Ez jó edzésprogram? Kezdonek. Kep lent Lany vagyok . Heti 3szor Evel telleg fogok fejlodni?
HOPPHOPP
Na már közeledünk. már 20 ismétlésnél is lehet izmot növelni :D
Még pár hét és fény gyúlik a fejekben?
Neked meg te majom leírtam már nem egyszer, és még amit beidéztél ott is ott van (ÉS mellesleg nem 5000-et írtam, magyarul hazudtál), hogy:
"ha 20 ismétlést csinál 5kgval NEM UGYANAZ A TERHELÉS. Viszont 2000 ismétlés már lehet hogy ugyanakkora lenne. De erről beszélek, hogy számokkal így nem érdemes dobálózni, mert egyrészt extrémitásokba ütközünk, másrészt nincs képlet rá, hogy milyen terhelés minek felel meg. "
Te nem nem érted hogy mit írok, mert látom hogy forog a fogaskerék a csökött agyadban. Te nem AKAROD érteni. Igyekszel kontextusból kiragadott dolgokkal cáfolni az állításom, amivel te magad is egyetértesz.
És én egyetlen dolgot állítottam végig akkor is, és most is:
> az izom növekedése kizárólag a terhelés függvénye <
Ennyi a sztori. Akkor is leírtam hogy számokat amiket írtam nem kell komolyan venni, mert csak szemléltetésképp írtam. Pont azért, mert nincs képlet arra, hogy mondjuk egy 80kgx5 ös fekve nyomás terhelésének pontosan mi felel meg.
Te ebbe viszont ennek ellenére úgy kapaszkodsz görcsösen hogy az már nevetséges. "DEÁHTAZTÍRTAHOGYKÉCCÁZISMÉTLÉS!!!!"
Írd még le párszor, hátha ezzel tudományos tényeket, megfigyeléseket megcáfolsz. Hajrá.
Nincs olyan, hogy 80x5-ös terhelésnek mi felel meg. Az 80x5-ös terhelés és kész, ennyi. Ha komoly embernek akarsz tűnni és konkrét, ismétlem konkrét számokat írsz, és közben tudománnyal takarózol, de a számokat azért ne vegyük komolyan mint mondod, akkor nem érzel egy csöppnyi paradoxont?
Én egyszer se állítottam, hogy a 20 ismétlés rossz, ezt meg te nem akarod megérteni, most valamiért a magas ismétlésre recskázol, biztos volt egy jó edzésed és eufóriába kerültél 80 ismétléstől, én nem tudom mi bajod van. Majd ha egyszer eljutsz arra a szinte akkor azért próbáld ki az igazán nagy súlyt is 6-8 ismétléssel, de ugye ahhoz már egy szintet el kéne érni... mert nem kezdőknek való..
Ha 80x5 nek nem felel meg semmi, akkor nyilván 40 et kinyomod 80x nem? Mert biztos kisebb terhelés.
Áh mindegy hagyjuk. Mint múltkor is, most is elzárkózok a további kommunikáció elől veled. Ismerem a fajtád, le is írtam:
Klasszikus. Tájékozatlan vagy, és unintelligens. Az ilyenekre érvek, tények nem hatnak próbáltam múltkor is, felesleges szócséplés. Én még mindig tudom állítani mérésekkel, és megfigyelésekkel az állításomat, te nem.
Én csak azt sajnálom hogy ott van az internet az ilyeneknek, tudja is használni, hogy tanuljon, ismereteit bővítse, de nem teszi.
Miért ne lenne? :D
Az izom két dolgot tud: összehúzódni, és elernyedni. Ha nem tud többet összehúzódni, akkor a maximális terhelést elérte. Ez nem ismétlések függvénye. Ha az lenne, akkor statikusan végtelenségig tudnál súlyt tartani (pl bicepszezés középállásában)
Felteszek neked egy kérdést, mert most először vagy majdnem konstruktív a témát illetően:
miért gondolod hogy 80x5 egy terhelést jelent, és semmi mást?
