Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/233 anonim ***** válasza:
71%

" Itt mutatkozik meg, hogy semmi közöd az MMA-hoz. De hogy sparringeltél te senkivel. Az írás stílusod minősít. Hol van a név amit kértem?! Erre tanított meg az MMA?! Hogy ha nincs igazad, akkor kezdj el mellé beszélni és ócsárolni másokat? Ha tényleg olyan nagy harcos lennél nem irkálnál ilyeneket, mert nem lenne rá szükséged. Most történetesen nem én vagyok a szerencsétlen, hanem Te!"

Te marharépa, egy szóval sem írtam, hogy MMA-zok, csak azt, hogy lenéztem MMA edzésre, összesen két ilyen edzésen voltam. Azzal a ju-jutsus taggal pedig csak az egyik edzésen találkoztam. Nem tudom a nevét, nem is kérdeztem. Nem ismerkedni haverkodni mentem oda. Bemutatkozott, de nem emlékszek a nevére, de szerintem ő se az enyémre. Én mai napig nem ismerek onnan senkit, én csak egy látogató/érdeklődő voltam ott. Ez több mint fél éve volt, azóta nem tudom, hogy az a ju-jutsus srác azóta jár-e még mma-ra vagy nem. Én nem járok mma-zni, mert nekem nem jött be, arra a két edzésre is csak azért mentem, hogy kipróbáljam.

Másrészt, amiről tudom, hogy gagyi, azt nem fogom dicsérni, csak azért mert a hozzád hasonló agymosott majmoknak tetszik. Ez ez én véleményem, másoknak is van negatív tapasztalata és negatív véleménye a Kelemen-ryuról, ne hogy elhidd, hogy én vagyok az egyedüli. Ha nem tetszik a véleményem, akkor sem kell neked itt erősködnöd. Nem fogom a kedvedért azt mondani rá, hogy jó, mikor nem az. Ha neked tetszik és megfelel, akkor hajrá egészségedre, csináld sokáig, sőt sok sikert is kívánok hozzá!

"A ju jitsuban nem igazán szokott egyébként sem sparring lenni. Csak semi contackt."

(Ezt Te írtad még a 62. válaszodban) Ha nem igazán szokott lenni sparring és akkor is csak semi contact, akkor ne csodálkozz azon, hogy azt mondják rá, hogy gagyi. Mert a semi contact az nem elég, pláne úgy ha nem igazán van sparring. Lehet, hogy a technikák jók, de élesben nem tudod megcsinálni. Akkor viszont mit ér? Semmit.

2014. dec. 12. 14:33
 102/233 anonim ***** válasza:
57%

103# És én hol írtam azt, hogy MMA edzésre jársz? Csupán minősítettelek a hozzászólásaid alapján.

Megpróbálom elhinni, hogy nem emlékszel a nevére. Persze nem megy...

Igen és valóban ritka benne a sparring.

1. Mert nem arról szól. Sőt! Mondták az egyik edzésen (nem a kelemenen volt), hogy igazából hazugság, amit csinálnak bokszkesztyűben. Mert a távolságok nem úgy vannak mint kesztyű nélkül. + a boksz kesztyű hártíja az ütések nagyrészt, amit nem lehetne, kesztyű nélkül. Elég ha csak a képed elé teszed a kesztyűt, megtámasztod az arcodon kicsit rogyasztás, hogy a hasad is védve legyen és már is nehéz kárt okozni. És az utcán nincs rajtad kesztyű...

2. Mert elég problémás lenne megcsinálni, azokat a technikáékat full contaktban, ha megcsinálnák, annak kórház (vagy rosszabb esetben halál) lenne a vége. Azért csinálják lassan.

[link]

"I believe that is normal for traditional Japanese Jujutsu schools, since unlike Judo which has been stripped of the more dangerous joint locks and holds, Jujutsu deals more with attacking the joints and you really can't be too careful when sparring with full resistance, especially for beginners in a class setting. The way most traditional Japanese arts are taught, they usually begin with teaching conditioning, control and accuracy before making the transition to full contact at higher levels later on. The bottomline is, you basically do not get to fight full contact unless you have learned and mastered control over your skills."

2014. dec. 12. 14:44
 103/233 anonim ***** válasza:
44%

"Neki álltok hisztizni mint valami 15 éves tini p*na!

Nem én jártom le magamat, hogy kamuzom, hanem TE!"

Te kis csíra itt egyedül te hisztizel. Kelemen ju-jitsu állóharc semi kontakt sparringgal, az is csak ritkán. (mondjuk én soha sem sparringoltam a Kelemen Pista edzései alatt, de most tekintsünk el ettől...). Mire jó ez?

