Vállficam után újra elkezdhetem a küzdősportot?
Kificamodott a bal vállam. Már 4 napja Dessault-kötést viselek. A doki szerint fél évig nem sportolhatok semmit.
De fél év múlva elkezdhetem újra a birkózást és az aikidót? Lenne értelme? Félek, hogy újra kificamodik.
Amúgy a baleset az nem birkózó és nem is aikido edzésen történt, hanem estem egyet a lépcsőn. Viszont a birkózástól megerőltetném a kezem, aikido-ba pedig sok az ilyen karfeszítő technika és dobás.
Szerintetek mit tegyek?
21/F
Fél év után, ha az utolsó kontrollodon minden rendben, szépen lassan vissza lehet térni a küzdősportokhoz, legszentebb szavad a FOKOZATOSSÁG lesz. Fokozatosan kezdd el terhelni magad, először csak heti egy alkalom, aztán kezdhetsz visszaállni a rendes heti edzésszámra. Figyelj a válladra, ha érzed, hogy túlterhelted, picit vegyél vissza a fordulatszámból :) Nem ördöngösség, nem kell egy sima ficam miatt végleg abbahagyni :)
21/L, rutinos sérülésből visszatérő :D
Az hogy tud valaki esni, az nem azt jelenti, hogy véletlen baleset nem történhet senkivel. Estem már én k*rva sokat, bringával, gördeszkával sőt ejtőernyőztem is párszor. Siettem és nem figyeltem annyira, ezért ment ki a vállam. Egyébként annyira figyeltem, hogy az arcom ne ütődjön be a lépcsőfokba. Ha nem lett volna fel mosva nem csúszott volna meg a tenyerem.
Miért kedves Neutronlovag, te annyira tökéletesen tudsz esni, hogy még egyszer sem sérültél meg esés következtében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!