Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/233 anonim ***** válasza:
64%

Kérlek szépen, nem modernizált Kelemen papa semmit, mert a német rendszerű ju-jutsut másolt le plusz módosított rajta egy picit. Jó pénzért minden stílust elismernek Japánban.

Másrészt, a bátyám 1 danos ju-jutsus és magától a Kelemen félistentől tanult 12 évig. Állóharc sparring ismeretlen fogalom, nincs is. Az, hogy páros gyakorlatokban begyakorolnak ütéseket és rúgásokat az csak egy dolog. Néha zsákoltak. Földharc sparring az van mondjuk, de bőven nem egy judo vagy bjj szint. Kelemen jitsust állóharcban az utolsó versenykaratéjos is megverné. Az ilyen késhárításos kézcsavargatós technikák az kajak varázslás, nem működik. A fatantót egyszer sem tudta elvenni tőlem, de még a 3 danos spanja sem.

3 danig van vizsgarendszer, és Kelemen papa bőkezűen osztogatja 4-5-6 danokat. Nézz fel a netre egy csomó mesternek van ilyen fokozata.

Amúgy én is tanultam Kelemen jutsut igaz csak 1 évig, szintén a Pista bától. Tudom egy év az nem sok, de abban az egy évben egy állóharc sparringom sem volt, thai boxolóként és bokszolóként eléggé lesújtó volt. Amúgy az ilyen 2-3 danosok sem tudnak ütni, semennyire sem. Nem tudnának egy horgot blokkolni, felütést pedig pláne nem. Ilyen full karatéra hajazó lassított ütéseket és rúgásokat gyakoroltunk páros gyakorlaton. Na egyedül amit jól tanítanak azok a dobások, földre vitelek. Elismerem azok nagyon jók. De maga a földharc, az olyan, hogy egy középhaladó birkózó is szétszedné a Kelemen urat egy grapplingban. Bátyám fanatikus volt, nyomatta ezerrel. De ahányszor gyakoroltam vele csak úgy otthon, annyira de annyira semmit sem tud, hogy az nem igaz. Bátyám azóta Franciában él, Takeda-ryu ju-jutsut tanul ott, igazi japán mestertől. Hát újra el kellett kezdenie alapszintem(!) megtanulnia a ju-jutsut.

2014. dec. 11. 20:15
 62/233 anonim ***** válasza:
93%

Bocs de nem hiszek neked! Bizotos sokkal jobban utánna lehetne járni ennek, és bizonyítani az igazamat, de nincs rá energiám, meg szükségem... Én meggyőződtem a saját szememmel, megismertem egy-két emembert az edzésen. Szerény becsületes, emberek. Jobban hiszek nekik, mint neked. Ezt ne vedd magadra. Egyész egyszerűen feltűnt az évek alatt, hogy aki igazán tudd valamit az nem áll neki, fellengzősen viselkedni, mert nincs rá szüksége... Így név és arc nélkül kritizálni bármit is meg pláne nem.

Nekem már az gyanús volt, hogy azt írtad, hogy ismeretlen fogalom a sparring. Van náluk!!! semi kontakt közdelem, box kesztyűben. A ju jitsuban nem igazán szokott egyébként sem sparring lenni. Csak semi contackt.

Nem kezdem el győzködni az olvasókat sem. Inkább arra bátroítom, hogy menjenek el és próbálják ki saját maguk az edzést. Az első ingyen van. És döntsék el saját maguk kinek van igaza.

2014. dec. 11. 20:26
 63/233 anonim ***** válasza:
91%

Sőt! Nem is akarok részre hajló lenni!

Próbálják végig az összeset! A krav magát, defendót, a savatét, bjj stb.

Az első ingyen van. Úgy azért még is csak korrektebben lehet itélkezni valami felet, mint így a válaszok alapján!

2014. dec. 11. 20:34
 64/233 anonim ***** válasza:
41%

Jó haver én meg a saját szememnek hiszek, 1 évig ott voltam semmi sparringot nem láttam, bokszkesztyűt pedig pláne nem.

"A ju jitsuban nem igazán szokott egyébként sem sparring lenni."

Na ne mond, nekem is feltűnt. Bátyám sem sparringolt jóformán semmit 12 év alatt.

" Attól, hogy veresnyezni járnak ahol BIZONYÍTJÁK a tudásokat semmivel sem lesz kevesebb, a harcművészet, mintha nem járnának oda."

Hát erre meg no comment. Sok karatés is nyer versenyeken érmeket és? Az ilyen 1-2 danos eb bajnok karatésokat boksz/thai box/savate edzésen a középhaladó (3-4 éve bokszoló) hobbysták is ronggyá verik.

