Melyik kung fu irányzat alkalmas harcra, önvédelemre?
Ahány helyen olvasni róla, annyiféle változat lesz.
Mindenesetre én azon az állásponton vagyok hogy ha egy 10 éve boxoló legyőz egy 10 éve Kung Fu-zót akkor fogadom el a Kung-Fu nem jó semmire véleményt.
De itt ilyen eddig nem volt.
Csak hogy jöttek a K1 függők és mondták a magukét.
És háát... mivel az angol boxedző gondolom több éve boxolt Lee pedig fiatal volt így könnyen előfordulhatott, hogy legyőzte őt.
Ha én például elkezdek autót szerelni és tegnap tettem le a vizsgám akkor nyilván jobban tud szerelni nálam egy olyan ember aki már 10 éve ezt csinálja. :))
Amit 162-es ír egy legenda a Boxolóknak. :D De, ha meg is történt, akkor is igazságtalan mérkőzés volt, hiszen profi Boxoló vs kezdő Kung-fus. A Boxról az a valóság, amit a kérdező is leírt. És régen, az 1800-as évek végén, de igazából az 1300-as években is volt olyan, hogy Európában a legjobb Boxolók elmentek Ázsiába, hogy ott is rendet raknak és a Shaolin, valamint a Muay Thai olyan szinten kente szét a szájukat, hogy Európáig repültek. Konkrétan egy ilyenről olvastam, mikor franciák voltak a Boxolók, ketten voltak és a Shaolin és Muay Thai ellen semmit nem tudtak tenni. A kérdező leírta, hogy mi lesz a Boxszal, ha olyan Kung-fu harcos ellen kerülnek szembe, akik jó oktatásban részesültek. Én soha nem gondoltam, hogy a Box ilyen "könnyű" ellenfél, de a tények erre mutatnak. Mindenesetre magyar Kung-fusként tényleg óvatosan kéne pofáznom, de a rossz oktatás nem a stílus bűne.
Én maradok azon a véleményen, hogy emberfüggő. Biztos vagyok benne, hogy van olyan Shaolin szerzetes, aki a kézharcot imádja és mondjuk téglásabban mozog, mint a Tigris stílus, akkor el tudom képzelni, hogy egy hihetetlen profi és nagyon mozgékony Boxoló le tudja győzni. De a Shaolin mozgása az alapból nagyon fejlett, tehát ritka a tégla szerzetes, de ha van, akkor oké, ellene van esélye a Boxnak. De ha már testharc/rúgás kedvelő a szerzetesünk, akkor egyszerűen nem, maximum hatalmas szerencsével, ringben, de utcán egyszerűen nem valószínű.
Amit a kérdező leírt az nagyon tanulságos.
Ami a 162-es írt az eléggé nevetséges és egyoldalú.
Kezdő Kung-Fus VS Boxmester.
Ennyi erővel összehasonlíthatunk egy kezdő katonát egy ezredessel. :V
Azonban tény hogy a Kung Fu-sok és a Muay Thai-osok testét feledzik és a testre mért támadásokat meg se érzik. Míg nem egy boxolót láttam összeesni csak azért mert kesztyűben hasba vágták. És akkor itt van ő, ő csak mosolyog amikor ütik:
https://www.youtube.com/watch?v=qElLsNxRgs0
Persze mindjárt jönnek a K1-en függők, hogy biztos nem üt erőset vagy hogy nem tud ütni. Mindig ez van. Ha a boxoló jól csinál valamit az rendben van, de ha egy Kung Fu-s akkor ott hiba van.
Mindig ez a válasz mindenre a box fanatikusoktól.
De ha ez nem győzött meg van még.
Ha egy boxoló győz valahol az rendben, de ha egy "ferde szemű" akkor már mennek a diszlájkok.
https://www.youtube.com/watch?v=AW8q8T_Rw-s
Az itthoni mester videója itt található.
Amőgy meg ott a Yi Long, de gondolom az ő ellenfelei is megjátsszák hogy nem tudnak ütni. Egy biztos. Ez az ürge a videóban beveszi az ütést míg egy boxoló a múltkori K1-ben attól térdre rogyott hogy hasba ütötték finoman bélelt kesztyűvel. Úgyhogy én csak nem szólogatnék be kedves box fanatikus "harcos". De az olyanok se tegyék akik 3-5 év harcművészet után türelmükben elmentek boxolni. Másrészről nem valószínű hogy sok ember nézi ezt a fórumot, úgyhogy akárhogy is szidod a Kung Fu-t valószínűleg senki nem foglalkozik vele igazából.
Amúgy gondolom ez is csak megjátszás.
Minden megjátszás csak a koxos nig-ger bunyó nem.
Bár aki Amerikán nevelkedett annak a box a minden.
Kivált figyelmet fordíts a kamu felakasztotta magát a Shaolin résznek is. Biztos van ott valami! Annyira látszik hogy csak "jajj mert kínai azért" rossz a dolog. Persze szemtől szemben senki nem ismeri a Kung Fu-t csak úgy vagdalkozik mindenki. megnézett valaki egy jógaszerű meditációt és azt hiszi az a harc része a Kung Fu-nak. Sok ilyen idióta ember van. És aki lándzsára tűzte fel magát az is csalás, bűvésztrükk. És akkor ilyen emberek adnak tanácsokat a Kung Fu-ról másnak, hogy ne menj rá mert szar, holott nem is ismerik. Aki a nyakán hajlítja meg a lándzsákat nyilván az is kamuzik. Olvass többet.
Chi Kung a dolog neve. Van róla könyv. A boxoló csak ütni tud. Ezeknek ütheti a bordáig, a tökét vagy a hasát a boxoló meg se fognak nyikkanni. Míg a boxoló egy hasütéstől térdre rogy. Ezek a fejükön törnek téglát. Szerinted mennyire fog nekik fájni egy kibélelt kesztyűs ütés?
https://www.youtube.com/watch?v=tX8mGt0K_JI
Amúgy meg gondolom hogy egy K1-en függő ember és egy 5 éve boxoló ember sokkal többet tud a harcról mint mondjuk egy 90 éves mester. menjetek és mondjátok meg nekik, hogy ti vagytok az okosak. Mert a fehér embernek és a koxos nig-gereknek mindig igaza van.
De remélem a menekülteket is annyira utálják mint a Kung Fu-t akkor nem elsz sok gond velük asszem. :))))
Mindig szidom a menekülteket, hogy hülyék.
De igazság szerint egy K1 fanatikusnak elmagyarázni a Chi Kung-ot olyan mint terroristának elmagyarázni, hogy Isten-Allah nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!