Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kellene pontosan csinálni,...

Mit kellene pontosan csinálni, ha a monitort ugyan be lehet kapcsolni egy számítógépen, viszont 1-2 másodpercre jön csak be a kép, utána kialszik?

Figyelt kérdés

Majd ha kikapcsolom a monitor gombját, és utána újra be, akkor ugyanez ismétlődik mindig. Ilyenkor mi van? Sajnos nem értek hozzá.

A monitort kellene elvinni egy szervízbe, vagy valami informatikushoz? Vagy az egész gépet úgy ahogy van?

Esetleg célszerűbb lenne ha kijönnének megnézni?

Találtam egy cikket hozzá, aminek az utolsó része idevág, de nekem ez még így is elég magas.

[link]

2021. okt. 2. 01:57
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/122 anonim ***** válasza:

Másfél GB ramod van akkor összesen, a mostani két modul közül az egyik egy 1GB-os a másik pedig egy 512MB-os darab lesz.

Az, hogy változik folyamatosan az nem baj, a háttérben mennek közben a folyamatok, azok is használják, hol többet hol ekvesebbet.

Viszont szerintem mindenképp érdemes lenne betenni az új modulokat, bőven lenne előrelépés.

2021. dec. 16. 00:48
 92/122 A kérdező kommentje:

Nem másfél, mert fölül jobb oldalt meg azt írja, hogy 2,0 GB DDR3.

Alatta pedig van egy ábra ami mozog, afölött azt írja, hogy Memóriahasználat 1,4 GB. De lényegében ez is 70% környéke.

Sebességre 1333 MHzet ír, használt bővítőhelyek 2/4, méret DIMM, hardverek számára fenntartva 572 MB.

2021. dec. 16. 00:55
 93/122 anonim ***** válasza:

Ja így már, gyorsítótárazottal értve 1,4. :)

Egyébként azért az fontos hogy most igazából kiderült, hogy 4 bővítőhelyed van a lapban, tehát lényegében ki sem kell venned a régi modulokat, tedd be az újakat a még két üresen álló slotba, és így 6GB ram lesz a gépben.

2021. dec. 16. 01:01
 94/122 A kérdező kommentje:

Ebben csak annyi a hiba, nem látok egyáltalán 2 üres slotot a gépházban sehol. Én ezt a kettőt látom csak, ami benne van.

De nem érzem egyébként sem hogy szükség lenne rá, óriási a változás tegnap óta a korábbiakhoz képest. Egy használható, gyors gépem lett, köszönhetően mindössze annak, hogy kicsit megpiszkáltam a ramokat.

2021. dec. 16. 13:09
 95/122 anonim ***** válasza:

Rendszer szerint ahol írja Bővítőhelyek 2/4, tehát 4 hely van és ebből 2 van használatban.

Ott kell közvetlen a most benn lévő memóriák mellett lenniük esetleg a színük lehet más pl 2 fekete 2 kék, de fizikailag ugyanolyanok mint amiben benn vannak a mostani memoriák.

2021. dec. 16. 13:12
 96/122 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, de pedig nincs egyáltalán semmilyen más színű tartó.
2021. dec. 16. 13:30
 97/122 anonim ***** válasza:

Hát ez így különös nagyon, ritka eset de a processzor másik oldalán sincs a maradék kettő?

[link] Ez a leginkább elterjedt elrendezés, de néha előfordul hasonló is:

[link]

Mint itt a második esetben hogy a CPU foglalat két oldalára teszik a 2-2 darabot.

Mindenesetre ha tényleg sehol nincs a másik kettő, akkor valamiért nem jól írja ki a Win a bővítőhelyek számát, bár ez igazából nem befolyásol negatívan semmit a működése terén.

Bár aztán ha arról van szó, hogy tényleg 2 van, akkor még így is érdemes lehet a két újra kicserélni, annyi előnye azért lenne, hogy 2 helyett akkor 4 lenne, és pl akkor lenne érezhető jobban mikor megnyitsz pl böngészőt stb, azért még több maradna.

2021. dec. 16. 13:37
 98/122 A kérdező kommentje:

Hát én nem látok.

Egyelőre nem érzem semmi szükségét cserélni, minden nagyon fasza lett.

Köszönöm ezúttal is a kis segítséget, szerintem mostanában már nem lesz gond a gépemmel. :) Legalábbis bízom benne, az utóbbi időben már eléggé rájárt a rúd.

2021. dec. 18. 00:13
 99/122 anonim ***** válasza:
Szívesen :)
2021. dec. 18. 00:28
 100/122 A kérdező kommentje:
Basszus ezt nem hiszem el, már megint baj van. A nemrég vett monitor pár perc után kikapcsol, és sokszor alig lehet bekapcsolni.
2021. dec. 22. 11:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!