Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az európai küzdősportok...

Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 00:33
 191/233 anonim ***** válasza:
17%

192, hagyjad, akkor földhöz vágna egy birkózó. Te nem nyerhetsz, nem vetted észre? :)

Következő életedben szüless jobbá :DDD

Én meg azon gondolkozom, ma wudang edzésen miért zsákoltam rosszul :D

Biztos hogy nem volt jó, hiszen elvi okok miatt nem is lehet 'elég' jó, 'elég' hatékony. Alvás közben majd meditálok a hibán :D

2014. dec. 17. 21:28
 192/233 anonim ***** válasza:
80%
NAAAAA!!!!! Ez a lényeg! "Képzetlen ellen tulajdonképpen BÁRMILYEN stílus jó, még akkor is ha az ellenfelünk fizikailag erősebb nálunk. " Putris gázsit meg ne keverd ide, mert látnak egy bruszliij filmet, és azt hiszik utána, ők a legyőzhetetlen harcosok, mert ugy nyávognak, mint ők. Volt erre is jópár példa. :) Amelyik meg le is megy edzeni, a többségük hamar feladja, max májerkodnak, hogy boxolnak. Őket szeretem a legjobban. :) Amelyik még ekkor is marad, na belöllük lesz az, aki ki akar emelkedni sport révén a putriból, nekik már van önfegyelmük valami iq is szorult beléjük, azok nem fognak utcán megtámadni és kirabolni kisnyugdíjasokat. Raj banda ellen meg legjobb a futás, mivel sportolsz valamit, van is esélyed elfutni ellenük, mert nincs szétszijva a zagyad meg a tüdőd.
2014. dec. 17. 21:33
 193/233 anonim ***** válasza:
79%
* Képzetlen ellenfél ellen....
2014. dec. 17. 21:37
 194/233 anonim ***** válasza:
59%

"Putris gázsit meg ne keverd ide, mert látnak egy bruszliij filmet, és azt hiszik utána, ők a legyőzhetetlen harcosok, mert ugy nyávognak, mint ők. Volt erre is jópár példa. :) Amelyik meg le is megy edzeni, a többségük hamar feladja, max májerkodnak, hogy boxolnak."

A putis gázsi szét fogja verni az ippon kumite bajnokot és a wing tsun huszárt, emiatt ne aggódj. Tény, hogy van példa arra amit mondasz, de ennyire ne becsüld alá őket. Akiknek reális utcai bunyó tapasztalata van (és itt most igazából, mindegy hogy 4-en mennek két emberre), az elveri a levegőkékítőt. Láttam én már 2 danos karate vb-bajnokot veszíteni hájasdagadt kancigány ellen, és ott csak 1 vs 1 felállás volt.

2014. dec. 17. 21:44
 195/233 anonim ***** válasza:
73%
Ez valami hasonló dolog lehetett, mint mikor minap mesélte nekem egy illető, hogy a kocsmába egy 7 danos karamestert vert le a köműves. Ez is annyira életszagú volt, hogy majdnem el is hittem. Én is második danos vagyok és leszek még nagyon sokáig, de 140 kilós kancigány nem esett nehezemre.
2014. dec. 17. 21:57
 196/233 anonim ***** válasza:
68%

Nos igen aiknek reális utcai harc tapasztalata van, azok mindig is előrébb fognak járni egy-két lépéssel, mind a küzdősportolóknál, és pláne a harcművészeknél. De ezt az egy-két lépést be lehet hozni, de ahhoz hatékony stílust kell űzni évekig. Oda katázós harcművészet nem lesz elég, olyan kell ami a lényegre tör, vagyis sparringos küzdőstílus, vagy is küzdősport. A bunyóhoz rutin kell.

De amúgy nincs megtiltva az sem, hogy vegyesen keverjük a dolgokat. Miért ne lehetne keverni egy keleti harcmodort egy modernebb felfogású nyugati küzdősporttal? Hm? Pl: Aikido+savate, Ba Gua Zhang+ökölvívás, Shotokan karate+birkózás, Wing Chun+sambo ....vagy akármi. Hátrány biztos nem lesz belőle. Lesz egy erős stabil (full contact sparring) alapja + egy-két spécibb technikája a harcművészetekből.

2014. dec. 17. 21:59
 197/233 anonim ***** válasza:
29%

" a kocsmába egy 7 danos karamestert vert le a köműves."

Na ezt azért még én sem hiszem el. Egyrészt, mert én csak egy 7 danos mesterről tudok, a Furkó Kálmánról, őt azért tuti nem verte volna le egy kőműves.

Mondjuk azt simán elhinném, hogy egy barna övest vagy 1 danost el tudna verni egy keménykötésű jó fizikai erőben lévő kőműves. A barna öv és az 1 dan az még nulla a karatéban, főleg a hazai karatéban.

Te Szemétláda! (Bocsi de nem tehetek róla, hogy ez a felhasználó neved :D)

Te milyen stílust űzöl amúgy? Gondolom nem keleti harcművészetet. Bokszolsz esetleg?

2014. dec. 17. 22:10
 198/233 anonim ***** válasza:
71%
Még valamit kedves 196-os! Ha láttad azt a bizonyos 2. danos vb "világbajnokot" akkor meg is tudod nevezni őt. Mindegy milyen stílus, több mint valószínű, ismerem is, majd megkérdezem tőle. Mondjuk nem kell hozzá vb világbajnoknak lenni, elég csak mondjuk hazai bajnok akit le tudott csapni egy nem hájas és nem kancigány. Igaz, orvúl, hátulról, váratlanul. Az megint más kérdés, hogy utána tőlünk mit kapott. Kyohoz, szervezettől függően, a 2. danhoz kell a vizsgán 25-40 küzdelem is. Sparing tehát adott, ami vizsgán nem is sparing, hanem full ereszd el a hajam.
2014. dec. 17. 22:11
 199/233 anonim ***** válasza:
63%
Na erről van szó 199! Városi legendák vannak, de ami mögötte van az kamu sokszor. Adamy 9. danos, más szervezeteknél is van pár 7. danos. Kérdés. Mi van azokkal, akik mondjuk 1. danosak, de kőművesként keresi a kenyerét?
2014. dec. 17. 22:15
 200/233 anonim ***** válasza:
24%
Ő nem kyos volt azt hiszem, hanem shotokanos. A nevét nem tudom, de az esetnél ott voltak többen is szétválasztani őket. Aztán utána a sportcsarnokban volt beszédtéma róla, ott mondták, hogy két danos és vb bajnok, és többen is értetlenkedtek (köztük én is), hogy nem tudta magát megvédeni.
2014. dec. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!