Ez jó edzésprogram? Kezdonek. Kep lent Lany vagyok . Heti 3szor Evel telleg fogok fejlodni?
# 20: Na most már 30 ismétlés fölé nem kell menni? Múltkor még arról pofáztál, hogy 5000 ismétléssel is lehet izmot építeni.
"Ez a X ismétlés felett állóképességet fejleszt CSAK egy nagyon rég megdőlt mítosz"
Ez nem mítosz, hanem az eddigi tapasztalatok alapján gyakorlatilag tény. Kb. mint hogy létezik gravitáció. Senki sem látta, még ma sincs teljesen pontosan megfogalmazva mi az oka, de azért elég biztos, hogy van.
30 ismétléssel valóban simán lehet izmot építeni kezdő szinten. Egy teljesen mozgásszegény embernek 500 ismétléssel is. De ez nagyon nagyon hamar kevés lesz, nem ad elég terhelést. Hiába emeled a 2 kg-ot 3-ra hogy mert már annyival tudsz 500 ismétlést csinálni, gyakorlati haszna nem igen lesz. De 20-30 ismétléses edzéssel teljesen jó alapozni hónapokig egy kezdőnek, segíti az agy-izom kapcsolat kialakítását, teljesen jó. De haladó szinten ha további izmot akarsz, nem úszod meg a 4-12 ismétléseket.
Dobj mar egy screent arrol ahol 5000 ismetlest irtam.
Ez csak a te fejedben letezik. Majd par ev mulva ha a sotetseg ilyen teren uralkodo fellege elszall, majd erdekel hogy mit irsz. Mogotted meg mindig semmi nincs, mogottem kutatasok eredmenyei.
Holnap majd meg irok egy szosszenetet ha gepnel leszek, mert rohely hogy sajat magad elmeletet cafolod egy logikai bukfenccel.
Na szoval
.. akkor kerdem maskepp...
A gyakorlatok amik a kepen vannak... jok lesznek ? Csak a sorozatszamon javitok...pl:3x 10 (es akkora sulyal ,h epp a vegere erjek. Es beteszek guggolast
Jó az edzésterv, jók az ismétlésszámok. Ez itt ilyen agymenés hogy csak nehéz súlytól fejlődsz. Ez nem igaz. Már évekkel ezelőtt bebizonyították hogy kizárólag a terhelésen múlik az izom növekedése.
Csináld csak kezdőként azt az edzéstervet, pár hónap múlva meg ha TE úgy akarod, akkor változtathatsz. De kezdőként mindenképp a legfontosabb a helyes kivitelezés megtanulása, és az agy-izom kapcsolat kiépítése. Hogy érzed hogy milyen izommal mozgatod a súlyt. Ezt pedig könnyebb 20 körüli ismétlésszámmal elérni.
Ha kéred ezt is leírom hogy miért, én az ilyesminek utána nézek hogy miért van, és nem tekintélyelvűségre hivatkozok mint itt a legtöbben.
Ha 5kg akkor 5 kg. NEM A SÚLY SZÁMÍT.
Érezd hogy az izom terhelést kap, elfárad. Ez a lényeg. Az hogy mennyi súllyal csinálod, az a te személyes beállításod. Ezért nem lehet így beszélni a témáról, ahogy ezek itt szoktak hogy "nagy súly kell". Ez relatív.
Az a lényeg, hogy úgy válaszd meg a súlyt hogy a 20 ismétlés környékére elfáradj annyira, hogy több ne menjen bele nagyon.
Nem kell ragaszkodni se az előírthoz, hogy "jaj de nem volt meg a 20 ismétlés, csak 18". Ha azzal a súllyal annyi ment, akkor annyi. Ha több nem ment, akkor leterhelted az izmot, pihenj egyet, és csinálj még egy sorozatot.
Következő edzésen lehet 18 helyett már 20 megy bele, mert erősödtél, fejlődtél.
Nah ez kicsit összevissza van, csinálok egy rövid összefoglalást:
ne a súlyra koncentrálj hogy relatív kicsi vagy nagy.
ne az ismétlésszám legyen a fontos.
Azt érezd, hogy elfáradtál, leterhelted az adott izmot a gyakorlat végére.
A súly, és az ismétlésszám csak jelzi hogy erősödsz, fejlődsz. 2 hónap múlva nem 5kgval bicepszezel 20-akat, hanem mondjuk 7 el 20-at.
Igen kezdőként jobb lesz a magasabb ismétlésszám, koncentrálni is jobban tudsz rá, szokod a terhelést.
# 23: "Dobj mar egy screent arrol ahol 5000 ismetlest irtam."
Fogadni mernék, hogy veled vitáztunk itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__8167..
Na most te ezt írtad barátom:
"Te magad írtad le, hogy a mikroszakadás a feltétele az izomépítésnek. Mi okoz mikroszakadást? Terhelés. Mi ad terhelést? Bármi. Innentől csak az számít hogy elég e a terhelés az elegendő mikroszakadáshoz, vagy sem. Nyilván aki 40kgval bicepszezik 10es sorozatokkal, ha 20 ismétlést csinál 5kgval NEM UGYANAZ A TERHELÉS. Viszont 2000 ismétlés már lehet hogy ugyanakkora lenne. De erről beszélek, hogy számokkal így nem érdemes dobálózni, mert egyrészt extrémitásokba ütközünk, másrészt nincs képlet rá, hogy milyen terhelés minek felel meg."
Szóval mielőtt megint jössz a tudományos maszlagoddal, inkább legközelebb szedd össze normálisan a gondolataid, hátha nem pofázol ökörséget 2000 ismétlésekről és nem néz mindenki totál idiótának.
Nemrég röhögtem pont körbe egy hülyegyereket, nincs nagy karom olyan 40 bedurranva 43cm, kiscsávó meglátta a 15kg-ot a kezemben elkezdte magyarázni, hogy magas ismétlés meg nem fejlődsz stb... mondtam neki, hogy 21-ezek látszott a tekintetén, hogy lövése nincs miről beszélek aztán elkezdett előttem marha szabálytalanul kalapácsbicepszezni olyan görbe háttal, hogy öröm volt nézni 30kg-al..
Kezébe adtam egy 10kg-os súlyzót, hogy ha olyan nagy a pofa csinálja utánnam... a 21-első két 7ismétlését megcsinálta, a 3. 7es ismétlésnél viszont már majd össze szakadt a dereka és üvöltött az erölködéstől nameg a fájdalomtól...
De neem nincs terhelés kis súly magas ismétlésnél :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!