Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A "fagyállós gazda" ügyéről...

A "fagyállós gazda" ügyéről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nyilván hibázott, hiszen nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a tolvaj kényelmesen, nyugodtan tudjon lopni, és ez lett a veszte.

2016. jún. 10. 08:22
 21/92 A kérdező kommentje:

"Nem magyarázod el. Megölték."

Ja tehát nincs lehetőségem megmagyarázni a gyerekemnek, hogy ne lopjon? :D Itt nem arról van szó, hogy egyszer lopott, és meghalt, hanem SOROZATOS lopásokról van szó. Ha a szomszéd szól, hogy a gyerek lopja az almát, akkor elmondom neki, hogy ilyet nem csinálunk.

"szerintem a gazda nem védte meg a borát. szerintem mind a két litert saját maga tette tett tönkre azzal hogy fagyállót öntött bele."

És nem teheti meg a saját tulajdonával?

2016. jún. 10. 09:10
 22/92 anonim ***** válasza:
36%
Nincs olyan hogy előre kitervelt jogos gyilkolás. ÉS megint leírom: nem csinálhatsz azt a dolgaiddal amit akarsz. Pláne nem ha emberi élet kioltására törekszel. Ez bűncselekmény. Ha pedig sikerül gyilkolnod, mész a sittre. Ennyire egyszerű.
2016. jún. 10. 09:12
 23/92 A kérdező kommentje:

"Nincs olyan hogy előre kitervelt jogos gyilkolás. ÉS megint leírom: nem csinálhatsz azt a dolgaiddal amit akarsz. Pláne nem ha emberi élet kioltására törekszel. Ez bűncselekmény. Ha pedig sikerül gyilkolnod, mész a sittre. Ennyire egyszerű."

Rendben, megértettem, nem védhetem a saját tulajdonomat, mert lehet, hogy közben megsérül a bűnöző, vagy esetleg meghal.

2016. jún. 10. 09:13
 24/92 anonim ***** válasza:
58%

"Ha a szomszéd szól, hogy a gyerek lopja az almát, akkor elmondom neki, hogy ilyet nem csinálunk. "

Oké, akkor az első után nem ölnék, de a második után igen. Akkor nyugodtan feküdnél le, hiszen egyszer elmagyaráztam neki? Kötve hiszem.

2016. jún. 10. 09:14
 25/92 A kérdező kommentje:

"Oké, akkor az első után nem ölnék, de a második után igen. Akkor nyugodtan feküdnél le, hiszen egyszer elmagyaráztam neki? Kötve hiszem."

Érdekes, a magyar társadalom egy jelentős része tudja, hogy nem lopunk, tudja, hogy bűnözünk, a gyerekek egy jelentős része is tudja ezt, hiszen erre nevelték. Még egyszer kérdezem: neked otthon a szüleid ezt nem magyarázták el, hogy nem lopunk a szomszédtól sem?

2016. jún. 10. 09:15
 26/92 tetro ***** válasza:
36%

09.10

én semmi ilyet nem írtam. kérlek arra reagálj amit írtam.

hogy érted azt hogy megvédte a borát?

2016. jún. 10. 09:18
 27/92 tetro ***** válasza:
27%

09.13

"Rendben, megértettem, nem védhetem a saját tulajdonomat, mert lehet, hogy közben megsérül a bűnöző, vagy esetleg meghal.

"

Tönkre tette a saját tulajdonát, nem megvédte.

2016. jún. 10. 09:19
 28/92 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező azért azt belátod hogy ebben a gyerekes sztoriban elég sok a hibalehetőség? Nem lehet hogy azért mégsem kéne meghalnia ha esetleg valami baki van?
2016. jún. 10. 09:20
 29/92 A kérdező kommentje:

"én semmi ilyet nem írtam. kérlek arra reagálj amit írtam.

hogy érted azt hogy megvédte a borát?"

Rendben tetkó, ha a szemantikán akarsz lovagolni, akkor már most igazat adok neked: nem megvédte, hanem tönkretette! :D

2016. jún. 10. 09:20
 30/92 A kérdező kommentje:

"Kérdező azért azt belátod hogy ebben a gyerekes sztoriban elég sok a hibalehetőség? Nem lehet hogy azért mégsem kéne meghalnia ha esetleg valami baki van?"

Én továbbra is azt gondolom, amit írtam, ha nincs betörés, nincs halál. Egyébként várom a válaszát annak aki ezt írta, hogy neki tanították-e a szülei, hogy nem lopunk, de kétlem hogy így lenne.

2016. jún. 10. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!