Ha új gépházba rakom át a gépem hardvereit, egy az egyben, akkor újra kell telepítenem a windowst? Mint mondtam ugyan arról az ssd-ről menne a windows.
Off: "Mint mondtam ugyan arról az ssd-ről menne a windows."
Nem mondtad :D
On: nem kell
Ha az SSD-det átrakod egy teljesen másik gépbe, akkor sincs semmi különös már. Elsőre lassan indul, mert alkalmazkodik, telepíti az új drivereket, stb.. Windows 10 nagyon rugalmas ezzel. Sosem kell újratelepíteni.
A gépház viszont csak egy váz. Semmihez sincs köze, semmivel nincs semmilyen kapcsolatban azon kívül, hogy fizikailag tart, meg rövidre zár két tűt, a bekapcsológombja 😃
Sőt..!!!
Nemcsak a gépházat, de akár az egeret is lecserélheted egy másikra minden következmény nélkül! ;-P
De alaplap csere esetén újra kell aktiválni a windowst.
Az egyértelmű válasz nyilván az, hogy nem kell, nekem viszont kellett. Igen, egy gépházcsere miatt.
Pár hónapja vettem új gépet. Lecseréltem mindent, kivéve a gépházat. A régi hardvereket egy az egyben beletettem egy kallódó gépházba, ami volt itthon, gondoltam az is jó lesz még valamire. Mikor indítani akartam, a windows összeszarta magát és beállt egy bootloop-ba. Semmi nem segített, újra kellett telepíteni a windowst. Persze igazából nem a gépháznak a cseréje okozta a problémát, de akkor is a gépházcsere közben történt a probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!