Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/233 anonim ***** válasza:
72%

Jáááááj jézusom itt van Morisz! Gyááá!!! XDDDD

Figyelj Vas, neked pont kussban kellene lenned, mert Te vagy az aki a legnagyobb varázsló stílust gyakorolja. A tájcsís az csöndben legyen, gyógytornázzál otthon, lengesd a töködön a diétáskólát és pofa be.

https://www.youtube.com/watch?v=ytpf6Iou5U8

Ez ám a kemény öcsém. Tényleg...de pont Te pofázol kamuedzésekről... XD

2014. dec. 11. 15:55
 52/233 anonim ***** válasza:
67%
Felesleges zárni, mert ha máshol előjön a kungfu vagy karate, egyből löki a maflaságait. Ha nincs ilyen kérdés, tesz fel, majd saját maga válaszol, saját magát aztán felpontozza. U vagy nem u, a srác akkor is u szindrómás.
2014. dec. 11. 15:57
 53/233 anonim ***** válasza:
29%
47%os ha nem értesz a szép szóból, akkor ne csodálkozz azon, hogy elküldenek a fenébe, Aikiboxer is elküldött a francba, igaz messze nem ilyen durván. Egyébként PM üzenetet bemásolni ide, az nagyon gáz, rád nézve, ezzel a húzással ugyanolyan gyökér vagy Te is. :D Nem a tagot akarom védeni, mert tényleg nem volt kulturált, de Te ettől még megérdemelted.
2014. dec. 11. 15:59
 54/233 anonim ***** válasza:
60%
Szeggény.. De miért idegeli így fel magát?
2014. dec. 11. 16:00
 55/233 anonim ***** válasza:
50%
Másrészt, miért lenne maflaság? Azért mert pár kung-fusnak és karatésnak nem tetszik az, hogy oxigénkékítésnek hívják a stílusukat, holott az, attól még nem hülyeség az. Az a baromság, amikor a sok léggörbítő bemeséli azt, hogy ilyen-olyan titkos ősi torok/here/bél/szemgolyó kitépő technikák vannak benne és ezeket tanulják, a boksz pedig csak buta ringsport szabályokkal. Aztán a sárkányharcosok nem tudnak ütni alapszinten sem még tíz év "harcművész" gyakorlás után sem.
2014. dec. 11. 16:04
 56/233 anonim ***** válasza:
63%
Miért? Lehet valami korábbi, kisgyermekkori lelki sérülés. Korán választhatták le az emlőtől? Passz. :)
2014. dec. 11. 16:05
 57/233 anonim ***** válasza:
42%

Igazán nem akarok beleszólni a vitátokba. De nem lenne sokkal egyszerűbb megnézni, 100 harcművész vs 100 box egymás ellen, ugyan annyi edzés idő után és hasonló súlycsoportban milyikük győzne?!

Egyszer utcai verekedésban, egyszer pedig ringben. És mondjuk megismételni évenként?

Ebből valami fajta tudományos konklúziót levonni.

Mert ez így értelmetlen vita, hiszen egyikőtüknek sincs a kezében perdöntő bizonyíték...

Szerintem ju-jitsu lenne a befutó azon belül a Kellemen féle, az utcán, ringeben pedig a box. Persze vannak pszeudoharcművészeti edzések, szépszámmal, sajnos...

Nem írok ide konkértan melyik ninjutsu dojora ami számomra, hogy is fogalmazzak varázslásnak tűnt. A box és a birkózásból viszont nem igazán, hiszen szigorúan szabályzot dolgoról van szó.

A 22# voltam.

