Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kellene pontosan csinálni,...

Mit kellene pontosan csinálni, ha a monitort ugyan be lehet kapcsolni egy számítógépen, viszont 1-2 másodpercre jön csak be a kép, utána kialszik?

Figyelt kérdés

Majd ha kikapcsolom a monitor gombját, és utána újra be, akkor ugyanez ismétlődik mindig. Ilyenkor mi van? Sajnos nem értek hozzá.

A monitort kellene elvinni egy szervízbe, vagy valami informatikushoz? Vagy az egész gépet úgy ahogy van?

Esetleg célszerűbb lenne ha kijönnének megnézni?

Találtam egy cikket hozzá, aminek az utolsó része idevág, de nekem ez még így is elég magas.

[link]

2021. okt. 2. 01:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/122 anonim ***** válasza:

Most ha bekapcsolod a monitort mi jelenik meg? Rendesen látod a képet, pl Windows betöltve stb? Vagy egy no signal vagy hasonló felirat jelenik meg és utána kapcsol ki?

Mert előbbi esetben biztos hogy a monitorral van gond, ha meg utóbbi akkor simán nem kap jelet a gép felől és elmegy készenléti állapotba.

2021. okt. 2. 02:15
 2/122 A kérdező kommentje:
Hát addig az 1-2 mp-ig ameddig látom, addig bejön rendesen az asztal, ahogyan máskor is, tehát ugyanolyan mint volt ebben a tekintetben.
2021. okt. 2. 02:17
 3/122 anonim ***** válasza:

Akkor ez monitor hiba lesz.

Kérdés mondjuk milyen monitor, mármint, hogy egyáltalán van-e értelme szervizbe vinni, most ha tényleg pár kondenzátort kell cserélni vagy ilyesmi azért is simán elkérnek 5-10 ezret.

Használtam meg 10 körül már kapni 19 colos LCD monitorokat, 15-20 között meg már 21-24 eseket is.

2021. okt. 2. 02:40
 4/122 A kérdező kommentje:

Régi már a számítógép, talán vagy 12 éves is lehet, vagy több is.

LG a monitor márkája. De teljesen tudatlan vagyok ebben a témában. Egyáltalán csak teljesen ugyanilyen monitor lenne jó hozzá?

Javításnál elég lenne a monitort elvinni, és elmondani a problémát?

Nekem a javítás is megfelelő lehetne, ha sok ideig használható lenne újra.

2021. okt. 3. 00:18
 5/122 anonim ***** válasza:

Nem, egyedül az a lényeg, hogy legyen megfelelő csatlakozója amivel a VGA-ra kötheted. Mivel 12 éves, így még lehet D-SUB csatlakozós.

A lényeges, hogy a PC-nek milyen kimenetei vannak. Ha csak D-SUB, bár ezt kétlem, az sokkal korábbi szabvány, akkor csak olyan monitort tudsz rákötni aminek ilyen csatlakozója van, de szinte biztos van mellette DVI csatlakozó is, akkor sokkal könnyebb cseremonitort találni.

[link]

[link]

Első a D-SUB a második a DVI, így meg tudod nézni melyik csatlakozó van a monitorodon.

Mindenesetre én személy szerint továbbra is azt javaslom, hogy jó eséllyel árban ha cseréled ugyanott leszel. Ha elviszed szervizbe akkor már azért elkérik a díjat, hogy megnézik mi a baja pontosan, és akkor onnan jön az, hogy még a javítás.

Egyébként elég a monitort elvinni és elmondani mi baja.

2021. okt. 3. 00:33
 6/122 A kérdező kommentje:
Csak az első linken található csatlakozója van, a D-SUB, a második nincs. Egy tápkábelje van még a monitornak.
2021. okt. 3. 23:48
 7/122 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy ott ahova bedugod a gép hátuljába mellette nincs-e DVI is. Igazából csak amaitt, mert ez ugyan a saját döntésed, de ha javítás helyett mégis cserélnéd, akkor D-SUB csatlakozású monitort már nehezebb találni mint DVI-t.
2021. okt. 4. 00:06
 8/122 A kérdező kommentje:
Mármint hogy a gépházon van e neki hely, ahová be lehetne a DVI-t dugni, ha lenne? Igen, olyan van azt hiszem, fehér alapon van 3x8 kis luk.
2021. okt. 4. 00:27
 9/122 anonim ***** válasza:
Igen, annyi hogy akkor ha úgy van könnyedebben van csere monitor, ha ugy döntesz hogy cseréled.
2021. okt. 4. 00:31
 10/122 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a monitor megfelelő lehetne szerinted? Vagy csak akkor, ha tápkábelt is tudnak hozzá adni?

2021. okt. 4. 00:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!