Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit akar elérni Karsai Dániel,...

Mit akar elérni Karsai Dániel, hogy orvosok, vagy családtagok megölhessék?

Figyelt kérdés

2023. nov. 27. 18:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
0%

Karsai Dániel szélmalomharcot vív. Sajnálom, hogy ezt pont jogászként nem látja át....

Olyanok ellen küzd, akik a tekintélyelv miatt már csak azért sem fognak neki igazat adni, ha még egyébként egyet is értenénmek vele.

Pont jogászként kell(ene) tisztában lenni a hatalom igazi jelentőségével, és az emberi f@szsággal... amit vele szemben képviselnek a DÖNTÉSHOZÓK.

Nem idealistának kellene lennie, hanem szereznie egy pisztolyt, amíg fel tudja emelni a kezeit...

egy jogász

2023. nov. 28. 04:59
 22/68 anonim ***** válasza:
100%

ma 04:59

Karsai Dániel szerintem pontosan tudja, hogy mekkora esélye van, és hogy Magyarországon nem számíthat az Orbán-rendszertől méltányos, racionális jogalkotásra.

Becsületből mégis megtesz, hogy egy tabusított társadalmi vita nyílt vita legyen.

Persze megtehetné, hogy malmozik inkább a kezével, ameddig meg nem fullad - ha törvénytisztelő akar lenni, és nem akar mást törvénysértésre bujtani (öngyilkosságban való segédkezés), de erkölcsileg ő ennél jóval magasabb szinten áll.

Karsai szerintem éppen ezért egy hős.

Egyébként "érdekességként" megjegyzem, Robin Williams esete is elég érdekes. Nála több probléma merült fel egyszerre: anyagi, depresszió, Parkinson-kór, Lewy-testes demencia. Nyilván nem vizsgáltam, hogy mi okozta a depresszióját, pl. a kilátástalan egészségügyi helyzete, hogy mi sodorta anyagi nehézségbe, de nem akarta megvárni a teljes szellemi leépülést, és egy övvel felakasztotta magát. Hát nem mondom, hogy ez méltóbb halál lenne. Egy cseppet se vetem meg, teljesen megértem, de így meghalni nem kellemes.

2023. nov. 28. 06:23
 23/68 anonim ***** válasza:
90%

A Fidesz-KDNP, és a mihasznák egy nevetségesen álszent banda.

A Fidesz-KDNP ellenzi az eutanáziát, de az egészségügy tudatos és hozzánem értés és hanyagság stb. miatti leépítése, lezüllesztése által emberek sokasága hal meg miattuk, bezzeg a foci...

A mihasznák meg - ha jól tudom - szintén ellenzi az eutanáziát, de bezzeg a halálbüntetést visszaállítanák.

Felháborítóan álszent banda mindkettő.

2023. nov. 28. 06:30
 24/68 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg van olyan helyzet, hogy nem tudja valaki megoldani az öngyilkosságot.

Rákos beteg idős nőnek össze volt készítve egy "csomag" ha úgy alakulna meg tudja oldani az "átkelést".

Szegény pont akkor esett el és bénult le mikor voltak nála, így kórházba került. Már nem volt lehetősége "segíteni" magán.

Szerintem sok ember lenne aki ezt a módot választaná.

Legalább felhívták rá a figyelmet, hogy ilyen gondok is vannak kis hazánkban

De.. : háborúba küldeni meghalni embereket ..az mi ?

2023. nov. 28. 06:57
 25/68 anonim ***** válasza:
92%

"Egyébként elég álszent szerintem a Fidesz álláspontja:

Gyógymód nincs, de csak szenvedjen, mert szerintük ez az erkölcsös"

Ez egy sokkal nagyobb biznisz, minthogy csak az erkölcsösség miatt akarjanak halálos betegeket életben tartani. Ugyanis aki nagyon beteg az sokat "fogyaszt" gyógyszerből, infúzióból, szondatápszerből, pelenkából, katéterből, légzést segítő eszközökből, felfekvés kezelésére való kötszerekből, fertőtlenítő szerekből, és mindenféle gyógyászati segédeszközből (kötszerek, tolókocsi stb). Minél több dolgot használ el, attól jobban fogynak az ezeket gyártó cégek termékei. És ezek a cégek annál nagyobb adót fizetnek az államnak (pörög az ÁFA is). A cégeknél dolgozó embereknek mindig lesz munkája, ők is adóznak ezerrel, elköltik a boltban a fizetésüket......ördögi kör......

