Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/233 anonim ***** válasza:
63%
Az a baj, nem tudná bezúzni. Ahhoz nem ilyeneket kellene gyakorolni, hogy "fehér daru kitárja a szárnyait".
2014. dec. 10. 17:52
 32/233 anonim ***** válasza:
51%
A selyemruhás sárkányharcosok nem fognak bezúzni senkit. Attól, hogy felvették a féllábon álló szaró flamingó állást, majd utána ránk zúdítják a tavaszi cseresznyevirág öklét. A kung-fu az bűvészkedés.
2014. dec. 10. 21:32
 33/233 anonim ***** válasza:
48%
Bokszolók már agyaltak meg kung-fusokat, fordítva viszont még soha sem történt meg. Erről ennyit te szájkaratés.
2014. dec. 10. 22:06
 34/233 anonim ***** válasza:
56%

Hé, a szájkaratét most én találtam ki, találj már ki mást rám.

Boxolót sosem győzött le még kungfus? Építsd csak a legendát, de ez nem túl valószínű :D

De abban a mesében hiszel amiben akarsz. 2 ember egyenlő, még egy amatőr embernek is van némi esélye legyőzni egy bunyóst (persze kicsi, de szerencsével betalálhat, max. megsérül az ütő keze)

De te neked hihető az, hogy valakik bunyóra treníroznak, de a harci képességeik gyengék maradnak. Ez olyan szinten irreális, el nem tudom képzelni hogyan gondolhatod ezt. Szerintem idióta sztereotípiáid vannak, ebben az esetben értelmetlen is dumálni veled, hiszen vallási alapon azt hiszel amit csak akarsz.. akkor meg jó éjt.. legjobbakat, aztán nehogy egyszer elfenekeljen egy kungfus, mert össze fog omlani a valóságképed :D

2014. dec. 10. 22:19
 35/233 anonim ***** válasza:
72%

"De te neked hihető az, hogy valakik bunyóra treníroznak, de a harci képességeik gyengék maradnak."

Igen a wing tsunosokat, karatésokat, aikidósokat, krav magásokat, karatéjosokat is elvileg bunyóra képzik, képeznék, ha nem keringetnék a levegőt az edzéseken formagyakorlat címszó alatt. Az, hogy valaki leutánozza sáska mozgását attól még nem lesz jó bunyós. Mert amiket fentebb felsoroltam azokon az edzéseken alig-alig van sparring (és ha van akkor az olyan is...), vagy legtöbbször nincs is. Belassítva gyakorolni támadás-védekezés szituációkat, kacifántos technikákkal és ezeket még felspékelni távol-keleti hagyományokkal és filozófiával, az nem bunyó. Így harci tudása senkinek sem lesz.

2014. dec. 10. 22:58
 36/233 anonim ***** válasza:
62%
U csak provokál, ne foglalkozzatok vele.
2014. dec. 11. 05:21
 37/233 anonim ***** válasza:
67%

"U csak provokál, ne foglalkozzatok vele."

Először is menj a jó büdös pitsába Te gyökér! Már írtam neked többször, hogy ne hivatkozz rám "U"-ként. Nem én vagyok Usborne, te köcsögkaratés f***jankó! (Már Aikiboxer is megkért rá, hogy ne hívd őt a nevén! Engem se azonosíts be egy másik válaszolóval!)

Másrészt, semmi provokáció nincs az írásomban, a tényeket írtam le. Az hogy ez pár harcMŰVÉSZNEK nem tetszik az nem az én hibám. Verjétek össze a saját edzőtöket, amiért nem tanít rendesen titeket vagy váltsatok olyan küzdőrendszerre ami hatékony tudást ad. De attól még ami gagyi, az gagyi marad. Nem fogom rájuk azt mondani, hogy jó, csak azért mert pár embernek tetszik az, hogy kalimpálnak a levegőben, harci technika tanulás címszó alatt.

2014. dec. 11. 08:27
 38/233 anonim ***** válasza:
55%

Na várgyál...

A kravmagások meg pont azt mondják, hogy ők nem formagyakorlatoznak, és hogy hatékonyabban edzenek mint a harcművészek.

