Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kellene pontosan csinálni,...

Mit kellene pontosan csinálni, ha a monitort ugyan be lehet kapcsolni egy számítógépen, viszont 1-2 másodpercre jön csak be a kép, utána kialszik?

Figyelt kérdés

Majd ha kikapcsolom a monitor gombját, és utána újra be, akkor ugyanez ismétlődik mindig. Ilyenkor mi van? Sajnos nem értek hozzá.

A monitort kellene elvinni egy szervízbe, vagy valami informatikushoz? Vagy az egész gépet úgy ahogy van?

Esetleg célszerűbb lenne ha kijönnének megnézni?

Találtam egy cikket hozzá, aminek az utolsó része idevág, de nekem ez még így is elég magas.

[link]

2021. okt. 2. 01:57
 71/122 anonim ***** válasza:
Nem kell dicsérni, tényleg szívesen segítek, azért van az oldal is :)
2021. nov. 19. 21:49
 72/122 A kérdező kommentje:

Hello! Ha az asztali gépemben 1-1 GB RAM van, akkor azt úgy lehetne 4-re bővíteni csak, ha veszek 2 db 2 GB-osat, nem elég a 2 GB, ugye?

DDR3-as típus való bele.

Ez megfelelne esetleg bele, a legfelső és a legalsó? Ha jól látom, azok 2 GB-osak, viszont a DDR3-at nem látom rajtuk.

[link]

2021. dec. 4. 16:55
 73/122 anonim ***** válasza:

A linkelt darabok mind DDR2 ramok, tehát azok semmiképp sem lesznek jók.

Bővítés tekintetében pedig attól függ, hogy hány foglalat van a lapon, ha 2 akkor cserélni kell a mostani modulokat és a helyükre az újak, ha 4 akkor elég simán melléjük tenni, lehetőleg még 2 darab modulban, hogy dual-cahnnel maradjon.

2021. dec. 4. 22:34
 74/122 A kérdező kommentje:

2 db hosszabb kék színű hely van a kártyáknak, én úgy látom.

És honnan érdemes ilyet szerezni, nagyon olcsón? Minden márka jó egyáltalán? Azt értem hogy csak DDR3-as.

2021. dec. 5. 19:42
 75/122 anonim ***** válasza:

Ha kettő van akkor cserélni kell őket, a mostani helyére tenni.

Hardveraprón érdemes, ott a legnagyobb a kínálat.

Márka szempontjából itt igazából lényegében mindegy, annyi a fontos, hogy elhetőleg két ugyanolyan legyen akkor mennek garantáltan dual channelban.

2021. dec. 5. 21:29
 76/122 A kérdező kommentje:

Személyesen helyben valami ilyen jellegű üzletben nem érdemes, vagy nem lehet már kapni?

Hardveraprón ahogy látom, még tán ez lenne a legolcsóbb:

[link]

Ezekből mindegyik DDR3-as megfelelne az én gépemnek, ugye?

Azt a MHz-s dolgot nem igazán értem, mit takar, gondolom az 1333 MHz a jobb?!

2021. dec. 7. 00:35
 77/122 anonim ***** válasza:

Lehet még azért kapni boltokban is de árban persze ott azért kicsit magasabbak mint a használt.

Igen, mind jó lenne. Igazából annyi egyedül a kérdés félig meddig, hogy az alaplap hány Mhz-ig támogatja a ramot ( Egyszerűsítve a magasabb órajelű gyorsabb, a késleltetések részbe most szerintem nem kell belemennünk ) viszont olyan tekintetben ez nem gond, hogy egy magasabb órajelű ram képes alacsonyabb órajelen is üzemelni, tehát pl ha veszel egy 1600-as ramot, és a lap csak 1333-ig támogatja a sebességet, akkor szimplán ezen az órajelen fog üzemelni az 1600-ra képes ram.

2021. dec. 7. 00:46
 78/122 A kérdező kommentje:

Én itt 1600-asat nem látok árulva, csak 1333 és 1066-osat.

Azt az órajelet nem igazán értem.

Akkor 1333-asat célszerűbb venni?

2021. dec. 7. 12:39
 79/122 anonim ***** válasza:

Igen, érdemesebb azt venni.

Egyszerűen mondva a sebességét határozza meg, a nagyobb órajelű ramra több adatot lehet írni illetve olvasni adott időn belül.

2021. dec. 7. 20:21
 80/122 A kérdező kommentje:
Értem. Ha a gépem márkája Samsung, érdemesebb Samsung márkájú memóriát választani?
2021. dec. 8. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!