Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot válasszak?

Milyen küzdősportot válasszak?

Figyelt kérdés
Szeretném a felesleges időmet kihasználni, s amolyan feszültséglevezetés képen valamilyen küzdősportot tanulni. De valahogy nem vonzanak a kötöt stílusú küzdősportok. Tudom, kicsit gyerekesnek hangzik, de tavaly láttam a Sose hátrálj meg c. filmet, és valami hasonlóra gondoltam. Mit ajánlanátok?

2012. ápr. 1. 21:35
 1/8 anonim ***** válasza:
A sose hátrálj meg ben mma van , az egyik legjobb harcművészet ami a földön létezik, érdemes megtanulni... :)
2012. ápr. 1. 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Istenkém, mér jön mindenki azzal a fossal... Ha az tetszett, és annak a hatására akarsz bunyózni, akkor szerintem jó messzire kerüld el a küzdősportokat...

vagy menj valami kamu cuccra, vingcsunra, ilyesmi...

2012. ápr. 2. 09:09
 3/8 anonim ***** válasza:

A Sose hátrálj meg című film, egy agyatlan amerikai elkényeztetett kamasz nyomorékok homokospankrációja és köcsögkaratéja. Amúgy tényleg MMA van benne.

De az MMA az nem harcművészet és nem is küzdősport hanem egy szabályrendszer!

Magyarországon nincs MMA oktatás, hanem f*s Zen Bu Kan "kempo", amit MMA néven reklámoznak, ennyi.

Ha férfiasan akarsz megtanulni verekedni, akkor ott az ökölvívás, szabadfogású birkózás, savate (francia boksz), japán ju-jutsu. Esetleg HA TALÁLSZ JÓ MESTERT, akkor akár még az aikido, a wing CHUN kung-fu, shaolin kung-fu, shotokan karate vagy ashihara karate is jó lehet.

2012. ápr. 2. 09:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem ajánlanék harcművészetet, kungfut, ju jutsut. Mert ezekre sok időt kell szánni. Inkább vmi egyszerűbbet box, savate, tájbox, ami tetszik. Ha nem akarod komolyan csinálni.
2012. ápr. 2. 11:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor már ökölvívás vagy savate, vagy még birkózás. De a muay thai, az nem olyan jó.

A thai box az a beképzelt kitetovált pitbull-t sétáltó szálkás nagypofájú giliszták sportja (Persze tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek!). Kemény gyerkőcök, na meg szívósak is, de a térdelgetéseken és combos-rúgásokon kívül sz@rt sem tudnak. Agyatlan ringbunyó a tájbox.

A sima box is sokkal jobb nála! Thai boxoltam másfél évet, semmit sem ér. Fél ökölvívó edzés sokkal többet ér! Azóta már 3 éve bokszolok. Aki 2 éve bokszol az csak kézzel sokkal jobb, mint egy olyan thai boxos kézzel-lábbal aki 4-5 éve űzi a muay thai-t. Tapasztalatból mondom!

Nem a muay thai-t akarom fikázni, sem lejáratni (még ha az írásaim alapján ez jönne le), csak az a baj, hogy sokan irtózatosan túlbecsülik a thai boxot, és azt hiszik, hogy az összes többi harcművészet vagy küzdősport gyengébb a thai boxnál. Divatbunyó a thai box manapság M.o-on sajnos.

2012. ápr. 2. 12:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem feszültség levezetésnek ugyan olyan jó lehet a tájbox, mint a box. Ha az jobban tetszik neki. Márpedig a box szerintem igencsak kötött stílusú. Mivel csak sima ütés van benne. térd, könyök, rúgások, fogások nincsenek. Hogy milyen hatékony az meg más lapra tartozik, nem volt kérdés. MMA-hoz meg kell vmi állóharcos rész, meg bjj.
2012. ápr. 2. 16:49
 7/8 anonim válasza:
tájbox :))) öklözöl a hortobágyi rónaságon, háttérben egy kuvasszal és gémeskúttal?
2012. ápr. 2. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Tai Chi
2012. ápr. 4. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!