Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ad a Google a Wikipédiár...

Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?

Figyelt kérdés

Nézzenek ide:

[link]

Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.

2022. júl. 6. 17:38
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/393 A kérdező kommentje:

Válasz a 119-esnek: Miért szűnnek meg honlapok? Kinek lenne rossz, ha megszűnne a Wikipédia?

Nem akarok olyan honlapokat megnyitni, ahonnan ki vagyok tiltva. Ha a Google a Wikipédiára nem adna találatot, akkor a Wikipédiában leírt szövegekre is kiírná, hogy ,,egyetlen dokumentumban sem található meg".

2022. aug. 18. 17:45
 122/393 anonim ***** válasza:
100%

"Nem akarok olyan honlapokat megnyitni, ahonnan ki vagyok tiltva."

🤦 Akkor ne nyisd meg!

Ja, most jut eszembe, biztos mérges vagy a gyerekre, és megcsúszott a kezed.

2022. aug. 18. 18:46
 123/393 A kérdező kommentje:
Válasz 122-nek: Nincs gyerekem. A dolgot csak példának írtam, hogy mikor kattinthat valaki piros hivatkozásra.
2022. aug. 18. 18:53
 124/393 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor te nem kattinthatsz rá!
2022. aug. 18. 18:56
 125/393 A kérdező kommentje:

Válasz a 124-esnek: emiatt akarom a Wikipédia helyett a Wikiwand-ot megnyitni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11794291-me..

Azon csodálkozok, hogy amit itt belinkeltem, azt a Google nem érzékeli, bezzeg a Wipipédiát meg érzékeli. Ami zavar, azt csak akkor nem fogom látni, amikor már el leszek temetve.

2022. aug. 18. 19:06
 126/393 anonim ***** válasza:
100%

Mert az a kérdés nem egy olyan weboldal, ahonnan információt lehet szerezni.

A Wikipédia pedig pont arra jó.

"csak akkor nem fogom látni, amikor már el leszek temetve" Na, ezzel kéne kezdened valamit, hogy már jóval előtte se zavarjon.

2022. aug. 18. 19:49
 127/393 anonim ***** válasza:
100%
"Kinek lenne rossz, ha megszűnne a Wikipédia?" És kinek lenne jó? Miért kéne megszűnnie? Jelenleg fentartható, működő dolog, akkor miért szünjön meg?
2022. aug. 18. 21:50
 128/393 A kérdező kommentje:
Válasz a 127-esnek: azért, hogy ne legyen olyan honlap, ahonnan ki vagyok tiltva.
2022. aug. 18. 22:59
 129/393 anonim ***** válasza:
100%
Istenem... amúgy nem is értem, mit szenvedünk itt még vele.
2022. aug. 18. 23:15
 130/393 anonim ***** válasza:
100%

"Miért szűnnek meg honlapok?"

Mert az internet már csak ilyen. Sőt! Az egész világ dinamikusan változik. Sezretnénk azt hinni sok mindenre, hogy állandó... de nem az. Az internet meg főlegnem. Weboldalt bárki létrehozhat, és akármikor törölheti is. Ha az egy anyagi érdekeltségű weboldal, akkr nyilván addig fog létezni, ameddig gazdaságos a fenntartása. Utána a mögötte álló vállalat valószínűleg törölni fogja. (Meg persze egyéb okai is lehetnek, de nem akarok most közgazdaságtani tanfolyamot tartani.) Egy magánszemély pedig addig tartja fenn a weboldalát, ameddig szeretné. Az ő szubjektív döntése. Én is üzemetettem egy (kisebb) focicsapat rajongói oldalát. Egy évig. Miért szüntettem meg? Mert piszok alacsony volt a látogatottsága, és emellett a tartalomkgyártás túl sok időt emésztett fel. Ez van. Ha létrehozok az interneten valamit, senki nem kötelezhet rá, hogy akaratom ellenére azt tovább gondozzam.

"Kinek lenne rossz, ha megszűnne a Wikipédia?"

Kinek nem? (Egy-két kattant emberen kívül.) Gyakorlatilag az internet legnagyobb tudástára.

"Nem akarok olyan honlapokat megnyitni, ahonnan ki vagyok tiltva."

Akkor ne nyisd meg! Probléma megoldva.

"Azon csodálkozok, hogy amit itt belinkeltem, azt a Google nem érzékeli, bezzeg a Wipipédiát meg érzékeli."

Ezen miért csodálkozol?

A Google sem skubizza ám az internet összes weboldalát napi 24 órában, másodpercenként, hogy na, vajon valami random Balázska írt-e ki kérdést. Nem mennék bele, hogy hogyan működik a Google algoritmusa (alapvető dolgokat sem értesz, ezt főleg nem értenéd), de maradjunk annyiban, hogy van egy program, ami bizonyos szempontok alapján eldönti, hogy mit, és milyen gyakran kell felkeresni, és megnézni a tartalmát. Ez nyilván nagyban függ az adott oldal látogatottságától és fontosságától. Ha én létrehozok egy privát weboldalt, arra lehet, hogy csak évek múltán talál rá a Google. Ha létrejön egy Wikipedia szócikk, vagy ha valami ismert híroldalra új hír kerül ki, arra pedig órákon belül rá fog találni.

"Ami zavar, azt csak akkor nem fogom látni, amikor már el leszek temetve."

Vagy ha végre kikötteted az internetet.

"azért, hogy ne legyen olyan honlap, ahonnan ki vagyok tiltva."

Tehát szűnjön meg minden olyan oldal, ahonnan ki mernek tiltani egy értelmi fogyatékos trollt, aki 10+ éven át csak hányja ki magából a szemetet.

Fordítva ülsz a lovon, Balika! Nem a Wikipediának kellene megszűnni, hanem a te internetes aktivitásodnak.

Tudod, volt kb. 10 éved rá, hogy változtass. Nem is arról van szó, hogy egyszer csináltál valami rosszat, és már tiltottak is. Téged RENGETEGSZER figyelmeztettek, próbáltak veled beszélni, de te tojtál rá, és csak mentél a fejed után. Akkor min csodálkozol? Egyetlen javaslatot, tanácsot, segítséget sem fogadtál el. Sokszor volt, hogy szerettek volna segíteni, és elmondták, hogy mi az, amit rosszul csinálsz. Te ezeket teljes mértékben figyelmen kívül hagytad. Éveken át, sőt, egy teljes évtizeden át tettél azért, hogy kitiltsanak. Ezek után még neked áll feljebb? Kártékonyan viselkedtél, káros voltál a közösségre, a Wikipedia látogatóira, az emberiség egyetemes tudására. Ezért lettél kitiltva. Törődj bele. Nem most kéne keseregni azon, hogy ki lettél tiltva. Előbb kellett volna gondolkodnod. Most annyit tehetsz, hogy megemészted, hogy onnan kidobtak. Ennyi. Ha ez nem megy, akkor irány a pszichológus. Vagy köttesd ki a netet. Vagy menj, és verd ki anyád hátsójára. Attól legaláb egy ideig lenyugszol, és úgyis mindig erről fantáziálsz.

2022. aug. 19. 08:34
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!