Kifejtem (és számokat is írok személtetésnek, mert látom hogy imádod!):
meg lehet csinálni 80x5 öt úgy, hogy negatív szakaszban ejted a súlyt, kicsit pattintod mellkasról, és kinyomod gyorsan.
és meg lehet csinálni szabályosan 4mps negatív, 2mps pozitív szakasszal.
ÉS meglehet csinálni 20mp-s negatív, és 8mp-s pozitív szakasszal.
Melyik ad nagyobb terhelést? Melyiktől fejlődik jobban az izom?
Megválaszolom a saját kérdésem: az utolsó.
Pedig ugyan azzal a súllyal végezted, ugyan azt a gyakorlatot, és ugyan annyi ismétlést.
És ne gyere azzal, hogy "jó, de alapvetően a szabályos kivitelezésről beszélünk", mert te azt állítod, hogy a 80x5 egyféle terhelés, és nincs annak megfelelő.
Ezt meg fejtsd már ki hogy érted, illetve hogy mire alapozod:
"Minden ismétlésszám voltoztatással más jellegű terhelést adsz" Mert ez így tök jól hangzik, viszont semmi nincs mögötte ami igazzá tenné.
"Nem tudsz te semmit alátámasztani, csak olvastad egy rakás ingyenélő kutatását, nem kell bemutatni amúgy az ilyen megélhetési kutatókat.. remélem te is az leszel, de közben gyakorlati tapasztalat zéró"
Ezt meg mostantól minden hozzászólásod alá bemásolom. Igazából pont erről beszéltem, és annyira jó hogy még alá is támasztod. Nem megyek bele hogy mennyire nevetséges ez megint, aki kicsit tanultabb, az látja hogy pistike2004 vs tudomány hol áll a hadszíntéren :D
Eleve az ismétlés számokon lovagoltok, közben meg az edzés típus sem min1... a 21-ezésből is csak a 20 ismétlést halljátok ki... pedig az 7 ismétlés... 3*7 és 3 külön gyakorlat bicepszre, csaképp pihenő nélkül...
Olyan pumpáltságot csinál abba az izomba mint semmi más.
Hű most biztos azt gondolod felnyitottad a szemem és újat mondtál.. ezeket amiket írsz minden értelmes, évek óta edző ember tudja. Kíváncsi lennék azokra a 20 mp negatív 8 mp pozitív 20 feletti ismétlésekre, remélem rúddal csinálod. Én is edzettem így, nyugi. De ez csak egy módszer. Jó néha váltogatni edzésmódszerek közt, hogy ne ragadj le. Nyilván a kivitelezés a lényeg, rángatózni is lehet. De feltételeztem a szabályosságot, ennyit megelőlegeztem még neked is. De te úgy félsz az alacsony ismétléstől, mint a tűztől. Elmagyaráznád az okát? Azon kívül, hogy valószínűleg kislány edzésed lehet? (az ilyen tudományoskodó szájhősöknek általában az)
Tőlem azt másolgatsz amit akarsz, úgyis ráérsz. Ha elhiszed, hogy a világ összes kutatója, phd-zője okos és körültekintően dolgozik, kizárólag a tudomány szent égisze alatt és a pénz teljesen irreleváns, akkor nagyon naiv kis lelked lehet. De tőlem játszd a sznobot nyugodtan. Már rég nem tudlak komolyan venni, ne haragudj.
Nem nyitottam fel semmit. Te is tudod hogy igazam van, és csak mellébeszélsz 1 hete kb. Előző kérdés alatt is, amikor igyekeztem tények köré rendezni a vitát a sértegetések helyett egyből elmenekültél. Egyszerűen féltél bármit is kijelenteni. Amikor meg nem állítasz semmit, akkor nem lehet vitázni a semmiről. Most sikerült kicsikarni valamit, hogy mi jár a fejedben a témáról, reagáltam is valamit. Erre meg nem tudtál mit írni, inkább megint olyan dolgok mentén támadsz, amiket sose mondtam / írtam.
