Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik kung fu irányzat...

Melyik kung fu irányzat alkalmas harcra, önvédelemre?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 21:11
 161/172 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a Kick-Box is a rendes Boxot vette át nem a Kung-Fu-s ütéseket? A Kick-Box tudtommal maga a Karate ringesítve. Semmi köze a Kung-Fu-hoz. De talán ha belezúgnál egy kínai csajba nem lennének ennyire ellenszenvesek számodra a kínai dolgok. :))
2016. júl. 20. 19:46
 162/172 anonim ***** válasza:
100%
Az életrajzában az van,hogy Hong Kongban angol nyelvű suliba járt.És ott a tornatanár egy Angol pali volt box edző,aki behívta a ringbe a nagyszájú fiatal Lee-t és 1 perc alatt szétütötte.Ekkor döbbent rá,hogy a csing csung egy semmi,meg el is küldték onnan.Úgyhogy a 3 év csing csung után 3 évig boxolt és versenyeken is indult boxban.
2016. júl. 20. 19:47
 163/172 anonim ***** válasza:

Ahány helyen olvasni róla, annyiféle változat lesz.

Mindenesetre én azon az állásponton vagyok hogy ha egy 10 éve boxoló legyőz egy 10 éve Kung Fu-zót akkor fogadom el a Kung-Fu nem jó semmire véleményt.

De itt ilyen eddig nem volt.

Csak hogy jöttek a K1 függők és mondták a magukét.

És háát... mivel az angol boxedző gondolom több éve boxolt Lee pedig fiatal volt így könnyen előfordulhatott, hogy legyőzte őt.

Ha én például elkezdek autót szerelni és tegnap tettem le a vizsgám akkor nyilván jobban tud szerelni nálam egy olyan ember aki már 10 éve ezt csinálja. :))

2016. júl. 20. 20:25
 164/172 anonim ***** válasza:
24%

Amit 162-es ír egy legenda a Boxolóknak. :D De, ha meg is történt, akkor is igazságtalan mérkőzés volt, hiszen profi Boxoló vs kezdő Kung-fus. A Boxról az a valóság, amit a kérdező is leírt. És régen, az 1800-as évek végén, de igazából az 1300-as években is volt olyan, hogy Európában a legjobb Boxolók elmentek Ázsiába, hogy ott is rendet raknak és a Shaolin, valamint a Muay Thai olyan szinten kente szét a szájukat, hogy Európáig repültek. Konkrétan egy ilyenről olvastam, mikor franciák voltak a Boxolók, ketten voltak és a Shaolin és Muay Thai ellen semmit nem tudtak tenni. A kérdező leírta, hogy mi lesz a Boxszal, ha olyan Kung-fu harcos ellen kerülnek szembe, akik jó oktatásban részesültek. Én soha nem gondoltam, hogy a Box ilyen "könnyű" ellenfél, de a tények erre mutatnak. Mindenesetre magyar Kung-fusként tényleg óvatosan kéne pofáznom, de a rossz oktatás nem a stílus bűne.

Én maradok azon a véleményen, hogy emberfüggő. Biztos vagyok benne, hogy van olyan Shaolin szerzetes, aki a kézharcot imádja és mondjuk téglásabban mozog, mint a Tigris stílus, akkor el tudom képzelni, hogy egy hihetetlen profi és nagyon mozgékony Boxoló le tudja győzni. De a Shaolin mozgása az alapból nagyon fejlett, tehát ritka a tégla szerzetes, de ha van, akkor oké, ellene van esélye a Boxnak. De ha már testharc/rúgás kedvelő a szerzetesünk, akkor egyszerűen nem, maximum hatalmas szerencsével, ringben, de utcán egyszerűen nem valószínű.

Amit a kérdező leírt az nagyon tanulságos.

2016. júl. 20. 22:32
 165/172 anonim ***** válasza:
89%

Ami a 162-es írt az eléggé nevetséges és egyoldalú.

Kezdő Kung-Fus VS Boxmester.

Ennyi erővel összehasonlíthatunk egy kezdő katonát egy ezredessel. :V

Azonban tény hogy a Kung Fu-sok és a Muay Thai-osok testét feledzik és a testre mért támadásokat meg se érzik. Míg nem egy boxolót láttam összeesni csak azért mert kesztyűben hasba vágták. És akkor itt van ő, ő csak mosolyog amikor ütik:

https://www.youtube.com/watch?v=qElLsNxRgs0

Persze mindjárt jönnek a K1-en függők, hogy biztos nem üt erőset vagy hogy nem tud ütni. Mindig ez van. Ha a boxoló jól csinál valamit az rendben van, de ha egy Kung Fu-s akkor ott hiba van.

