak. Ez mégsem lesz érv a NAV előtt. :D
"Lehet, hogy az a honlap, ami még jelenleg a Wikipédia számára megfelelő forrás, az is egy-két év múlva meg fog szűnni."
Lehet.
Sőt, idővel a tartalma is változhat.
Ezért kell webes hivatkozások esetén az elérés idejét is megadni. Ha nem valami hitelesség szempontjából jelentéktelen oldalról van szó, akkor a webarchívumban úgyis elő lehet keresni. (De egyébként ezért szeretik a tudományos szférában jobban az offline hivatkozásokat. Azok nem fognak megváltozni egyik napról a másikra, és a könyvtárakban minden példány archiválva van.)
"Szívesen átszerkeszteném a két lapot olyanná, hogy ne legyenek benne piros hivatkozások"
Tudod, azoknak funkciójuk van. Nem véletlenül pirosak. De ebből is látható, hogy 10+ év alatt SEMMIT nem sikerült felfognod és megértened.
"meg lehet, hogy visszaállítják a két lapot"
Még szép. Szerencsére a Wiki kontárkodás ellen egész jól védve van. ;-)
"Létrehoznám azokat a témákat, melyeket eddig még senki sem hozott létre."
És hogyan? Olyan színvonaltalan minőségben, mint eddig? Létrehoznál pár hiteles források nélküli csonkot, hogy ezzel is a szemét mennyiségét növeld?
"Amiről tudom, hogy nem nevezetes, ott meg a szögletes zárójelek törlésével megszüntetném a hivatkozást."
Tehát rombolnál.
Igen, értjük. :D
Öntörvényű vagy, képtelen a tanulásra, a fejlődésre, és a szabályok betartására.
Nos, két megoldás van.
1. Esetleg megérted, hogy nem te vagy a világ közepe.
2. Kikötteted végre azt a rohadt internetet.
"pl. azért, hogy ne lehessen oda kattintani"
Szerintem az ajtódat is szereld le, hogy ne lehessen a kilincset lenyomni. :D
#201: Neked is irogat? És neked is panaszkodik arról, hogy a tesójának nincs szoknyája? :D
Válasz 205-nek:
,,2. Kikötteted végre azt a rohadt internetet." Akkor köttetem ki, ha ingyen elhozzák nekem a világon összes megjelent hanglemezt, kazettát meg CD-t. Sőt ahányszor megváltoztatják a menetrendet, akkor ingyen elhozzák a lakcímünkre. Sőt még a nőt is hoznak nekem.
Mert egy csomót mindent ma már csak letölteni lehet. A 80-as években azért lehetett rádióból felvenni, mert akkor még végig játszották a számokat. A TV-ből csak úgy felvenni, hogy ha vagy átalakítom a digitális jeleket analóg jelekké, vagy pedig olyan DVD író kell hozzá, ami rendelkezik HDMI bemenettel. Nem beszélve arról, hogy ma már nem gyártanak videomagnót.
A menetrendet is azért nézem az interneten, mert ott a jelenlegi menetrendet láthatom.
Tehát te illegálisan le akarsz tölteni zenéket, az helyett, hogy megvennéd a CD-t? Azt tudod, hogy ez nem szép dolog?
És minek neked a menetrend?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!