Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi kell az erő növekedéséhez?

Mi kell az erő növekedéséhez?

Figyelt kérdés
Biztosan nagyobb súlyal kell edzeni,de ezt elmagyaráznátok,pontosan mire kell figyelni

2016. okt. 16. 22:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
56%
Te kedves nyolcas, ilyen értelmi szintel hogy vagy még életben? Ha ez igy lenne 10000 fekvö lenne mindenki edzésterve, és a világ összes sportoloja ugyanugy nézne ki. Milyen érdekes egy tornászon egy deka izom sincs, hogy lehet
2016. okt. 17. 09:33
 12/81 mannnocska ***** válasza:
57%

Figyelj erre mit reagáljak? Te nem érted amit leírtam, és nem is akarod megérteni. Tipikusan az vagy, aki tekintélynek hisz, és nem a tényeknek.

Biztos velem van a probléma, mert számos kutatás bizonyítja amit állítok. Mögöttem tények vannak, mögötted anekdota.

Felteszek neked egy kérdést:

szerinted milyen paraméterek befolyásolják az izomépítést? Sorold fel.

Azért kérdezem ezt, mert én szívesen vitázok érvek, és tények mentén, csak azzal nem sokat tudok kezdeni, hogy 2 kommenten keresztül személyeskedsz. Írd le az álláspontod, támaszd alá, és beszélgethetünk. Egyébként pedig ne válaszolj, mert magad égeted a bunkó stílussal.

2016. okt. 17. 09:51
 13/81 anonim ***** válasza:
39%
azon mi nem tény hogy hasonlits össze egy tornászt meg egy testépitöt? 1 honap kondi alatt többet izmosodtam mint 3 év thaibox alatt, na mivan. Jöhetsz a tényeiddel, soha senki nem allitott ilyeneket, mert senki sem ilyen ostoba. Remélem de üres ruddal nyomsz fekve, 12x200 at... gyökér. Magas ismétlésnél semmit nem terhelödik az izom, max bedurran meg savasodik
2016. okt. 17. 10:18
 14/81 anonim ***** válasza:
61%
Az izomépités feltétele a mikroszakadás, ami a nagy terhestöl jön létre. Még ezt se tudod? Minek irsz kommentet?
2016. okt. 17. 10:20
 15/81 anonim ***** válasza:
75%
Jaj valamit lehagytam, nevezz meg egyetlen embert aki CSAK ÉS KIZÁROLAG kis sulyokkal edz, naturál, és izmos.
2016. okt. 17. 10:48
 16/81 mannnocska ***** válasza:
50%

Te olyan dolgokat hasonlítasz össze, ahol nem ugyanolyan a terhelés. Ilyen formán értékelhetetlen minden amit írsz, a trágárságról, és idegbajról nem beszélve.

Egész egyszerűen nem érted mit írtam, és nem arról beszélsz, amire én hivatkoztam.

Összehasonlíthatod az almát a körtével, és röhöghetsz, hogy nem ugyanaz, de én nem ezt mondtam. Én azt mondtam hogy két 50 grammos alma ugyanaz, mint egy 100 grammos.

Ha az alapvető tényeket nem vagy képes megérteni, azt, hogy mit írtam, akkor nincs értelme válaszolni se.

2016. okt. 17. 11:26
 17/81 mannnocska ***** válasza:

"Az izomépités feltétele a mikroszakadás, ami a nagy terhestöl jön létre."

Még ki is mondod, csak nem érted mit beszélsz. Ez azért durva.

Teszek egy kísérletet:

kimondtuk ugye, hogy a mikroszakadás a kulcs. Nem az ismétlés, és nem a súly. Mikroszakadás. Mivel éred el? Terheléssel. Hogyan lehet terhelni egy izmot? Bárhogy.

Szó szerint. Ellenállás kell, és erőkifejtés. Ha valaki venné a fáradságot egy edzésen a bicepszét összesen 5 ismétléssel le tudná edzeni. Viszont ahhoz (persze súlytól függően), egy percig tartana egy ismétlés. Ez is van olyan terhelés, mint nagy súllyal rángatni felsőtestből több ismétlést.

Ha csak kitartod a súlyt középhelyzetben, az is terhelés, pedig nem végzel ismétlést. Az meg hogy mekkora súlyt tartasz úgy meg, idő kérdése, hogy megvan e ugyanaz az ismétlés.

Ez a kulcs. Az ugyanolyan terhelés. Ha te összehasonlítasz egy 1RM max 160 as fekvenyomó erőszintjén lévő embernek 20kg x 20 ismétlés fekvenyomást, 120kg x 10 ismétléssel, akkor persze hogy röhelyes, mert közel, és távol nem ugyanaz a terhelés.

2016. okt. 17. 12:41
 18/81 anonim ***** válasza:
60%

De te gyerek, szerinted ugyanugy terhel 5x200 kg felhuzás mint 10x100 kg? Do you even lift? De értem mit mondasz, csak te.is érzed h fasság. Hasonlits már össze egy sprintert egy maratonistával. Egyik fut sokat lassan, azaz sok ismétlés kis suly, másik keveset fut de gyorsan, azaz kevés ismétlés de nagy terhelés, és láááááám... söt, a maratonista átszámitva mág nagyobb terhelésnek teszi ki.magát, mégis 40 kg... nagy.gondok.lehetnek.nálad... Csak nem.értem.minek.irsz ide választ, ha.nem.is edzel?

Nekem volt egy fél évem, amig edzövel edzettem, és kisebb suly nagyobb ismétlés ment. 120as fekvenyomásom legyengült 90re és semmit.nem fejlödtem, fél év alatt. Ennyit ér a teknikád, utána saját teknikával káthetente emeltem a sulyt :)

2016. okt. 17. 13:16
 19/81 anonim ***** válasza:
60%
Egyáltalán nem ugyanaz a 2 terhelés, ennyinerövel edzen mindenki 10 kiloval és sok ismétléssel, várj ismerek is ilyen embereket, egyik.se.néz ki sehogy. Ha.napközis forma a cél, lehet müködik
2016. okt. 17. 13:21
 20/81 anonim ***** válasza:

"Amugy egy izomcsopirt akkor erösebb, ha nagyobb, end of story."

Nem, end of story.

2016. okt. 17. 14:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!