Mi kell az erő növekedéséhez?
Nem hiszem el hogy a szöveget nem érted amit írok.
Leírtam hogy a terhelésnek ugyanannyinak kell lennie. Az, hogy írtam egy példát (ahol mellesleg megjegyeztem hogy a seggemből előhúzott számok vannak) NEM jelenti azt, hogy erre pont igaz. Egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy képtelen vagy felfogni a legegyszerűbb dolgot amit leírok, és pattogsz a számokon. Példa volt, hogy értsétek mire gondolok, le volt írva hogy hasamra csaptam a számokat illetően, de neked ezt nem sikerült felfogni. És közben ugatsz, hogy én vagyok ostoba meg akármi. Most erre mit mondjak?
Ha nem ugyanakkora a terhelés, nem ugyanúgy fejlődsz. Ez ennyi. Dobálhatod az idióta példáidat, de nem arról beszélsz amiről én. Körte =/= alma. (nem egyenlő ha nem értenéd ezt se)
A maraton vs sprint kategória meg NAGYON rossz analógia. Egészen más a dinamikája a két sportnak mind fiziológiailag, mind boimechanikusan. Ez már nem a körte vs alma hasonlat, hanem kalapács vs alma. Maradj már a súlyzós edzésnél.
Te magad írtad le, hogy a mikroszakadás a feltétele az izomépítésnek. Mi okoz mikroszakadást? Terhelés. Mi ad terhelést? Bármi. Innentől csak az számít hogy elég e a terhelés az elegendő mikroszakadáshoz, vagy sem. Nyilván aki 40kgval bicepszezik 10es sorozatokkal, ha 20 ismétlést csinál 5kgval NEM UGYANAZ A TERHELÉS. Viszont 2000 ismétlés már lehet hogy ugyanakkora lenne. De erről beszélek, hogy számokkal így nem érdemes dobálózni, mert egyrészt extrémitásokba ütközünk, másrészt nincs képlet rá, hogy milyen terhelés minek felel meg.
Hogy miért nem mindenki így edz?
Egyrészt unalmas lenne minden edzésen, minden sorozatban 100 ismétléseket csinálni. Feleslegesen növeli az edzésidőt, ami csökkenti a hatékonyságot.
Másrészt az ego. 30 kgval menő bicepszezni, 10 el nem. Még ha 5 percig emelgeted akkor se.
"A maraton vs sprint kategória meg NAGYON rossz analógia. Egészen más a dinamikája a két sportnak mind fiziológiailag, mind boimechanikusan." Wáát?
Ezt kifejtenéd? Én azt hittem az izom összehúzódni meg elernyedni tud, de ezek szerint van más élettani funkciója is :O
Egy ház árát tenném rá, hogy sose voltál izmos. Különben nem mondanád, hogy 10 kg-mal pumpálgatva ugyanúgy fejlődsz, mint mondjuk 20-szal. Naturálban nem leszel izmos pumpálós edzéstől, ez kokszal működik egy szintig, de ott se 5 kg-mal 1000 ismétléssel. Nem ugyanaz a terhelés a kettő. Miért? Mert ez nem egy egyszerű energetikai számítás, hogyha kijön hogy 5*100=500 akkor 100*5=500 akkor az ugyanaz, NEM. Utóbbi már állóképesség. Nem ad ugyanolyan terhelést 1000 ismétlés, az már állóképességi edzés.
De mindenki aki itt okoskodik, hogy sok ismétlés állóképesség, meg vérbőség, meg ez meg az:
ti ezt mire alapozzátok? broscience?
Mert amiről én beszélek annak tudományos alapra helyezett kutatások eredményei bizonyítják.
vágom hogy bunny meg minden ilyen nagyokos mondja ezeket, de ezek mind legendák, broscience szrok. Tegyetek már az ilyen állítások mögé valami tartalmat, mert nem tudom elfogadni érvként, hogy pistike benyögi hogy XY.
Jézusom ez mar nagyon alja szint...
Tudom hogy nem jellemzo az esz a testepitokre, de hogy ennyire ostoba legyen valaki, az azert durva.
Figyelj töki, ezzel nincs mit kezdeni. Egyszerűen a homokba dugod a fejed, es a broscience ba burkolozol. Hát hajrá. Mögöttem kontrollalt körülmenyek között vegzett kiserletek allnak, mögötted semmi.
Mar leirtam miert edz mindenki igy, ahogy most, es leirom megegyszer: efektívebb. Ennyi. Kevesebb ido, es jobban simogatja az egod. Es nem azert mert kis ismetlestol nem izmosodsz. Ez csak a csökött fejetekben van igy, mert sose probaltatok mast, meg mert a kokszos peldakepeitek ezt mondjak.
De amugy ilyen full idiota majmoknak tudom hogy hiaba magyarazza az ember, keressetek ra, hogy mi a duning-krueger effektus. Nah ez itt hatvanyozottan igaz ratok.
Felteszek egy kerdest meg, mivel biztosan tudjatok, es oly nagyon dobaloztok hogy tapasztalati uton tudtok mindent:
Hanyan probaltatok huzamos ideig sok ismetleses edzesmodszert? Mondjuk 30, körüli ismetlessel, 1 evig.
Mert hogy tapasztalas meg ilyenek, csak szerintem látatlanban ugattok mimt egy korcs kutya. (Bar mar varom a sok kamuzast)
Na végre kimutattad a fogad fehérjét, semmivel sem jobb a stílusod, mint Heroldkáé, sőt.. ő legalább mindig magát adja, de te az elején megjátszottad itt az intellektuelt, aztán kiderül, hogy csak egy mezei suttyó vagy. Innentől nincs értelme tovább folytatni ezt.
DE
Nem válaszoltál, hogy tapasztaltad-e magadon az általad vázoltakat. Tehát a válasz az, hogy nem, csak jár a pofád.
Okoskodsz itt Dunning–Kruger hatással, mintha ettől okosabbnak tűnnél. Holott ez pont rád jellemző effektus. De azért megjegyezném, hogy a fenti úriemberek munkásságát Ignobel-díjjal jutalmazták, te is ezt érdemelnél a sok baromságért amit összehordasz.
Amúgy igen, sok mindent próbáltunk, ellentétben veled. Na Pistike menj inkább edzeni 1000 ismétléssel aztán várd a csodát 60 kilósan.
Fogam feherjet?
Miota csak birtam a valaszom nem kapok mast, csak szemelyeskedest, tragar valaszokat. Tan nem tetszik hogy hasonlo stilusban valaszolok? Akkor nektek se igy kene hozzam szolni. Kolcsonos tisztelet.. vagy mi. Ugye?
Jah hat persze gondoltam hogy itt mindenki evekig edzett kis sullyal, es egy kiló izom nem jott ra evekig. Ennyire hulyenek ne nezz mar legalabb.
Meghazudtoljatok kontrollalt kiserletek eredmenyeit broscience ra hivatkozva, de ram igaz a dunning kruger hatas. OK
8 altalanos megvan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!