Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?
"ilyen kéztartásban és az ehhez társuló testtartásokban nem lehet hatékonyan, gyorsan és nagy erővel ütni."
...? mert.. mert te nem tudsz, már nem is lehet?
"Gondolj már bele, ujjakkal ütni, mekkora erőt lehet ezzel kifejteni? Szinte semmit, és ne gyere a falon, makiwarán, kókuszdión...stb. feledzett ujjakkal. Ezek bemutatókon jól néznek ki, csak hogy a deszka, cserép...stb, az nem mozog és nem is üt vissza."
Azért nem lehet feledzett ujjakkal nagyot ütni valódi bunyóban, mert ott visszaütnek, a kókuszdió pedig nem üt vissza. Ez amúgy baromság, ennyi erővel feledzett ököllel sem lehet rendesen egyenest ütni, mert az ellenfél visszaüt.. :D
1) Egyszerű saját tapasztalat, hogy a boxtechnikák olyan iszonyatos zúzóerőt képviselnek olyan nagy távolságra, amiket a nyitott kezes stb karate kéztechnikák soha nem lesznek képesek hozni. Eleve azt is vegyük számításba, hogy a boxolók ütőtávja jóval nagyobb a távol-keleti harcművészekénél, az ütőerejük pedig brutális a mindenféle uraken/shuto/haito stb uchiknál.
2) Az is tény, hogy szép elmélet nakadaka ippon kennel a torokra ütni, csak az utcán ez nem így megy.
3) Valószínűleg az ősember is inkább hatékonyságra törekedett és nem varázsolt: [link]
"Azért nem lehet feledzett ujjakkal nagyot ütni valódi bunyóban, mert ott visszaütnek, a kókuszdió pedig nem üt vissza. Ez amúgy baromság, ennyi erővel feledzett ököllel sem lehet rendesen egyenest ütni, mert az ellenfél visszaüt.. :D"
Te idióta le kellene venni a wushu-szemüveget, és reálisabban látni a dolgokat. Mit ér a feledzett ujj? Tulajdonképpen semmit, mert lehet, hogy a kung-fus/karatésnak fel van edzve az ujja, mint a bokszolónak, de a bokszoló ököllel üt. Az feledzetlen ököl akkor is tömörebb és erősebb, a feledzett ujjaknál. Ököllel akárhova üthetsz, és okozhatsz is vele sebzést, ráadásul nem igényel semmiféle bonyolult kézmozdulatokat, és nem is kell egy csomó más helyzetnek, előfeltételnek megfelelnie. Ellenben az ujjakkal történő ütések helyes kivitelezéséhez, igen sok minden szükséges. Egyrészt találd el azt a bizonyos pontot (ez már ön magában nem egyszerű), másrészt az ellenfél az adott pillanatban ne legyen mozgásban, vagy csak korlátozva mozogjon. Ujjakkal nem tudsz testre ütni hatékonyan, ezek az ütések, torok/szem/lágyék/halánték támadására van. Ezzel nem lehet bordát törni, meg hasonlókat.
Mellesleg miért Te láttál már eredeti igazi kung-fu és karate mestereket? Én speciel Németországban láttam magát Leung Tinget, szemináriumon aki Yip Man tanítványa volt, mikor igazából odament hozzá az egyik német tanuló, akkor élesben kipróbálták a dolgot, a wing tsun félisten nem tudta a srác ütését leblokkolni, a nagymesternek pedig lerepült a szemüvege, utána meg ment az "Entschuldigung" ezerrel, és utána a kifogás meg a magyarázkodás, hogy mi miért nem sikerült. Szóval hagyjuk a kung-fus varázslós csodákat, ezeknek a stílusoknak a technikái nem működnek.
Aikiboxer, az ütőerő azon múlik, hogy ököllel vagy nyitott tenyérrel ütsz? Ezt vajon mely fizikai vagy biológiai összefüggés magyarázza?
A boxolóknak meghosszabbítható karjuk van, így az ütőtávjuk nyilván hosszabb. De ez megint ilyen evolúció szintű mellébeszélés, tudom, hogy a boxolók a legnemesebb fajhoz tartoznak, és csak ők.. de ez megint butaság.
Az idiótázós gyerek meg vegyen vissza. 90-es IQ fölött már nem idiótázunk másokat (akkor sem, ha nem értünk egyet velük)
Előbb stílust tanuljon, utána kommunikáljon emberekkel, addig szülői házba vissza..
Kisangyalom neked kellene visszavenned, irkálod a baromságaidat, de még egy indokot nem írtál, hogy szerinted, miért jobbak a távol-keleti harcművészetek.
Akkor most megkérdezem tőled. Szerinted a keleti harcművészetek technikái miért hatékonyak, illetve miért hatékonyabbak mint a nyugati küzdőrendszereké? Mi már megindokoltuk, le is vezettük Aikiboxerrel. Na akkor gyerünk Te IQ-bajnok, akkor mi is olvassuk már a te levezetésedet és indokodat. Komolyan kíváncsi vagyok az érveidre! Ha már úgy érzed, hogy jobban vágod a témát, mint mi, akkor gyerünk.
Neked komolyan a leungting az érved?
Én láttam már impresszív kungfusokat, karatésról is hallottam pár dolgot. De nem azt gondolom lényegesnek, hogy én mit láttam. Egyik válaszoló leírta a tapasztalatait, az sem számított sokat, én nem is érvelnék ilyenekkel.
Csupán azzal, hogy valamit nem ismertek, akkor az már nem is lehet jó? Mi ez a beszűkültség? Mondjuk felőlem úgy gondolkodtok ahogy akartok, illetve felőlem lehet idiótázni is, ha az itt érvelésnek számít, engem voltaképp hidegen hagy.
Nem jók harcra a kungfu stílusok, mert a leungtinget valaki elverte. Nincs érdemleges összefüggés a két részmondat között, főleg, hogy wingchun ágon belül is a leungting féle vonalat tartják gyengének, de felőlem legyen így.
Úgy érzem, hogy nem utaltam rá, hogy a keleti harcművészetek jobbak, mint a nyugati küzdősportok.
Szerintem csak többféle edzésmódszer harctechnika van, és több is lehet jó.
Értelmetlen azt mondani, hogy a birkózó harcmodor az jobb mint az ökölvívó, értelmetlen azt mondani, hogy az ökölvívó jobb mint a muay thao-os.
És értelmetlen általánosítva kijelenteni, hogy a nyugati küzdősportok jobbak a keleti harcművészeteknél, illetve fordítva.
Ezen szerintem semmi nehezen érthető nincsen. Több helyen is meg lehet tanulni verekedni, ha valaki jól birkózik akkor nem is kell úgy ütnie mint egy boxolónak. Akkor mi a leszólás alapja?
Sparringolni bármilyen edzésen lehet ez nem csak a nyugati küzdősportok edzésmódszere. Több edzésmódszerbe pedig beleférnek különböző ütések gyakorlásai is, szubjektív vélemény alapján nem lehet eldönteni, hogy mely gyakorlat fölösleges és melyik nem.
Addig mondjuk, hogy ujjakkal nem lehet normálisan ütni, amíg rendesen meg nem ütnek ujjakkal. Miért fáj az neked, ha valaki ujjal szeret ütni? Senkit nem érdekel, hogy SZEMÉLYES véleményed szerint nem célszerű ujjal ütni, vagy nem lehet ujjal ütni. Egyszer leírtad, igazából akkor is értette mindenki.
* Kisangyal voltam :D
Ezt még bele akartam írni. LOL :) Legalább nem idióta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!