Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik kung fu irányzat...

Melyik kung fu irányzat alkalmas harcra, önvédelemre?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 21:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/172 anonim ***** válasza:
67%

Kedves kérdező! Karate és a karate verseny két különböző dolog. Az igazi karate köszönő viszonyban sincs azzal, amit kumite versenyeken látsz, ezzel párhuzamosan, a sanda sem ugyan az mint a kungfu. Karate versenyek és sanda versenyeken kivették azokat amik veszélyesek. Igy lett a tradicionális harcművészetekből pontokért küzdő sport.

Karateban egészen az 50-es évek közepéig nem volt verseny.

Karate tanulása az alapoktól történik. Majd ebből jön a kihon, kihonból a kata. Egy idő után a kihon és a kata begyakorlása után jöhet a katák értelmezése, azaz a bunkai. Karate ezerarcusága miatt, egy mozdulatot ezerféle képpen lehet értelmezni, végrehajtani, ezért is mondják, a budo karatet élete végéig tanulhatja az ember.

Versenyeken vannak szabályok. Egyik fontos szabály, nem lehet megfogni a másikat. Ez a fontos szabály már ellent is mond mond a karate lényegének, hisz pont meg kell fogni a másikat, ezt is gyakoroljuk edzésről edzésre.

Egy alap kata, a pinan sono go, majd annak az egyik értelmezése. (itt jegyzem meg, van olyan értelmezése, ahol a legutolsó mozdulat nem más, mint a himbilimbi megragadása és letépése)

https://www.youtube.com/watch?v=uAMQwgnRV50

bukai

https://www.youtube.com/watch?v=lE52Q6s6fmw

2015. okt. 14. 07:03
 22/172 anonim ***** válasza:
27%
Megkértelek, aikiboxer, hogy amihez nem értesz, arról ne beszélj. Véleményed lehet, de azt tényként nem jelentheted ki. Nagyjából egyik meghatározásod sem helytálló, később, ha lesz időm, akkor szívesen elmondom neked az igazságot. :)
2015. okt. 14. 09:52
 23/172 anonim ***** válasza:
43%

17-es vagyok.

Aikiboxer szerintem helytálló dolgokat írt, kíváncsian várom a cáfolatokat az egyes érveire.

"Igen, igazad van, hogy hülyeségnek hangzik, hogy 5 év kemény Kung-fu (úgy, hogy te beleadod szíved, lelked és pluszba is edzesz)=fél, 1 év Box-szal! Ez így van és tényleg eszméletlennek hangzik, de, mint mondtam, régen a Kung-fu oktatás nem heti kétszer 1,5 óra volt, hanem minden nap, kiskortól számítva fél napon keresztül. És mire felnőtt a gyerek, már tudott, mint a veszedelem és ők úgy sparringoltak, hogy védőfelszerelés és szabályok nélkül!"

Ha egy bokszoló edzene gyerekkora óta ugyanígy, ő is ugyanilyen veszedelmes lenne. És muszáj azt írnom, hogy "nem 1000 évvel ezelőtt élünk", mert az emberek túlnyomó többségének a számára nem reális, hogy éveken át tanuljon napi 10-12 órán keresztül egy stílust, csak azért, hogy meg tudja magát védeni egy kötekedő huligántól az utcán vagy szórakozóhelyen. Ha a 2 x 1,5 óra harcművészet oktatás nem ér semmit (Kínába kiutazni tanulni meg kevés ember számára lehetséges), akkor az egyetlen opció a sokkal gyorsabb és lényegretörőbb küzdősport.

"Itt a végén említetted a felvételeket! Erre csak annyit tudok mondani, hogy ne a YouTube-on nőjj fel, hanem próbáld ki a valóságban bármelyiket, majd harcolj bármelyikkel! Azért ne nézd a YouTube-on, mert te ott pont nem látsz profi harcművészeket, csak profi küzdősportolókat kezdő harcművészek ellen! Milyen eredményt vársz ilyen feltételek mellett?"

Nem hiszem el, hogy ne lett volna a világon egyetlen valóban képzett, de becsvágyó kungfus sem, aki azt mondja, hogy a dicsőségért, a hírnévért és a pénzért "visszaél" a tudásával és végigveri az UFC küzdősportolóit (ha olyan jó harcos, akkor tud alkalmazkodni a szabályokhoz, illetve az UFC elődjében kesztyűt sem használtak, és a szabályok is kimerültek nagyjából annyiban, hogy ne öld meg a másikat - szóval ez sem lehetett volna akadály a számára).

Innentől kezdve lehet hinni a legendák több tíz embert egyszerre legyőző, sebezhetetlen mestereiben, csak sajnos bizonyíték nincs a létezésükre. A legjobb, bizonyított harcosok többségében valahogy mindig a küzdősportok világából kerülnek ki (boksz, thai boksz, birkózás, stb.)

2015. okt. 14. 11:37
 24/172 aikiboxer ***** válasza:
35%

Vannak az UFC-n is kung-fu mesterek, mint például Jason DeLucia -- a probléma csak az, hogy sem a kung-fu, sem az aikido elemeit nem használja a ringben, hanem csak a box, kick-box, birkózás bevált elemeit.