Arra, hogy 10 év ju-jutsu után is össze fog verni egy olyan ember aki 3-4 éve bokszol/thai boxol/savatézik. Menj le boksz edzésre, ott majd szembesülni fogsz, sok fekete öves karatés szembesül ott az igazsággal, majd Te is fogsz, ha lemész egyszer.

Kelemen ju-jitsus földrevitelek, ezek mondjuk jók. Na ezek azért tényleg nem rosszak, én is elismerem. (Tényleg!)

Kelemen ju-jitsus földharc, alapszinten nem rossz. De azért egy fehér vagy kék öves bjj-s ellen semmi esélye sem lenne grapplingba egy fekete öves ju-jitsusnak. És itt nem csak a Kelemen ryu-soknak, hanem más irányzatú (pl: Takeda-ryu, Daito-ryu, Hakko-ryu....stb.) ju-jutsusnak sem.

Kelemen ryu-s fegyverhárítások - Ez no comment, full kamu, aikidós-kravmagás varázslás.

A ju-jutsukkal az a baj (és itt most nem csak a Kelemen ryuval, hanem úgy általában), hogy oké, sok minden van benne, állóharc, földharc, földrevitel, fegyverhárítás...stb. Viszont ezeket külön egyiket sem tanulja ki jól az ember. Hanem mindegyikből vegyesen kap egy keveset, ami elsőre jól hangzik, de a gyakorlatban édes kevés. Ha mondjuk a ju-jutus, tanul a ju-jutsu mellett például bokszot, akkor azért az állóharckészsége elfogadható lesz, ha kalit tanul mellé, akkor nem csak varázsolni, hanem tényleg tud, majd kés ellen is védekezni. Önmagában viszont semmire sem jó. És ez nem csak a ju-jutsura, hanem az összes vegyes-komplex stílusokra is vonatkozik.

Összességében a Kelemen-ryu nyilván több, mint a semmi, de képzett ellenfelek ellen nem működik egyáltalán. Képzetlen ellenfél ellen már van esély rá, hogy hatékonyan alkalmazzuk.

2014. dec. 12. 14:50
 104/233 anonim ***** válasza:
70%

"Te kis csíra itt egyedül te hisztizel."

Azaz! Nyomasd csak az ócsárlást te szerencsétlen! Te is csak hisztizni tudsz.

Innen tudom, hogy közöd nincs a harcművészetkehez!

És nekem miért kéne elhinnem bármit is abból amit te írsz?! Thai box, meg savate meg mit tudom én... Miért lenne az jobb az utcára, mint egy ring sport.

Volt egy olyan MMA harcos akit leszúrtak, és ő igazi MMA harcos volt! És fent is volt egy MMA oldatlanon, hogy a küzdősportok nem a legjobbak az önvédelemre ezek nem a legjobbak, csak az önvédelmi mozdulatok begyakorlása, és ismétlése. Ha megtalálom az oldalt kajak be fogom linkelni neked.

2014. dec. 12. 15:00
 105/233 anonim ***** válasza:
74%

Miért lenne az jobb az utcára, mint egy ring sport. =

*Miért lenne az jobb az utcára, mint egy harcművészet?!

2014. dec. 12. 15:01
 106/233 anonim ***** válasza:
66%

[link]

"A küzdősport oktatáskor veszélyelkerülésről, és valódi konfrontációkor lezajló szituációkat nem tanulnak, ezekről nem esik szó, vagy csak sztorizgatások és általános jó tanácsok hangzanak el. Egy konkrét veszélyhelyzetben viszont csak a több százszor, vagy több ezerszer begyakorolt reflexek működnek, vagyis azt tesszük amit edzésen valójában gyakoroltunk"

2014. dec. 12. 15:06
 107/233 anonim ***** válasza:
60%

Egyébként meg pont én írtam:

"Szerintem ju-jitsu lenne a befutó azon belül a Kellemen féle, az utcán, ringeben pedig a box."

Az utcán nincsenek szabályok. A ringben meg igen!

A technikák nagy részét meg nem használhatja a harcművész amiket megtanult, a szabályok miatt.

Akkor meg vajon ki fog győzni?!

És, de ki fog győzni az utcán ahol nincsenek ezek a megkötések, ahol használhatja pl. a karfeszítést?!

2014. dec. 12. 15:21
 108/233 anonim ***** válasza:
51%

"1. Mert nem arról szól. Sőt! Mondták az egyik edzésen (nem a kelemenen volt), hogy igazából hazugság, amit csinálnak bokszkesztyűben. Mert a távolságok nem úgy vannak mint kesztyű nélkül. + a boksz kesztyű hártíja az ütések nagyrészt, amit nem lehetne, kesztyű nélkül. Elég ha csak a képed elé teszed a kesztyűt, megtámasztod az arcodon kicsit rogyasztás, hogy a hasad is védve legyen és már is nehéz kárt okozni. És az utcán nincs rajtad kesztyű... "

Ez nem igaz. Aki kesztyűben tud ko-t ütni, az kesztyű nélkül még jobban tud. Egy bokszoló kesztyű nélkül, gyorsabban és erősebben is üt. Szóval ez kajak marhaság amit írtál. Látszik, hogy soha sem bokszoltál.

