Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?
Nézzenek ide:
Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.
Válasz a 100-asnak: ezt nem érzékeli a Google:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11794291-me..
Ha érzékelné, akkor nem írná ki, hogy ,,egyetlen dokumentumban sem található meg".
,,Mi köze van a Google-nek a Wikipédiához?" Annyi, hogy előfordul, hogy valamit begépelek a Google-ba, s a Google a Wikipédiára ad találatokat.
"előfordul, hogy valamit begépelek a Google-ba, s a Google a Wikipédiára ad találatokat"
Elég sokszor ad, de ebben mi a probléma?
Válasz 103-asnak: pl. az egyik találaton megnyomom az egér bal gombját, s akkor látom a piros hivatkozásokat, melyekre bárki rá tud kattintani (pl. azért, mert lefelé viszi a gördítősávot, de megcsúszik a keze, s véletlenül balra irányítja az egerét).
Eddig az Allmusic-on volt leírva, hogy a nem nevezetes magyar lemezeken milyen számok vannak, de az a honlap megszűnt.
1. "melyekre bárki rá tud kattintani" Nem kell rákattintani, ha meg rákattint, azt is túléli.
2. "mert lefelé viszi a gördítősávot, de megcsúszik a keze, s véletlenül balra irányítja az egerét" Ezt már hallottuk. De elcsúszás után felemeli az ujját, majd épp a piros hivatkozás felett újra lenyomja ahelyett, hogy visszavinné a nyilat a sávra?
3. [link]
Lehet, hogy autista, de itt korántsem az autizmus a probléma fő forrása. Több mentális problémában is szenved, az autizmus csak rásegít erre.
Egyrészt: nagyon komoly kényszertünetei vannak. Ez tipikusan az a "beakadt lemez" effektus. Amikor nem bír egy . egyébként ezredrangú, tök jelentéktelen - problémán túllépni. Jelen esetben ezért kattog már jó ideje a "piros linkeken". Ennek komoly neurológiai okai vannak - visszavezethető bizonyos agyi ingerületvezetési zavarokra -, és a megfelelő terápia mellett többé-kevésbé kezelhető.
Másrészt: minimum enyhe értelmi fogyatékkal is él. De lehet, hogy ez már középsúlyos. Alapvető dolgokat képtelen megérteni és alkalmazni.
Én csak azt nem értem, ha valakinek ilyen súlyos az állapota, akkor miért nem figyelnek rá jobban? Miért kell mondjuk internethez engedni egy szinte már cselekvőképtelen egyént?
Ha valami nincs a Wikipedián akkor arra a google nem ad wikipediás találatot. Nem értem a problémát (ld. 96. google kereső kifejezés).
Szintén nem értem mi a probléma a "piros hivatkozással"? De komolyan miért baj ha egy szócikkben van egy piros hivatkozás? És mi köze a google-nak a nem megtalált oldalnak és a piros hivatkozásnak egymáshoz? És ehhez hogyan kapcsolódik az, hogy valakinek megcsúszik az ujja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!