A harcművészek is jónak találják az edzésüket. Bár szerintem vannak edzések ahol nem jó edzésmódszereket használnak, sajnos.

De hogyan tudsz egész rendszereket megítélni néhány edzés alapján? Miért ne lenne sparring aikido edzésen?

Írd le, hogy a magyar aikido/kravmaga/kungfu stb. edzések zöme tapasztalat szerint nem az igazi. De ne a stílusokat szóld le szerintem, mert azokról lehet nem tudsz, nem tudunk eleget.

Én karatéztam, semmi értelme nem volt. Következtetés? Voltam sportkarate edzésen, aminek semmi értelme nem volt. Ez nem azt jelenti, hogy a karate rossz.

Kipróbáltam box edzést is, tényleg más volt, gyakorlatias, lehet gyakorolni, de ne helyezzük szerintem a harcművészetek elé csak azért, mert itthon van pár karate és kungfu edző aki nagyon lazára veszi a dolgát.

2014. dec. 11. 08:30
 39/233 anonim ***** válasza:
70%

Kérlek szépen úgy lehet megítélni magát az egész rendszert (eltekintve a hazai oktatás színvonalától), hogy - le lett már párszor írva amúgy - a tradicionális harcművészetek mozgásrendszere elavult. A karatéban sok a fölösleges elem és a mozgása merev, szar, szögletes. Arról nem is beszélve, hogy hosszú távon tönkre teszi az ízületeket. Szemináriumokon is, az edzés után, a nagy JAPÁN (nem a magyar fekete öves 2 danos Pista bá' a Futrinka utcai dojoból!!!) karatemesterek is alig állnak a lábukon, kattog a térdük, fáj nekik ez meg az. A karatés védések is csak karatés ütések ellen működnek. Egy felütést vagy egy horgot ki sem tudnának védeni.

A kung-fusok már jobban mozognak, fürgék is. De könyörgöm, mi fenének csesznek el annyi időt azzal, hogy leutánozzák, hogy hogyan kaparászik a sáska, vagy ugrál a majom. Miután jó 20 év alatt majd kitanulja az állatkert lakóinak a mozgását, még mindig nem fog tudni verekedni. A kung-fu rengeteg teljesen fölösleges elemet tartalmaz, igazából a 90%-a az. Ha csak a maradék 10%-át csinálnák, akkor lenne egy jó "savatéjuk". Na meg hát a kung-fus nyakatekert mozdulatokat élesben nem is lehet kivitelezni.

https://www.youtube.com/watch?v=buf0uzDo4I8

Magyarázzátok már el, hogy ennek a kemény arckifejezéssel egybekötött rángatózásnak mi értelme van. Semmi.

2014. dec. 11. 09:31
 40/233 anonim ***** válasza:
64%

De ba.d meg, ha nem tetszik a mozgása akkor verd meg, amíg nem tudod megverni (és nyilván nem vertél el még minden kungfust meg karatést a Földön) addig ne szóld már le a több száz különböző kungfu stílust.

Egyetértek részben a karatés leírásoddal, másrészt meg ott van néhány karatés, aki szanaszét törné a karunkat ha csak megsúrolná. Ezután hogy lehet leszarozni a karatét? Általában a sportkarate edzések nem jók, ezt még alá is írnám. Az okinawai karate sem ízületbarát. Tapasztalat, elfogadom.

De hogy jön valaki ahhoz, hogy látatlanban megítélje mások edzésében mi fölösleges mozdulat és mi nem? Arra nem gondoltál, hogy nem látod át mi miért van? Ha nem értesz hozzá.. bakker, egy késelő szemében egy boxedzés is fölösleges ugrabugra. Érted?

És nem azt akarom írni, hogy nincs igazad. Mert nem tudom, de valószínűleg okkal olyan egy kungfu edzés, amilyen. Hiába írjátok, hogy 90%-ban fölösleges mozdulatokból áll, meg hogy hagyományőrzés, ez így önmagában csak szubjektív személyes véleményetek lesz, szép dolog, hogy megosztjátok, de nem több.

2014. dec. 11. 09:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!