"2. Mert elég problémás lenne megcsinálni, azokat a technikáékat full contaktban, ha megcsinálnák, annak kórház (vagy rosszabb esetben halál) lenne a vége. Azért csinálják lassan."

Ne ezt hívjuk varázslásnak! Megint te igazoltál minket. :D Az aikidósok és wing tsunosok is folyton ezzel takaróznak, hogy azért csinálják lassan, hogy nehogy megsérüljenek, mert "halálos" technikák ezek, hogyne....persze. Na most a full kontakt nélküli gyakorlásnak, maximum annyi haszna van, hogy memorizálod a mozdulatokat és megérted az adott technikának a működési elvét. Ez szép és jó. De ez csak elmélet! Gyakorlatban élesben ezek nem jönnek össze. Úszni is csak vízben lehet megtanulni. Bunyózni pedig csak full contactban. És igen előfordul, hogy megsérülsz, ez a velejárója a dolognak. Ha nem tudod azt, hogy milyen egy igazi ütés elszenvedése, akkor majd utcán mit fogsz csinálni, mikor igazából is lekevernek neked egyet? Megmondom áll, majd mint egy szobor. Ellenben egy ökölvívó ezen nem lepődne meg, lehet bekapná az első ütést, de utána a szart is kiveri belőle.

Kíváncsi vagyok, hogy igazából el tudnád-e kapni a támadód kezét, mikor az gyorsan és erőből igazi(!!!) késsel szúr feléd. Nem nem tudnád elkapni, még a Kelemen úr sem. Tény, hogy az MMA szupersztár sem, ez is igaz. A ju-jutsust, aikidóst is ugyanúgy leszúrják az utcán, mint a krav magást vagy a ketrecharcost. A kalist/shermést/eskrimást már nem biztos.

(A fighterblogról pedig ne tájékozódj, amatőrök elmélkednek ott.)

2014. dec. 12. 15:23
 109/233 anonim ***** válasza:
30%

Jó befejeztem! Megyek inkább tanulni egy kis elméleti fizikát, mint hogy ilyenekre válaszolgassak.

Csak még egy ui.: kesztyűben nem olyan a védekezés mint kesztyű nélkül... Sokkal kisebb az esély, hogy KO.-t kapsz, ha így védekezel ahogy írtam. Már pedig inkább azt szokod meg, amit gyakran használsz.

Thaywondo-ztam 7 hónapot és a full kontaktos küzdősport (az egyik legkeményebb Magyarországon) . Szerintem utcára sokkal jobb a karva maga, ju-jitsu. Nekem ez a véleményem...

2014. dec. 12. 15:33
 110/233 anonim ***** válasza:
51%

"Az utcán nincsenek szabályok. A ringben meg igen!

A technikák nagy részét meg nem használhatja a harcművész amiket megtanult, a szabályok miatt.

Akkor meg vajon ki fog győzni?!

És, de ki fog győzni az utcán ahol nincsenek ezek a megkötések, ahol használhatja pl. a karfeszítést?!"

Te komolyan elhiszed azt, hogy küzdősportolók utcán a szabályokat betartva verekednek? Úristen! No comment öcsém. Egy bokszoló kesztyű nélkül sokkal nagyobbat üt. És mi van ha a jobb egyenesét nem az álladra, hanem a torkodra postázza? Mert az ütés az ütés, ringen kívül és azon belül is. Ha birkózó megdob az utcán akkor nem a szőnyegre esel, hanem a betonra. Na akkor miről is beszélünk? Ellenben az aikidós/ju-jitsus utcán senkinek sem fogja elkapni a kezét és azt megfeszíteni. Mert sparringon élesben nem gyakorolta. A judós előbb földhöz fogja vágni a támadóját, mert ő az edzéseken rendesen randorizott. A thai boxoló pedig sípcsontvédő nélkül fogja adni azt a combost, és nem a combodra, hanem a térdedre, te leszel az aki nem tud lábra állni. Szabályok nélkül bárki tud bunyózni, pláne egy képzett verekedő. Ellenben a levegőkékítők ringben és ringen kívül sem tudnak semmit sem csinálni.

"A küzdősport oktatáskor veszélyelkerülésről, és valódi konfrontációkor lezajló szituációkat nem tanulnak, ezekről nem esik szó, vagy csak sztorizgatások és általános jó tanácsok hangzanak el."

Az igazság az, hogy krav maga és ju-jutsu edzéseken is csak sztorizgatás van.

2014. dec. 12. 15:36
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!