Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?
Egyébként 47% ha már egyszer használtad a keresőt és kiderítetted a nevemet (ami nem nehéz), és etikátlanul itt a nevemen szólítasz, akkor legyen benned annyi sporttársi fair play hogy a saját nevedet is hozd nyilvánosságra. Az én nevem nem titok, se az, hogy mely klubbokban edzek, bárki eljöhet és megihat velem egy sört vagy ütögethetünk egyet -- számos példa volt már rá innen is, és én nem szégyellem azt se, amikor mondjuk egy judóssal birkóztunk kicsit ami nyilván abból állt, hogy tanítgatott engem -- én nem szégyellek tanulni másoktól. De az nem fair, hogy sem privátban, sem itt nyilvánosan nem feded fel, ki vagy, miközben engem meg Atisozol. Nem?
A hozzászólásod meg ("agyatlan zsákolás" stb) mutatja, miért hívják a karatésokat levegőkékítőknek. Hát ezért. :D
Mondta az egyik ismerősöm, hogy egy kungfus fejbe rúgta a savatést sparrigon... Mert ő utca stílusban állt neki a savetés meg sport savatés volt.
Egyébként ajánlom a Kelemen féle ju-jitsut. nem véletlenül tanítják katonáknak is. És jó kemény az edzés, a tüdődet kiköpöd. Japánban bejegyzett minőségi ju-jitsu utcára kiváló.
Magyar Művészeti Akadémia trónján küzdősportolók ülnek.
A balett meg amúgy szép.
"Magyar Művészeti Akadémia trónján küzdősportolók ülnek.
A balett meg amúgy szép."
A balett tényleg kemény és szép, de a kung-fu, karate, aikido még a zumba szintjét sem érik el sajna. :/
Szerintem meg vannak olyan kungfu edzések, ahol balettos típusú lábedzések is vannak, tehát már alapból is lekőrözik a zumbát.
Mondjuk attól még, hogy sok hm ergyán van oktatva (mindenkinek joga van jó edzőt választani, kritikusan gondolkozni stb.) még a leggyengébb sportkarate is értelmesebb mint a Zumba. De ez szubjektív :)
"Sok éve egyik edzőtársam balettozott, lehetetlen helyzetből tudott jodant rúgni."
Én egy savatés csávót ismertem, aki a küzdősport előtt 8 évig balettozott. Lejött hozzánk thai boxolni, sparringoltam vele. Elkaptam őt, beclincheltem, a hóna alá nyúltam és fogtam a karjait, hogy majd jól bordán térdelgetem, nem is lett volna nehéz hiszen igen közel volt hozzám, ütni pedig esélye sem lett volna, hiszen fogtam a kezeit. Igen ám de, oldalról cipőtalppal úgy fejbe rúgott, mint annak a rendje. Olyan közelről és olyan szögből, el sem akartam hinni.
Amúgy azok az emberkék, akik ilyen rúgáscentrikus stílusokat nyomnak, de előtte balettoztak, azok félelmetesen jól tudnak rúgni, szinte "lehetetlen" szögekből is, ezt már több embertől is halottam. A Jean-Claude Van Damme is balettozott végül is a kickbox (vagy karate?) előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!