Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ad a Google a Wikipédiár...

Miért ad a Google a Wikipédiára találatokat?

Figyelt kérdés

Nézzenek ide:

[link]

Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát, mindig Balázs6 blokkját sértem. Őszintén bevallom, hogy csak a Google találatai miatt foglalkozok a Wikipédiával.

2022. júl. 6. 17:38
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/393 anonim ***** válasza:
100%
És mit tennél a "piros hivatkozásokkal"? Mi a terved velük? És pontosan jrd le, hogy hogyan szerkesztenéd át! Ide írd be, és hogy egyszerűbb legyen csak az elsőt írd le.
2022. aug. 21. 15:38
 192/393 A kérdező kommentje:
Válasz a 191-esnek: pl. csinálnék átirányító lapokat. Létrehoznám azokat a témákat, melyeket eddig még senki sem hozott létre. Úgyis látom a vitalapon, hogy mi az, ami törlésre megbeszélésre került. Amiről tudom, hogy nem nevezetes, ott meg a szögletes zárójelek törlésével megszüntetném a hivatkozást.
2022. aug. 21. 15:42
 193/393 anonim ***** válasza:
100%
Pl. mit hoznál létre? És miért kéne törölni a szögletes zárójeleket? Mi indokolja, hogy azokat töröld ahol "tudod, hogy nem nevezetes"?
2022. aug. 21. 15:44
 194/393 A kérdező kommentje:

Válasz a 193-nak: pl. a Napoleon Boulevard albumokat.

A szögletes zárójelek jelzik a hivatkozásokat. A kék hivatkozás jelzi azt, hogy a lap létezik, a piros meg azt, hogy a lap egy nem létező lapra hivatkozik. Én egy hivatkozást csak a szögletes zárójelek törlésével tudok megszüntetni. Védett lapokon meg nem tudom megszüntetni a hivatkozásokat.

2022. aug. 21. 15:49
 195/393 anonim ***** válasza:
73%
194: Igen tudom. Szoktam szerkeszteni a Wikipediát, tudom mi az, hogy hivatkozás. De ha már van egy oldalra betéve egy hivatkozás minek megszűntetni?
2022. aug. 21. 15:58
 196/393 A kérdező kommentje:
Válasz 195-nek: pl. azért, hogy ne lehessen oda kattintani. Azok a témák, melyekre egyetlen lap sem hivatkozik, azokat még Balázs6 sem akarja létrehozni.
2022. aug. 21. 16:01
 197/393 anonim ***** válasza:
100%
És miért jó ha valamire nem lehet kattintai? A hivatkozás lényege, hogy rá lehet kattintani, azért teszük oda, hogy ha valaki akar rá tudjon kattintani. Ha meg az "piros" és még nem létezik, akkor ezzel jelezzük, hogy oda hiányzik egy szócikk, amit előbb útóbb meg kéne írni. Ennyi. És nem több. De neked miért fáj ennyire egy "piros hivatkozás"? Tényleg nem értelek. Ez a wikipedia egyik legjobb dolga amit csak ki lehetett találni, hogy leht olyan oldalra hivatkozni ami még nem létezik. És ezért piros a hivatkozás, hogy lehessen látni, hogy az még nem létezik. Ez egy nagyon hasznos dolog (sok más mellett). És igazán ez teszi jól használhatóvá és könnyen fejleszthetővé a Wikipediát. De ha Te ezt nem érted akkor tiltsd le a böngésződben a wikipedia oldalait, van rá bővítmény mindegyik böngészőhöz, amivel le lehet tiltani oldalakat és nem fogod látni azokat.
2022. aug. 21. 16:06
 198/393 anonim ***** válasza:
90%

"csak nem akarom, hogy az otthoni IP címünket blokkolják"

Mert most nincs?

"ott meg a szögletes zárójelek törlésével megszüntetném a hivatkozást."

Ez már jobb ötlet, én írtam, hogy a hivatkozás létjogosultságán is el lehetne gondolkodni, nem csak a lapok létrehozásán.

"De ha már van egy oldalra betéve egy hivatkozás minek megszűntetni?"

Mert felesleges. Engem bár nem a piros szín zavar, de egy húszéves Rózsa Magdi-dalnál nem valószínű, hogy egyszer a jövőben "befut", hogy majd önálló szócikke lehessen.

"azokat még Balázs6 sem akarja létrehozni"

Vagyis Te.

2022. aug. 21. 16:47
 199/393 A kérdező kommentje:

Válasz 198-nak:

[link]

Itt lehet megnézni, hogy hol működtem közre.

2022. aug. 21. 17:21
 200/393 anonim ***** válasza:
100%

És itt lehet megnézni a vitalapját:

[link]

Amúgy meg ne áltassál már másokat, Balázs, ez csak a milliónyi IP-címed közül az egyik. Ráadásul abból a korszakból, amikor még volt fiókod. Ja de valószínű, hogy ki voltál tiltva a szokásos okok miatt...

A többieknek pedig elárulom, hogy az összes vitalapja így néz ki. Tele van figyelmeztetésekkel meg blokkolással, aminek mint látjuk, semmi haszna. Elkezdeném linkelgetni őket, csak akkor betelne az oldal (mondjuk így is eléggé be van).

2022. aug. 21. 17:33
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!