Sehol nem ódzkodtam az alacsony ismétlésektől nagy súllyal. Az viszont tény, hogy egy kezdőnek nem szabad így kezdenie.
Az meg nyilvánvaló tény hogy minden tudományos alapra helyezett kutatás le van fizetve. Az összes tény torzított, nem valós. A háttérben én állok, akinek feltett szándéka hogy egy hatástalan edzésmódszerről hitesse el hogy hatékony. (megjegyzem nem is promótálom, hogy így kéne edzeni vagy valami, csak a tévhitet igyekszek elhessegetni). Ezért linkelem be a dunning kruger effektust, mert látszik hogy semmi rálátásod nincs arra, hogy egy kutatást hogy végeznek pl. De te jobban tudod! Diploma? PHD? SMAFU! :D
De naív is én vagyok :D
Annyira aranyos, hogy látod hogy igazam van, látod hogy egyről beszélünk, de már nem mersz igazat adni.
És most jövök rá hogy ezeket leírtam, hogy megint elindultunk a tények, és az érvek helyett az anyázás irányába.
Térjünk vissza az eszmefuttatáshoz:
Elfogadtuk ugye, hogy a nehezebben kivitelezett 80x5 jobban fejleszti az izmot. és már elfogadtuk, hogy terhelés = mikroszakadások = izomnövekedés.
Most maradok a számszerűsítésnél, de csak elméleti síkon, hogy konkrétumokról beszélhessünk, és ne általános kifejezések mentén, ami nem vezet sehova (pl "kis súly").
Ha neked egy átlagosan, szabályosan elvégzett 80x5 a maxod amit tudsz fekve nyomni, és kísérletező kedvedben vagy, ezért felteszel következő edzésen csak 60 kilót, amibe belenyomsz 30-at. Eljutsz a bukásig. Akkor melyik sorozat adott nagyobb terhelést?
Nem félek az alacsony ismétlés számtól, pusztán a 17 év alatt mióta űzöm ezt a sportot láttam elégszer kezdőket akiknek a megmondó ember megmondta, hogy 8ismétlésnél ne csináljon többet, vagy a most divat 5*5...
És 2 hónapon bellül kezdett el úgy ropogni a válluk, hogy soha többet nem tudtak rendesen fekvenyomni, akinek úgy széttment a térde az edzetlen keresztszallagok és nagy súlyos guggolástól, hogy soha többet nem tudott guggolni, a legcsúnyább élményem, 2 hónapja edző 17 éves gyereket én segítettem a hordágyon levinni a lépcsőn a mentősnek, mert 90kg os felhúzással megroppant/összecsúszott a csigolyájja és az orrom előtt esett össze, már nem tudott felállni a földről..(2 hétig azt hittem eltörött neki, nagyon megkönnyebbültem mikor megtudtam, hogy pár hónap gyógytorna és szinte a régi lesz)...
Na meg nem is beszélve a rengeteg kezdőről, akik csak túleröltették magukat és mivel hetekig hónapokig fájdalmaik voltak egy életre feladták ezt a sportot... és mindezt a hozzád hasonló megmondó emberek miatt, akik nagy súlyos edzésre beszéltek rá olyanokat akik még kis súllyal sem ismerik a gyakorlatokat, és lehet, hogy te is így kezdted nagy súllyal és mázlista vagy mert azok közé tartozol akiknek nem lett baja... én is ilyen vagyok, mikor kezdtem a suli konditermében 1999ben még nem volt net szinte senkinek ahol megnézhettük volna mi a pálya, befeküdtünk a vas alá aztán versenyeztünk ki az erősebb... csodák csodájára volt is balesetünk bőven... ezért rühellem az ostoba fajtádat...
Attól msrt te így csináltad mindenkire a saját hülyeségedet fogod ráerőltetni egész életedben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!