Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/233 aikiboxer ***** válasza:
63%

Egyébként 47% ha már egyszer használtad a keresőt és kiderítetted a nevemet (ami nem nehéz), és etikátlanul itt a nevemen szólítasz, akkor legyen benned annyi sporttársi fair play hogy a saját nevedet is hozd nyilvánosságra. Az én nevem nem titok, se az, hogy mely klubbokban edzek, bárki eljöhet és megihat velem egy sört vagy ütögethetünk egyet -- számos példa volt már rá innen is, és én nem szégyellem azt se, amikor mondjuk egy judóssal birkóztunk kicsit ami nyilván abból állt, hogy tanítgatott engem -- én nem szégyellek tanulni másoktól. De az nem fair, hogy sem privátban, sem itt nyilvánosan nem feded fel, ki vagy, miközben engem meg Atisozol. Nem?

A hozzászólásod meg ("agyatlan zsákolás" stb) mutatja, miért hívják a karatésokat levegőkékítőknek. Hát ezért. :D

2014. dec. 7. 10:51
 22/233 anonim ***** válasza:
64%

Mondta az egyik ismerősöm, hogy egy kungfus fejbe rúgta a savatést sparrigon... Mert ő utca stílusban állt neki a savetés meg sport savatés volt.

Egyébként ajánlom a Kelemen féle ju-jitsut. nem véletlenül tanítják katonáknak is. És jó kemény az edzés, a tüdődet kiköpöd. Japánban bejegyzett minőségi ju-jitsu utcára kiváló.

2014. dec. 7. 17:49
 23/233 anonim ***** válasza:
86%
A európai box és birkózás tényleg igazi harc művészet ha belegondol az ember és persze nagyon hatásos.Ha megnéztek egy ókori görög szobrot kb mindegyiknek ferde az orra a füle meg karfiol gondolom nem véletlen.A kérdésre meg azt a választ kell adnom hogy igen a leghatásosabbak az európai küzdő sportok bár simán lehet őket harcművészetnek nevezni.Amúgy meg az mma trónjain birkózók,boxolók és brazil jiu jitsusok ülnek meg ezek keverékei.Első sorban birkó+box keveréke vagy box+bjj ezek a királyok.Nem hallotam még karate,kung fu-s mma királyról.
2014. dec. 8. 00:58
 24/233 anonim ***** válasza:
38%

Magyar Művészeti Akadémia trónján küzdősportolók ülnek.

A balett meg amúgy szép.

2014. dec. 8. 01:01
 25/233 anonim ***** válasza:
44%

"Magyar Művészeti Akadémia trónján küzdősportolók ülnek.

A balett meg amúgy szép."

A balett tényleg kemény és szép, de a kung-fu, karate, aikido még a zumba szintjét sem érik el sajna. :/

2014. dec. 9. 20:47
 26/233 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem meg vannak olyan kungfu edzések, ahol balettos típusú lábedzések is vannak, tehát már alapból is lekőrözik a zumbát.

Mondjuk attól még, hogy sok hm ergyán van oktatva (mindenkinek joga van jó edzőt választani, kritikusan gondolkozni stb.) még a leggyengébb sportkarate is értelmesebb mint a Zumba. De ez szubjektív :)

2014. dec. 9. 21:40
 27/233 anonim ***** válasza:
96%
Kipróbáltam a zumbát párszor. Mint mozgást, nagyon jónak tartom egyébként. Hangulat, csinos lányok :) latin zene, holt biztos kifáradás, másnap izomláz és még sorolhatnám. Balettbe csak belegondolni tudok. Lazaság, súlypont emelkedés mindenféleképp a javára írható. Sok éve egyik edzőtársam balettozott, lehetetlen helyzetből tudott jodant rúgni.
2014. dec. 10. 06:55
 28/233 anonim ***** válasza:
68%

"Sok éve egyik edzőtársam balettozott, lehetetlen helyzetből tudott jodant rúgni."

Én egy savatés csávót ismertem, aki a küzdősport előtt 8 évig balettozott. Lejött hozzánk thai boxolni, sparringoltam vele. Elkaptam őt, beclincheltem, a hóna alá nyúltam és fogtam a karjait, hogy majd jól bordán térdelgetem, nem is lett volna nehéz hiszen igen közel volt hozzám, ütni pedig esélye sem lett volna, hiszen fogtam a kezeit. Igen ám de, oldalról cipőtalppal úgy fejbe rúgott, mint annak a rendje. Olyan közelről és olyan szögből, el sem akartam hinni.

Amúgy azok az emberkék, akik ilyen rúgáscentrikus stílusokat nyomnak, de előtte balettoztak, azok félelmetesen jól tudnak rúgni, szinte "lehetetlen" szögekből is, ezt már több embertől is halottam. A Jean-Claude Van Damme is balettozott végül is a kickbox (vagy karate?) előtt.

2014. dec. 10. 08:37
 29/233 anonim ***** válasza:
41%
Az ázsiai harcművészek csak a levegőbe kalimpálnak, mindenféle kacifántos bonyolult mozdulatokkal, és azt hiszik, hogy kemények lesznek a csítől. Ezek nem tudnak verekedni, kamu az egész. A shaolin papok is csak cirkuszi mutatványosok, abból a bevételből tartják fel a kolostorukat.
2014. dec. 10. 17:05
 30/233 anonim ***** válasza:
49%
Ha bezúzná az arcodat egy ilyen mutatványos, valószínűleg nem írnád ezt, Cica ;)
2014. dec. 10. 17:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!