Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?
Jáááááj jézusom itt van Morisz! Gyááá!!! XDDDD
Figyelj Vas, neked pont kussban kellene lenned, mert Te vagy az aki a legnagyobb varázsló stílust gyakorolja. A tájcsís az csöndben legyen, gyógytornázzál otthon, lengesd a töködön a diétáskólát és pofa be.
https://www.youtube.com/watch?v=ytpf6Iou5U8
Ez ám a kemény öcsém. Tényleg...de pont Te pofázol kamuedzésekről... XD
Igazán nem akarok beleszólni a vitátokba. De nem lenne sokkal egyszerűbb megnézni, 100 harcművész vs 100 box egymás ellen, ugyan annyi edzés idő után és hasonló súlycsoportban milyikük győzne?!
Egyszer utcai verekedésban, egyszer pedig ringben. És mondjuk megismételni évenként?
Ebből valami fajta tudományos konklúziót levonni.
Mert ez így értelmetlen vita, hiszen egyikőtüknek sincs a kezében perdöntő bizonyíték...
Szerintem ju-jitsu lenne a befutó azon belül a Kellemen féle, az utcán, ringeben pedig a box. Persze vannak pszeudoharcművészeti edzések, szépszámmal, sajnos...
Nem írok ide konkértan melyik ninjutsu dojora ami számomra, hogy is fogalmazzak varázslásnak tűnt. A box és a birkózásból viszont nem igazán, hiszen szigorúan szabályzot dolgoról van szó.
A 22# voltam.
#58 Te szerintem soha a büdös életben nem voltál a Kelemen féle edzésen.
1. Egy japán nyagmestertől kapta a danokat.
2. japánba hatékony stílusnak jegyezték be.
3. Modernizált ju-jitsu. Egyedi mozgás világot vitt a mozdulatokba
4. Voltam más fajta ju-jitsu edzésen is. (nem írom le, hogy hol) Ez az egyik legkeményebb!!! Az átalg ju-jitsu edzés 1,5 óra szokott lenni. Ez viszont 2 óra iszonyatos kemény, edzés. A tüdődet kiköpöd utánna.
5. Jó okkal vannak annak, hogy egy bizonyos szint után nincs dan vizsga. Kellemen szerint ugyan is belehet vinni egy 5-6 danos mestert olyan szituációba ahol már csak 1 danos. Ezért csak nagyon óvatosan adja ki a danokat.
Legközelebb mielőtt ócsárolni kezdesz valamit kicsit nézz utánna a dolgoknak...
folyt:
6. Attól, hogy veresnyezni járnak ahol BIZONYÍTJÁK a tudásokat semmivel sem lesz kevesebb, a harcművészet, mintha nem járnának oda.
7. Jó tartott nekik edzést a Madáry vagy mit tudom kicsoda. Na és? Lehet csak kisérleteztek vele, hogyan működik-e. Esetleg lehetséges, hogy még sem akkora kamu a wing tsung, ha jól oktatják?!
A krav maga sem kamu, azt is kipróbáltam. Csak valamiért ezt nektek nehéz elfogadni... De vajon miért?! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!