Ugyanaz a Szegedi Gyöngyvér bírónő ítélte börtönre a fagyállós gazdát, aki szabadon engedte a szigetszentmiklósi gyerekkínzó szülőket. Szerinted?!
Ez a nő teljesen alkalmatlan a bírói munkára. Azonnali hatállyal elbocsátanám.
Igazságszolgáltatás, Magyarország, 2015
Egyetértek!
Ezen kívül: én csak közmegbecsülésnek örvendő, kor, és tapasztalat szerint bölcsességet elért embereket tennék bírói pozícióba - választás útján.
Jó hír: Súlyosabb büntetést kapott a vácszentlászlói borosgazda, mint amilyet az ügyészség arányosnak tart. A Pest Megyei Főügyészség ezért ritka lépésre szánta el magát: a vádlott érdekében fellebbeznek.
Ezt írta nekem valaki:
"A kérdésed hamarosan jelentve az Országos Bírósági Hivatal részére. Várd a következményeket. Alkalmatlannak neveztél egy bírónőt nyilvánosan!"
- Miért ne mondhatnám el a véleményemet valakiről, aki már a második nagy érdeklődéssel kísért ügyben hoz erősen kifogásolható ítéletet? Nem vagyok jártas a jogban, ezért nem tudom, hogy közszereplőnek minősül-e (logikusnak tartanám), azonban mivel én a magánvéleményemet mondom itt el, ezért szerintem ehhez a szólásszabadság jegyében jogom van.
Nyilván nem az én tisztem szakmailag megítélni a bírónő munkáját, ehhez semmiféle jogkörrel nem is rendelkezem. Magyarán az, hogy én kit tartok alkalmasnak bírói munkára és kit nem, semmiféle következménnyel nem jár. Ugyanakkor ez a laikus véleményem, és úgy gondolom, hogy van jogom ahhoz, hogy a véleményemnek ezen a fórumon hangot adjak.
- Mi célod volt ezzel az üzenettel? Helyesnek tartod az ítéletet? Miért? Nem mindennap fordul elő, hogy az Ügyészség enyhítésért fellebbez...
Mondjuk olvasd el a kommenteket itt:
Nem is tudtam, hogy ez a SZVSZ teljesen alkalmatlan bírónő a saját 5 éves gyerekét agyonverő férfi esetében csak 5 év börtönt szabott ki. Rémálom, hogy ilyenek ítélkeznek felettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!