2014. dec. 11. 20:41
 65/233 anonim ***** válasza:

Értem! Vitatkozni sincs energiám! Beszéld meg velük "haver"

[link]

"I believe that is normal for traditional Japanese Jujutsu schools, since unlike Judo which has been stripped of the more dangerous joint locks and holds, Jujutsu deals more with attacking the joints and you really can't be too careful when sparring with full resistance, especially for beginners in a class setting. The way most traditional Japanese arts are taught, they usually begin with teaching conditioning, control and accuracy before making the transition to full contact at higher levels later on. The bottomline is, you basically do not get to fight full contact unless you have learned and mastered control over your skills."

2014. dec. 11. 20:49
 66/233 anonim ***** válasza:
55%

Gyerekek én egyszer sparringoltam Kelemen ryus taggal, 2 danos volt a csóka. Magam is thai boxolok, mint az előttem szóló kolléga. Na most egy MMA edzésen sparringoltam ezzel a Kelemenes taggal. Ő is lenézett megnézni ketrec edzést, meg én is. Edzés végén a ketrecben kipróbáltuk egymást, nem durván de azért na. Hát a csávókán ütni-rúgni azt nem tudott. Ütni egyáltalán nem, rúgni még próbált ugyan ilyen béna mai geriket,de az semmi. Jól szétrúgtam a combját. Na most levitt földre, de nem tudott 5-6 percnyi fölharc után sem lekopogtatni, ráadásul pont engemet aki soha a büdös életbe semmilyen földharcot sem tanult. Pedig azért egy 2 danostól elvártam volna. Aztán - igaz marha nehezen - de kijöttem a fogásából, aztán újra talpon újra ütés-rúgás. Aztán comb k.o, ennyi volt neki.

https://www.youtube.com/watch?v=PAwBvCxMAy8

Ezeket el ne higgyük, hogy működnek, mert amúgy full aikido koppintás. Az összes krav magás, ninjutsus, aikidós ugyanezeket a mozdulatokat használja, full varázslás az egész. Nem adnák neki semmi esélyt egy késes cigó ellen, még a Kelemen úrnak sem.

De azért a nálam majdnem 20 kilóval könnyebb fehér öves bjj-s úgy lenyomott, mint a szart, kopogtam mint egy veszett harkály.

2014. dec. 11. 20:54
 67/233 anonim ***** válasza:
54%
#66 Tudnál erre valamiféle bizonyítékot mutattni? Esetleg a bunyót felvehetnétek, és felötlhetnétek a youtubra aztán itt megoszthatnátok.
2014. dec. 11. 21:04
 68/233 anonim ***** válasza:
90%

Na, vajon most kinek érdemes hinni?! :D

https://www.youtube.com/watch?v=X87BicHpf0c

2014. dec. 11. 21:13
 69/233 anonim ***** válasza:
41%

"De azért a nálam majdnem 20 kilóval könnyebb fehér öves bjj-s úgy lenyomott, mint a szart, kopogtam mint egy veszett harkály."

A brazil jiu-jitsus az tud is földharcolni, a Kelemen-ryus pedig csak azt hiszi, hogy tud.

Nem tudnak úgy földharcolni, mint a birkózók vagy bjj-sok. Ütni nem tudnak, annyira sem mint a karatésok (nemhogy mint a bokszolók). Rúgni sem tudnak úgy mint a karatésok. A fegyverhárításuk is full kamu. Egy eskrimás/kalis/shermás az még tudna is kést hárítani, a ju-jutsus, krav magás, aikidós pedig csak azt hiszi, hogy működik a csuklócsavaros kést/viperát/pisztolyt elvevő bűvészkedés. Na jó, dobni és gáncsolni, embert földhöz vágni azt azért tudnak, de szerintem a judósok ebben is jobbak.

Akkor most kérdem én, mégis mitől olyan jók a ju-jutsusok, főleg e Kelemenék? Maximum az ilyen diszkós zselézett hajú divatgyúrós helyi izombikák ellen működik. De egy olyan ember akinek van egy minimális küzdősport múltja az ellen szart sem ér. Fegyveres utcai támadók ellen pedig pláne nem. Igaz az ellen sok minden nem működik. Megnézném, hogyan kapná el a Kelemen úr egy bokszolónak a kezét, hogy majd földhöz vágja, vagy lefeszítse. Lassan mozgó ellenfélen tanítványoknak bemutatva minden működik, még az aikido is.

2014. dec. 11. 21:15
 70/233 anonim ***** válasza:
67%

"Na, vajon most kinek érdemes hinni?! :D

https://www.youtube.com/watch?v=X87BicHpf0c"

Haver ez egy demonstrációs videó, egy bemutatón előre eljátszva, megbeszélve. A krav magás ninjutsus majom kung-fus demonstrációs bemutató videókon is minden tök jól működik. Ez nem hihető, na ez a varázslás.

2014. dec. 11. 21:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!