2014. dec. 11. 19:02
 58/233 anonim ***** válasza:
21%
A Kelemen ryu-nak annyi köze van a japán ju-jutsuhoz, mint Hitlernek Teréz anyához. Egy német rendszerű ju-jutsut, tovább fejlesztett a Kelemen István, pár fizetett díszjapán pedig adott iskola nyitási engedélyt neki. És 9 danos lett! Miért is?! Mikor Japánban is kevés a 7-8 danosok száma!!! Én egyszer láttam már a Kelemen urat szemináriumot tartani, jó ha az a tudás van 4 dan. Egy vidéki város izomagyúbb kick-box edzője is fasírtot csinálna belőle, szerintem. :) Nem azt mondom, hogy én jobb lennék vagy ilyesmi, de ezen a szervezeten is látszik a tipikus "magyar harcművész" beállítottság. Saját iskola Kelemen ryu... tyű nagyon vagány. Egy elcs*szett judo kombinálva valami karatés hadonászással. Mikor rájuk néztem sírógörcsöt kaptam a röhögéstől. Tudom nem szép dolog más iskolát fikázni, de ő nekik sikerült elmenniük olyan messzire, hogy megérdemeljék azt, hogy lenézzék őket. A dedós Pantone-skála minden színében pompázó övrendszer és vizsgarendszer pedig már nevetséges. :) Csak 3. dan-ig lehet vizsgát letenni (eddig van a vizsgarendszerük), mégis már milyen sok Kelemen ryu-s tagnak van 4 és 5 danja. Ők mire kapták? Mindig időben befizették a havi terembérleti díjat? XD Ja és még annyi, hogy a hazai grappling bajnokságokon a Kelemen ryu-sok elég gyakran részt vesznek. Innentől kezdve ez már nem harcművészet, hanem sport. A (japán) ju-jutsu pedig soha sem volt sport! Csak az ilyen modern európai korcs-nyomorék hibrid összetákolt ju-jutsu irányzatok versenyezgetnek. Ezért mondom, hogy nincsen sok közük a ju-jutsuhoz. Az, hogy Pista bácsi tart edzést a honvédségnek, az csak egy dolog. A Máday is tartott, és akkor mi van? Hát röviden ennyi a baj a Kelemen ryu-val. Jó kis tipikus gagyi magyar harcművészet, épp úgy, mint Harnos Imre atyánk ZenBuKan Kempója. Kelemen ju-jutsut utcai önvédelemre, hogyne... akkor inkább defendo vagy krav maga.
2014. dec. 11. 19:45
 59/233 anonim ***** válasza:
81%

#58 Te szerintem soha a büdös életben nem voltál a Kelemen féle edzésen.

1. Egy japán nyagmestertől kapta a danokat.

2. japánba hatékony stílusnak jegyezték be.

3. Modernizált ju-jitsu. Egyedi mozgás világot vitt a mozdulatokba

4. Voltam más fajta ju-jitsu edzésen is. (nem írom le, hogy hol) Ez az egyik legkeményebb!!! Az átalg ju-jitsu edzés 1,5 óra szokott lenni. Ez viszont 2 óra iszonyatos kemény, edzés. A tüdődet kiköpöd utánna.

5. Jó okkal vannak annak, hogy egy bizonyos szint után nincs dan vizsga. Kellemen szerint ugyan is belehet vinni egy 5-6 danos mestert olyan szituációba ahol már csak 1 danos. Ezért csak nagyon óvatosan adja ki a danokat.

Legközelebb mielőtt ócsárolni kezdesz valamit kicsit nézz utánna a dolgoknak...

2014. dec. 11. 19:55
 60/233 anonim ***** válasza:
94%

folyt:

6. Attól, hogy veresnyezni járnak ahol BIZONYÍTJÁK a tudásokat semmivel sem lesz kevesebb, a harcművészet, mintha nem járnának oda.

7. Jó tartott nekik edzést a Madáry vagy mit tudom kicsoda. Na és? Lehet csak kisérleteztek vele, hogyan működik-e. Esetleg lehetséges, hogy még sem akkora kamu a wing tsung, ha jól oktatják?!

A krav maga sem kamu, azt is kipróbáltam. Csak valamiért ezt nektek nehéz elfogadni... De vajon miért?! :D

2014. dec. 11. 20:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!