SűrítettLevegő személyeskedés helyett inkább jöhetnek az érvek!! Mivel nem értesz egyet? Pl azzal, hogy a box ütései 30 cm-rel hosszabbak mint a mókusbox? Ezek tények. Mutassam a videókat? A kung-fu ütésekben nincs sem erő, sem távolság.

Ha már személyeskedünk, legalább tegyük rendesen! Te hányszor mentél le boxedzésre?

2015. okt. 14. 12:53
 25/172 anonim ***** válasza:
20%

Telefonról vagyok, így memóriából kell mindent. :D Ha valamit kihagyok, akkor utólag pótolom, bocsi. Na, de csapjunk is bele a lecsóba.

"Konkrétan a kung-fusok nem ütnek elég messzire. Mert rövid az ütésük, rossz a testtartásuk/mozgáskultúrájuk, nem hatékony semennyire."

Miért akarod te nekem, illetve másnak megmondani, hogy mi kényelmes? Ez olyan, mintha el akarnád nekem dönteni, hogy szeressem-e a brokkolit, avagy ne.

Ennyi volt az idézgetés, most jön a memória. :D Kérd meg edzés előtt egyik Boxoló barátod, hogy üssön egyet, majd maradjon úgy, hagyja kint a kezét, te pedig a sima egyenes rúgást követve nyújtsd ki a lábad. Most lelövöm a poént, de te nem tudod teljesen kinyújtani a lábad, mert megrúgnád, holott az ő keze az orrodat éri. Ergo a rúgás hatótávolsága nagyobb. Szép, hogy "mókusbox" a Kung-fu beceneve, mindenesetre ezek szerint tényleg nem harcoltál még Kung-fu stílus ellen, mert akkor más lenne a véleményed erről. Én a Wing Tsun-nal harcoltam Box és Thai Box ellen, ugyan ezt mondták, mint te, aztán egyszer megkapták az első sorozatot a láncütésből. Azóta tisztelik. És tény, hogy én meg ültem seggre egy egyenestől, meg párszor horgot is kaptam, de evidens, hogy azok az ütések erősebbek. Azonban, ha nem a Wing Tsun-hoz nyúlunk, hanem mondjuk a Shaolin egyik teremtményéhez, akkor ott az ütések igen kemények, nem gyengébbek egy Boxoló ütésnél. Ennek is, a Boxoló ütésnek és a Wing Tsun ütésnek is megvan a gyengéje. Tudod, hogy micsoda? Nem, mert nem harcoltál ellene. Egy Boxolót nem lehet csak úgy lecsépelni a Wing Tsun ütéssel, azonban el lehet találni, ezzel gyengítve és ezt kihasználva támadásra. A láncütésnek ez a gyengéje, hogy akkorát nem csattan, de sokszor talál, ami viszont fáj, bárhol is ér. A Box ütése rohadt erőteljes, gyors és veszélyes, viszont ütés közben nem védi magát, így rutinnal, idővel nagyon meg lehet szívatni ezzel egy Boxolót. A Shaolin gyengéje, hogy túl nagyot lép az ütéshez és közben az ő védelme is gyengül, viszont elég egyszer eltalálnia és valószínűleg vége a történetnek (de ez a Boxra is igaz, nem jó, ha csak egyszer is el tud találni).

Bruce Lee-t maximum a filmekben verhették meg esetleg, mert ő a valóságban a Wing Tsun-nal, az Északi- és Déli Sáskával, valamint a Karateval foglalkozott.

