Az európai küzdősportok (boksz, birkózás, savate, sambo) tényleg sokkal többet érnek az ázsiaiaknál (karate, kungfu, aikido ju jitsu stb. )?
192, hagyjad, akkor földhöz vágna egy birkózó. Te nem nyerhetsz, nem vetted észre? :)
Következő életedben szüless jobbá :DDD
Én meg azon gondolkozom, ma wudang edzésen miért zsákoltam rosszul :D
Biztos hogy nem volt jó, hiszen elvi okok miatt nem is lehet 'elég' jó, 'elég' hatékony. Alvás közben majd meditálok a hibán :D
"Putris gázsit meg ne keverd ide, mert látnak egy bruszliij filmet, és azt hiszik utána, ők a legyőzhetetlen harcosok, mert ugy nyávognak, mint ők. Volt erre is jópár példa. :) Amelyik meg le is megy edzeni, a többségük hamar feladja, max májerkodnak, hogy boxolnak."
A putis gázsi szét fogja verni az ippon kumite bajnokot és a wing tsun huszárt, emiatt ne aggódj. Tény, hogy van példa arra amit mondasz, de ennyire ne becsüld alá őket. Akiknek reális utcai bunyó tapasztalata van (és itt most igazából, mindegy hogy 4-en mennek két emberre), az elveri a levegőkékítőt. Láttam én már 2 danos karate vb-bajnokot veszíteni hájasdagadt kancigány ellen, és ott csak 1 vs 1 felállás volt.
Nos igen aiknek reális utcai harc tapasztalata van, azok mindig is előrébb fognak járni egy-két lépéssel, mind a küzdősportolóknál, és pláne a harcművészeknél. De ezt az egy-két lépést be lehet hozni, de ahhoz hatékony stílust kell űzni évekig. Oda katázós harcművészet nem lesz elég, olyan kell ami a lényegre tör, vagyis sparringos küzdőstílus, vagy is küzdősport. A bunyóhoz rutin kell.
De amúgy nincs megtiltva az sem, hogy vegyesen keverjük a dolgokat. Miért ne lehetne keverni egy keleti harcmodort egy modernebb felfogású nyugati küzdősporttal? Hm? Pl: Aikido+savate, Ba Gua Zhang+ökölvívás, Shotokan karate+birkózás, Wing Chun+sambo ....vagy akármi. Hátrány biztos nem lesz belőle. Lesz egy erős stabil (full contact sparring) alapja + egy-két spécibb technikája a harcművészetekből.
" a kocsmába egy 7 danos karamestert vert le a köműves."
Na ezt azért még én sem hiszem el. Egyrészt, mert én csak egy 7 danos mesterről tudok, a Furkó Kálmánról, őt azért tuti nem verte volna le egy kőműves.
Mondjuk azt simán elhinném, hogy egy barna övest vagy 1 danost el tudna verni egy keménykötésű jó fizikai erőben lévő kőműves. A barna öv és az 1 dan az még nulla a karatéban, főleg a hazai karatéban.
Te Szemétláda! (Bocsi de nem tehetek róla, hogy ez a felhasználó neved :D)
Te milyen stílust űzöl amúgy? Gondolom nem keleti harcművészetet. Bokszolsz esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!