És miért pont Köllő Babett-et emelted ki a lapokon lévő sok-sok piros hivatkozás közül? És nagyon nem érted még mindig a fogalmakat. Nem azt mondtuk, hogy az illető nem nevezetes, hanem csak annyit és ezt többször több helyen leírták neked, hogy nincs annyi megbízható forrás, hogy a Wikipedia szempontjából megfelelő szócikket lehessen róla írni. Ez nem azt jelenti, hogy a szó köznapi értelmében nevezetes vagy sem, csak annyit jelent, hogy jelenleg nincs elég adat, információ, hogy korrekt wikipedia szócikket lehessen róla írni, ami bizonyítja, hogy a Wikipediaba való. Pl. középiskolában magyar órán sem tanulja az ember az össszes költőt aki az adott korban "nevezetes volt" hanem szelektálva van, hogy kiket tanítanak. Itt is van egy egyértelmű útmutató, hogy szelektál a wikipedia, hogy kirül lehet szócikk és kiről nem. Jelenleg ebben a pillanatban az említett személy nem felel meg a szelekciós kritériumoknak. Lehet, hogy 1-2-3 sok év múlv meg fog felelni.
2022. aug. 19. 16:19
162/393 anonim válasza:
"Lehet, hogy Köllő Babett soha nem lesz nevezetes nő."
Lehet. De nem tudhatjuk. Úgyhogy jobb volt mindegyikben hivatkozást csinálni, mint majd akkor, ha "nevezetessé válik", újra megkeresni és végig járni egyesével a nevét tartalmazó lapokon. Inkább nézd a TV2-t.
2022. aug. 19. 16:20
163/393 anonim válasza:
"Viszont gondolom, a te szócikkeidet nem törlik nevezetesség hiányában. Azt pedig nem azért, mert utólag megtudtad, hanem már előtte tudtad, hogy nevezetes lapon dolgozol." Így van. Betartva a wikipedia (korrábban itt linkelt javaslatait), hogy először összegyűjtöm a forrásokat és ha azok megvannak akkor valami csoda folytán teljesül is a "nevezetességi" kritérium. Ha már a forrás összegyűjtése sem sikerül akkor értelemszerűen meg sem lehet írni a szócikket. Ez ilyen teljesne megmagyarázhatatlan, mísztikus, földönkívüli jelenség, hogyha megvannak a szócikkhez a források amiből meg lehet írni az a szócikk valami miatt mindig "nevezetes" lesz. Ezt nem is igazán értem, hogy hogyan lehetséges :) de valahogy működik a dolog.
2022. aug. 19. 16:23
164/393 A kérdező kommentje:
Válasz 163-nak: Megértettem. Csak azt nem tudom mit írjak be a keresőbe, ami pl. a Napoleon Boulevard albumainak megfelelő független forrás.
2022. aug. 19. 16:29
165/393 anonim válasza:
Én pl. "Napoleon Boulevard" kereső kifejezést írnám be a google-ba. És elkezdeném olvasgatni, hogy ott mit találok az albumaikról. Esetleg "Napoleon Boulevard album_cime" és akkor kevesebb hibás találatot kapok (az idézőjelekkel együtt kell beírni). És ott el kell kezdeni olvasgatni a találatokat. Néha az 5. 6. oldalig is el kell menni, hogy a Wikipedia számára elfogadható forrást találjon az ember.
Szeretnék minden olyan lapot létrehozni, melyre a belinkelt lap hivatkozik, de sajnos még a tudásom is kevés hozzá.
2022. aug. 19. 16:47
170/393 anonim válasza:
157: "Ezt a karácsonyfát még nem hallottam."
Pedig Balázsnak ez az egyik szavajárása, rengetegszer fújja.
"a Discogs nem igazol nevezetességet" - persze, Balázs, azóta vagy ilyen okos, hogy én elmondtam. Azelőtt bőszen használtad mindegyik "cikkedhez", és fogadok, hogy ha most is visszatérsz a wikire a kétszázadik IP-ddel/zoknibáboddal, simán meg fogod adni a discogs-ot forrásként. Mondjuk azért örülök, hogy ragadt rád valami. Ez mindenképpen fejlődés, még ha tyúklépés mértékű is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!