Nem emlékszem, hogy mit írtál még, úgyhogy megnézem még egyszer. :D

2015. okt. 14. 12:58
 26/172 anonim ***** válasza:
67%
Ja, még a katonaság volt. Ezt nem tudom, de nem teljesen hiszem, hogy ez így van. A Box az ringbe lett tervezve, tehát oda szánták. Az, hogy ennek ellenére veszedelmes, az más kérdés. Közben láttam az új kommented, de nem igazán értem. Személyeskedés? Ne haragudj, ha valamit félreérthetően fogalmaztam, nem állt szándékomban sértegetni. Tényt mindenesetre nem írtál. A Box az ütésébe való rádőlés miatt messzebb üt, de ez pont olyan dolog, ami annyira nem számít egy Kung-fu stílus ellen, mert nagyja rúgótávolságban harcol. Ha a Boxoló abban a távolságban marad, akkor biztos veszít, mert ő nem azt a távolságot szereti. Továbbá! Felejtsd el a videókat, mint mondtam, semmi értelme! Ahogy 17-es mondta, eddig nem volt profi harcművész, aki nyilvánosan harcolt volna küzdősportok ellen. Kínában a nagymesterek sokszor edzenek együtt és ott van minden a profi Boxolótól kezdve a Profi Wudang mesterig, és ha bármelyik nagymesterhez odamennél és csak ti lennétek 4 szem közt, akkor sem szidná egyik a másikat. :) Pont azért, mert nem jobb egyik sem a másiknál, hanem emberfüggő. Van, amikor ez győz, valamikor az. Én tudom, mert verekedtem sokat, mint mondtam. Amiket én mondok, az nem marketing duma, azok tények, melyeket megfigyelés alapján állítottam fel és természetesen sokat is olvastam ezekről a dolgokról. Tehát nem is egyszer történt már profi Kung-fu-s vs profi Boxoló harc, de ezek nem nyilvánosan zajlanak és mindig más a végeredmény, mert az nyer, aki nem hibázik.
2015. okt. 14. 13:08
 27/172 anonim ***** válasza:
41%
Ja, közben kérdeztél. Az nem nekem való, mármint a Box. A sok szabály és az, hogy nem lehet a kezedet védekezésre használni (mármint, hogy beleblokkolok a horogba például), az nekem nem jön be, viszont ellene harcoltam és, ha eddig félreértetted volna, mert rosszul fogalmaztam, akkor most nyíltan leírom, hogy a Box az rettenetesen veszélyes, mert hiába van 4-5 technikája, akkor is az. Ezt nem tudom megfogalmazni, kemény és kész, nagyon jó ellene harcolni. De ugyan ezt mondja Boxoló és Thai Boxoló barátom a Kung-fu-ra, mert már ők is ismerik és tudják, hogy milyen ellene harcolni. Ez is érdekes, nem? Aki még soha nem harcolt, az dobálózik ide-oda, hogy a Box, vagy a Kung-fu a legjobb, attól függ, hogy melyiket csinálja, aki meg harcolt már ellenük az tudja, hogy ez abszolút nem igaz.
2015. okt. 14. 13:18
 28/172 anonim ***** válasza:
14%
Tényleg nem akartam személyeskedni, ne haragudj, ha így jött le valamelyik mondatomból. Mindenesetre én vevő vagyok a ti véleményetekre és meghallgatlak titeket, szívesen tanulok tőletek, de szerintem engem ti elkönyveltetek hülye kis Kung-fusnak, aztán bármit mondhatok. Mindenesetre én meghallgatlak titeket akkoris. ;)
2015. okt. 14. 13:21
 29/172 anonim ***** válasza:
38%
Bocs, hogy belevau, de lenne egy kérdésem. Ha valakit fültövön csapnak, vagy az orra hegyére kap egy jót, nem mindegy, hogy mekkora ütést kapott? Ha csak megpöccintik az orrot, már attól is könybelábad az ember szeme, nem kell ahoz marha nagy box ütés. Nem is beszélve arról, az emberi testen rengeteg olyan pont van, aminek az akár gyenge nyomásától is, ideiglenesen leblokkol pár másodperce a test. Puhakesztyűvel ezt nem lehet megtanulni!
2015. okt. 14. 14:16
 30/172 anonim ***** válasza:
24%

Amit 29-eske ír, abban is nagy igazság van! Vannak ugye kiütési pontok, azonban az is nagyon igaz, hogy én amikor bepusziltam az egyenest, és elterültem, akkor igazából nem fájt azonnal az adrenalin miatt. Egyszerűen nem érzed, ezért mondják, hogy a Wing Tsun ütés gyenge, azonban annak nem is az azonnali K. O. a lényege, továbbá az gyengepontokat támad, amiket tényleg bőven elég csak megpöckölni is. Viszont egyáltalán nem ugyan az benyelni egy pofont kesztyűvel, vagy anélkül. Azért hiszik azt a Boxolók, hogy ők nagyon bírják az ütéseket, mert ugye kesztyűtől kapják. Tény, hogy jobban bírják, mint az, akit nem ütnek sehogy sem, de pusztaöklös harcban nekik is 2 ütés kell és szia. Továbbá egy Boxoló nem bír sokat tenni a könyök és térd ellen. Haverom már megtanult ellene úgy, ahogy tenni valamit, de igazából számukra az egy átok. Nincsenek hozzászokva, ahogyan a rántásokhoz sem. Ezért mondom, hogy rutin. Minden stílus ellen meg kell tanulni küzdeni a saját stílusoddal. Ez a titka az egésznek, ezért emberfüggő, mert nem a stílus a hülye, amiért a gyakorlója nem tudja használni.

Csak a Box az frappáns, könnyen tanulható, ezért nehéz olyant találni, aki ne tudná használni. A Box legnagyobb fegyvere az egyszerűség, és ennek hátránya, hogy hamar ki lehet ismerni. De ettől függetlenül nem lesz megpecsételve egyik fél sorsa sem, ahogyan az nálunk sincs, mert én ismerem őt, és bár én tudok neki meglepetést okozni, ettől függetlenül a Box frappánssága miatt van, hogy kikeveredik és már le is üt. :D Máskor meg zsinórban megverem 6x. :D Tessék, én vagyok az élő példa, hogy ez így működik. Ez ellen viszont nem lehet vitatkozni. A legendákat meg lehet cáfolni, de a tapasztalatokat nem. Én csupán azt mondom, hogy nincs olyan, hogy jobb stílus, tudni kell használni, amit csinálsz és kész. Tőled függ minden. :)

2015. okt. 14. 15:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!