Szerintetek Djokovics bevállalja a januári Australian
Opent így, hogy csak oltott játékosok vehetnek részt a
versenyen? Amennyiben nem, akkor a maradék 3 Grand Slam
közül melyik az, amelyiken érdemes megtenni a végső
győzelmét egy szép kis összeggel?
En bevallom,sokkal kevesebbre számítottam tőle füvön,még ő maga is elmondta,hogy nem szeret alapból füvön játszani,és nem érzi magát konfortosan. De persze ez nem azt jelenti,hogy itt nem találhatja meg a játékát,és nem nehezitheti meg bárki dolgát... de eddig egész pályafutása során nem jatszott így füvön,ő maga is azt mondta hogy ez volt a legjobb meccse füvön. A döntő szett 1.30 at láttam,és szerintem az azert volt,mert a negyediket nagyon simán nyerte Sinner,és lehet azt gondolták hogy nem tud már újítani Medvedev. Az 1.01 meg ilyesmiket az első fordulókban én sem értem,de valahol szerintem az abból ered,hogy nem azt nézik ugymond,hogy mennyire lehet esetleg nehéz meccs,hanem hogy a végén ki nyer. És az esetek 99%-ában mindig az adott 1.01 es oddsú játékos nyer. 100 ból 1x fordul elő nagyjából,hogy egy ekkora favoritú játékos kikap a ferfiaknál Grand Slamen, az más kerdes,hogy sokszor az ilyen oddsok is nagyon meg tudnak szenvedni,de végül tényleg szinte mindig nyernek. Szóval én szerintem ez a háttere,hogy nem azt nézik hogy mennyire simán,csak hogy nyerni fog a végén úgyis.
2024. júl. 11. 11:40
És bár nekem még annyi a meglatásom,aztán lehet én látom rosszul... hogy ezek a wimbledoni füves pályák már nem is igazán füves pályák,úgy ertve a játék legalább is biztosan nem az. Ha megnézzük a felvezető tornákat,akár Halle,akár Queens, akár Stuttgart,stb. teljesen más a tenisz. Sokkal gyorsabbak azok a pályák,sokkal könyebb pontokat szereznek csak szimplán az adogatásokból is. Míg Wimbledon,mintha szinte már már kemény pálya lassúságú lenne,abbol is közepes féle. Pláne amikor már az alapvonalnál szinte teljesen kikopik a fű. Persze,természetesen,a labda pattanása,meg rengeteg dolog teljesen mas,mint kemény pályán vagy salakon, illetve sokszor nem ugy pattan a labda ahogy azt a játékos várja stb. De összességében az én meglátasom szerint ezeken a mai wimbledoni pályákon bőven tudnak kemény pályás,de salakos teniszezők is jó teniszt játszani. Nagyon durván le lettek lassítva a pályák. Ami nyilvánvalóan valahol a nézettségnek is köszönhető,hiszen a nézők sokkal jobban szeretik nézni a hosszú,izgalmas labdameneteket,mint az 1,2 ütéses,vagy szervás pontokat.
2024. júl. 11. 11:50
473/1438 A kérdező kommentje:
Ehhez a fűhöz képest az Australian Open kemény pályái olyanok, mintha jégen játszanának. Mármint a gyorsaságot illetően. Eastbourne-ben is gyorsabb volt a borítás, mint Wimbledonban. Amúgy piszok sok kétszettes hátrányból való fordítás volt most, ennyi talán még sosem volt egy Grand Slamen. Djokovic sosem látott könnyű útjára: 2016 US Open :D Vesely, Youzhny és Tsonga is idő előtt fejezte be ellene a meccset sérülés miatt.
Igaz,de azt végül nem nyerte meg. Úgy értettem,ha megnyeri,akkor kb a legkönyebb uton jutott a döntőbe a GS győzelmei közül. De szó se rola,ha pl egy jo Alcarazt mondjuk megver a döntőben,akkor ez teljesen tárgytalanná válik. En személy szerint mindenképp szívesebben latnek egy Alcaraz Djokovic döntőt,pláne a tavalyi meccs után.
2024. júl. 11. 19:13
475/1438 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne rajta pénzem, akkor én is ezt a párosítást várnám, de jelen helyzetben viszont Medvedevet szeretném ellenfélnek. :D
Hat azt elhiszem:D Medvedevnek nem sok sansza lenne a döntőben Djokovic ellen.
2024. júl. 11. 20:35
De szerintem már az hatalmas lenne tőle ha Alcarazt kiejtené. Legalább úgy kellene játszania,mint Sinner ellen. Mert Alcarazt most nehezebb megverni,mert hatalmas clutch itt is,meg a Garroson is az volt. Jól kell szerválnia, magas első szerva százalek,és minél kevesebb kettős hiba (az Medvedevnel mondjuk mindig akkor jön amikor nem kellene xD), és hasonlóan tamadó teniszt és a védekezést váltogatnia kell, mert ha csak védekezik,ami komfortzónája,Alcaraz kegyetlenül megbünteti ezen a pályán. De leginkább szerintem Alcarazt úgy lehet megverni,ha bele van kényszerítve a gyors jatekba,mert abba gyakran belehibázik. Kerdes,3 szettet tud e nyerni az orosz... én ugy gondolom,hogy nem. Aztán majd kiderül.
2024. júl. 11. 21:01
478/1438 A kérdező kommentje:
Akkor tulajdonképpen a tavalyi US Openen mutatott játékát kellene megismételnie Medvedevnek.
És a másik meccs? Djokovic háromban vagy szorosabb lesz?
Hát valahogy úgy,de szerintem az is hozzátartozik az igazsághoz,hogy ott Alcaraz nem nyújtotta a legjobbját,Medvedev legjobbjához kepest,így ki is kapott. Viszont,ha Alcaraz is a legjobbját jatsza,akkor van egy olyan érzésem jatszhat akár milyen jól Medvedev,nem veri meg a spanyolt.
Djokovic nem hinném hogy komoly bajba kerül,de azert Musetti ráérzett rendesen a füves borításra. Valamiért nem gondolnám,hogy annyira durván sima lenne, persze azért benne van simán a 3-0,de akár nyerhet szerintem szettet simán Musetti,nagy kérdés Djokovic milyen játékot mutat. Ha zónában lesz,akkor semmi sansza nem lesz nyerni. Szerintem főleg a fonákja nem fogja bírni Djokoviccal.
2024. júl. 11. 23:37
Marmint természetesen úgy értettem,ha Djokovic zónában lesz, akkor sima meccs lesz.
2024. júl. 11. 23:40
Kapcsolódó kérdések: