Mi kell az erő növekedéséhez?
Mindegyik válaszadó válaszában van valami igazság, azt szögezzük le.
Ha leakarnám egyszerűsíteni a választ, általánosságban elmondható, hogy a maximum 4-5 de néha az 1-2 ismétléses szabad súlyokkal végzett gyakorlatok célzottan szinte csak az erőt hozzák. Izom építéshez, formázáshoz ugye ez az ismétlésszám kevés.
Pl. Megkeresed az adott gyakorlatnál azt a súlyt, amellyel maximum 4 ismétlést tudsz megcsinálni. A szériák között ilyen edzéseknél több pihenőt iktass be, ilyenkor az 5 perc sem számít soknak.
Gondolom azt mondanom sem kell, hogy szálkásító étrend esetén az ilyen irányú edzéseket felejtsd el.
Ja és fekve nyomás, guggolás, stb. igazi erőnövelő gyakorlatok.
Lábazz! Akik nem nagyon lábaznak nem is tudják mennyi erő rejlik a comb, fenék izmokban.
Egy módszer ami nekem bevált, bármelyik gyakorlatnál alkalmazhatod:
Alapos bemelegítés ezt mondanom se kéne, de itt még fontosabb!
Kiválasztod azt a súlyt amelyikkel max 3 ismétlést, nagy erőfeszítések árán ki tudsz hozni, majd a 3 ismétlést követően azonnal folytatod a megkezdett szériát egy olyan súllyal, amelykel simán megy a 8 10 ismétlés.
Szóval 3 ismétlés azzal a súllyal aminél majd beledöglesz, majd átkapod a másikat és nyomsz bele lehetőleg 8-at.
Étkezésre figyelj!!!
Mindenképpen tömegnövelő étrend kell egy ilyen edzésformánál különben kikészülsz. :D Feltételezem alapok tápkiegészítők terén megvannak.. Fontos az is.
A nehezebb súllyal, alacsony ismétlésszámmal jobban nő az erő. Ez köztudásban is így van, én pedig tanulmányokkal is tudom igazolni.
Az izomnövekedés viszont csak a terhelés függvénye, kevesebb részt játszik szerepet benne az ismétlésszám. Ez egyénenként eltérő, ugyanis különböző típusú izomfajták vannak, különböző arányban.
Értsd: kb ugyanazt éred el egy fekvenyomásban 100kg x 10 ismétléssel, mint 50 kg x 200 ismétléssel. Szeretnék rámutatni, hogy a számokat csak a seggemből húztam elő, a lényeg az elvégzett munka, a terhelés amit az izom kap (a számok csak szemléltetésnek vannak). Ezt el lehet érni egyetlen ismétléssel, de 100-al is.
És nem, nem csak az egyiktől vagy másiktól nő az erő, vagy izom, csak az egyik módszer hatékonyabb, és mérhető a különbség.
Jaj de sok itt a buta ember. Akik ezeket irják remélem k...vajol néznek ki, hisz ha tudod hogy kell izmosnak, nem erösnek, izmosnak lenni, akkor te is az vagy. UGYE?
Amugy egy izomcsopirt akkor erösebb, ha nagyobb, end of story.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!