2016. júl. 20. 23:26
 166/172 anonim ***** válasza:
89%
Ezeket a béna ütéseket amiket rámér a ferdeszeműre,a pankrációban is megirigyelnék annyira kamu volt az egész:D Már csak a dobbantás hiányzott belőle.
2016. júl. 21. 23:00
 167/172 anonim ***** válasza:
100%

Mindig ez a válasz mindenre a box fanatikusoktól.

De ha ez nem győzött meg van még.

Ha egy boxoló győz valahol az rendben, de ha egy "ferde szemű" akkor már mennek a diszlájkok.

https://www.youtube.com/watch?v=AW8q8T_Rw-s

Az itthoni mester videója itt található.

Amőgy meg ott a Yi Long, de gondolom az ő ellenfelei is megjátsszák hogy nem tudnak ütni. Egy biztos. Ez az ürge a videóban beveszi az ütést míg egy boxoló a múltkori K1-ben attól térdre rogyott hogy hasba ütötték finoman bélelt kesztyűvel. Úgyhogy én csak nem szólogatnék be kedves box fanatikus "harcos". De az olyanok se tegyék akik 3-5 év harcművészet után türelmükben elmentek boxolni. Másrészről nem valószínű hogy sok ember nézi ezt a fórumot, úgyhogy akárhogy is szidod a Kung Fu-t valószínűleg senki nem foglalkozik vele igazából.

Amúgy gondolom ez is csak megjátszás.

Minden megjátszás csak a koxos nig-ger bunyó nem.

Bár aki Amerikán nevelkedett annak a box a minden.

Kivált figyelmet fordíts a kamu felakasztotta magát a Shaolin résznek is. Biztos van ott valami! Annyira látszik hogy csak "jajj mert kínai azért" rossz a dolog. Persze szemtől szemben senki nem ismeri a Kung Fu-t csak úgy vagdalkozik mindenki. megnézett valaki egy jógaszerű meditációt és azt hiszi az a harc része a Kung Fu-nak. Sok ilyen idióta ember van. És aki lándzsára tűzte fel magát az is csalás, bűvésztrükk. És akkor ilyen emberek adnak tanácsokat a Kung Fu-ról másnak, hogy ne menj rá mert szar, holott nem is ismerik. Aki a nyakán hajlítja meg a lándzsákat nyilván az is kamuzik. Olvass többet.

Chi Kung a dolog neve. Van róla könyv. A boxoló csak ütni tud. Ezeknek ütheti a bordáig, a tökét vagy a hasát a boxoló meg se fognak nyikkanni. Míg a boxoló egy hasütéstől térdre rogy. Ezek a fejükön törnek téglát. Szerinted mennyire fog nekik fájni egy kibélelt kesztyűs ütés?

https://www.youtube.com/watch?v=tX8mGt0K_JI

Amúgy meg gondolom hogy egy K1-en függő ember és egy 5 éve boxoló ember sokkal többet tud a harcról mint mondjuk egy 90 éves mester. menjetek és mondjátok meg nekik, hogy ti vagytok az okosak. Mert a fehér embernek és a koxos nig-gereknek mindig igaza van.

De remélem a menekülteket is annyira utálják mint a Kung Fu-t akkor nem elsz sok gond velük asszem. :))))

https://www.youtube.com/watch?v=9EIgkNqfciM

2016. júl. 21. 23:21
 168/172 anonim ***** válasza:
100%

Mindig szidom a menekülteket, hogy hülyék.

De igazság szerint egy K1 fanatikusnak elmagyarázni a Chi Kung-ot olyan mint terroristának elmagyarázni, hogy Isten-Allah nem létezik.

2016. júl. 21. 23:26
 169/172 anonim ***** válasza:
164: Azt elhiszem, amit írsz. Viszont, ilyen törtènetek Magyarorszàgon, azèrt sokkal kevesebbszer fordulnak elő.
2022. szept. 5. 15:14
 170/172 anonim ***** válasza:
100%
#167 A boxoló "csak" ütni tud. Ez igaz. Viszont a hazai karate/kung-fu "harcosok" azt se tudnak igazán. Egy 5-6 èvet kung-fuzó/karatèzó lesz egy 2-3 èvet boxoló szintjén. Ez nem a stílus, hanem az itteni "mesterek" hibája. Tisztelet a kivételnek, ami nem sok van. Szinte semmi esélye nincs a karatèsnak/kung-fusnak, egy boxoló ügyesebb ellen.
2022. szept. 5. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!