Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/233 anonim ***** válasza:
69%

"Mert nem tudom, de valószínűleg okkal olyan egy kungfu edzés, amilyen. Hiába írjátok, hogy 90%-ban fölösleges mozdulatokból áll, meg hogy hagyományőrzés, ez így önmagában csak szubjektív személyes véleményetek lesz, szép dolog, hogy megosztjátok, de nem több."

Igen okkal olyan amilyen. Az okok egyszerűek. Amikor a golyófejű shaolin gyakorolja, hogy hogyan verdes a szárnyaival a daru, és hogyan csipked a sáska, akkor azzal semmi harctechnikát nem tanul. Akkor miért csinálja? Hagyományőrzés, azért mert hagyománya van x száz (vagy ezer) évre visszamenőleg. Ne vesszen el a kultúra. De attól még ez harctechnika szempontjából ezek teljesen fölösleges elemek. Ezektől nem lesz jobb a bal egyenese. Reális küzdelmi értékeket a technika tanulás és a sparring ad. A kata és társai, és a fölösleges animal planet activity teljesen értelmetlenek.

2014. dec. 11. 14:24
 42/233 anonim ***** válasza:
55%
Ami totyog, ami hápog és ami úgy néz ki mint egy kacsa, akkor az kacsa kedves u.
2014. dec. 11. 15:08
 43/233 anonim ***** válasza:
43%
Te 47%-os verébarcú csicskap*cs, mondtam már neked, hogy ne nevezz U-nak!
2014. dec. 11. 15:16
 44/233 anonim ***** válasza:
79%

Pedig pont olyan vagy, mint egy U (nem akarlak ezzel megbántani, érzékeny lelki világodra talán ráférne egy kis könnyedebb taichi formagyakorlatozás)

Egyébként ne becsüld alá magad! Hidd el, a számodra felfoghatatlan mozdulatoknak harcművészetekben van ám szerepe, ráadásul veled kapcsolatban. Kitalálod? Az arcodra vannak méretezve. :D

2014. dec. 11. 15:23
 45/233 anonim ***** válasza:
44%
Egy bokszoló úgy szét tudná verni a karatés pofáját, hogy kiakad az állkapcsa, és a véres nyála ráfröccsen a falra. Egy birkózó, úgy vágja földhöz a sáska kung-fust, hogy kihányja még a tegnapi rizst is. A karatésok és kung-fusok a saját lábukban is megbotlanak, és beverik a fejüket. Ellenben a savatésok akkor is megöli őket ha mellé üt/rúg.
2014. dec. 11. 15:26
 46/233 anonim ***** válasza:
37%

44-es Te is mehetsz a fenébe!

Ráadásul rosszul adod a hülyét, a vak is tudja, hogy Te vagy a TaplalkozasHarcmuves/Minimoris kamukung-fus wudangos gyökérkefe.

2014. dec. 11. 15:33
 47/233 anonim ***** válasza:
65%

Az ilyen IQ fájter kommenteken jót röhögök :D

Tök mindegy, hogy egy feledzett öklű karatés eltörheti egy boxoló karjait (persze a boxolónak van esélye elkerülni a saját védelmében a karatés ütését/csapását)

Ezek a skatulyák hogyan alakulnak ki? Mert én ismerek értelmetlen sportkarate edzést, sőt azt is tudom, hogy sajnos az edzések többsége (vagy egészen nagy része) ilyen.

De talán nem vagyok elég primitív ilyen sablonos prekoncepciókhoz. Ha az ökölvívás kínai lenne, azt is leszaroznád? :D

2014. dec. 11. 15:34
 48/233 anonim ***** válasza:
60%

Jól van, már sikerül megütnöd a roma tesók szintjét látom :D

Na ez már aztán evolúció, pedig már azt hittem a visszafelé fejlődés csak mese :D

2014. dec. 11. 15:36
 49/233 anonim ***** válasza:
69%

"Tök mindegy, hogy egy feledzett öklű karatés eltörheti egy boxoló karjait (persze a boxolónak van esélye elkerülni a saját védelmében a karatés ütését/csapását)"

Jaj Acélka maradjál már. Baromság amiket írsz. Persze a tájcsist pedig meg sem lehet ütni, mert tud a csíjável levitálni mi...

2014. dec. 11. 15:43
 50/233 anonim ***** válasza:
56%

Ez azért nagyon király, mert ez a stílus és szellemi szint a világ legtehetségesebb, legügyesebb bunyósának is felvállalhatatlanul ciki lenne.

Ez a szerencsétlen tag egy idegileg kikészült vesztes. Ha ezt tudom, akkor előre megkérek mindenkit, hogy zárja le a témát mert valakinek teljesen értelmetlen fájdalmat okozunk. :(

2014. dec. 11. 15:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!