Judy bírónő bíráskodása mennyire felel meg a valóságnak?
Nem ismerem az USA törvénykezését, de nekem az egész nagyon fura. Pl. amikor egy pár száz dolláros adósságért folyó perben megkérdezi, hogy mennyit keres az alperes barátnője (tanú). 25 ezer dollár a válasz. Erre a bírónő: Jó, akkor megítélek 25 ezer dollárt a felperesnek). A kereset sokkal kisebb összegről szólt.
Vagy amikor az alperes mentő körülményeket hozna fel, nem ad rá lehetőséget: Itt én vagyok a főnök.
Köszi szépen a választ!
Az eltérő jogrendszert értem is, meg hogy rendre inti a nem megfelelően viselkedőket, hazudozókat.
De azt nem, hogy egy 500 dolláros keresetre, miért ítél meg 25 ezer dollárt, ami az alperes barátnőjének éves keresete, ezt nem értem.
Vagy amikor az egyik fél rendőrségi jegyzőkönyvet adna át, releváns az ügy szempontjából, s csak annyit mond, nem érdekel.
A valóságos esetek. Hát igen. A légi katasztrófák sorozat is az, s repülős ismerőseim vérmérséklettől függően hahotáznak, vagy bosszankodnak olyan sok valótlanságot hordanak össze, vagy szakmai szempontból hülyeséget.
A Hogyan készül sorozat a kedvencem. Na annak alig van köze a valósághoz.
Szerintem is elérthettél valamit, viszont egyetértek veled abban, hogy nagyon sok esetben csöppet sem mondható korrektnek. Ez szerintem egy színjáték, akármit mondanak az elején. Kétlem, hogy így lealázhat akárkit. Rendre utasítani az okés, de lehülyézni kétlem, hogy bárkit lehülyézett, márpedig ez elég gyakori nála.
Nagyon sok esetben hangulatfüggő, hogy kit ítél nyertesnek.
Volt olyan, hogy a felperes felé hajlott, már-már úgy nézett ki, hogy meg is nyeri, az alperes nem mondott semmi döntőt, Judy éppen őt szorongatta, a felperes beszólt, de nem olyat, hogy leleplezte volna magát, vagy ilyesmi, csak közbevágott, erre Judy azt mondta, hogy akkor az alperes javára dönt.
Kamu az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!