A gyógyszeripar (és minden ami ehhez kapcsolódik) a legnagyobb biznisz a világon. Rohadtul nem érdekli a "magasabb hatalmakat" maga az egyén aki szenved. Egy a lényeg, hogy adóbevétel legyen, fogyjon a sok gyógyszer, kötszer stb. Valakibe bele kell pumpálni ezeket a szereket, mert különben leállna a gyárakban a termelés. Ezért is próbálják minden eszközzel, minél tovább életben tartani azokat az embereket akikről egyértelműen kijelenthető (orvosi szakvélemény által) hogy halálos betegek.

Amit Karsai D. el szeretne érni, az egy jogi lehetőség, hogy mindenki maga dönthessen. Ez kb olyan mint a válás. Aki nem akar elválni az éljen tovább a sz*r házasságában. Aki pedig el szeretne annak már megteremtették a jogi lehetőséget hozzá.

Más európai országokban (ahol engedélyezett) is tud működni ez a rendszer. Adatok vannak arról hogy az ottani törvények bevezetése után sem lett semmivel sem több, vagy kirívóan sok eutanáziás eset, legfeljebb kevesebben lettek öngyilkosok.

Pont az lenne a lényeg hogy végre legyen egy szigorú, több lépős (orvosok, pszichiáterek, jogászok stb) által felügyelt/támogatott törvény ezzel a témával kapcsolatban. Ha más európai országokban tud ez működni normálisan akkor itt miért ne tudna?

Az meg eleve baromság, hogy bármely egészségügyi dolgozót arra kényszerítenének hogy olyasmibe vegyen részt amiben nem akar! Igaza van Karsainak hogy végre legyen erről a témáról is egy részletes de szigorú szabályozás, ahol hagyják méltó módon meghalni azt, aki nem szeretné hogy mindenféle csöveket dugdossanak a testébe, szurkálják miközben neki fájdalmai vannak amit kábítószerrel kezelnek, amitől meg függő lesz.

2023. nov. 28. 10:41
 26/68 A kérdező kommentje:

Nekem ez a felelősség áttolásának tűnik. Nem akar öngyilkos lenni, inkább mástól várja el, hogy megölje.

Szerintem az is elég, ha hátat fordít a szeretteinek (úgy sem számít neki a véleményük), elvonul a magányba és senki nem fog segíteni, ha baj van. Pont úgy, ahogy szeretné, egyedül méltósággal halhat meg! Nem kell ezért törvényes gyilkosokat fogadni.

2023. nov. 28. 16:56
 27/68 anonim ***** válasza:
55%
Hát kérdező, kívánom, hogy tudd meg, hogy miről beszélsz, hiszen olyan jól megy az ítélkezés arról, amiről fingod sincs, és milyen jól tudod, hogy hogy szeret, és hogy szeretik.
2023. nov. 28. 19:00
 28/68 A kérdező kommentje:

27

Köszönöm a jó kívánságokat! Neked is hasonlókat.

A szeretteik szeretik (nem kívánják a halálát), ezért is neveztem így őket! Olvass gyakrabban, tán megérted a szöveget.

2023. nov. 29. 03:14
 29/68 anonim ***** válasza:
84%

26# Gondolod érdekli őt hogy ez kinek a felelőssége? Nem mindegy az már abban a helyzetben?

Láttál te már haldokló szenvedő embert? És olyat aki teljesen magánál van tudatilag gondolatilag csak nem tud már kommunikálni a világ felé plusszban cselekvőképtelen, esetleg még ki is kötözik a még működő végtagjait?

Láttál már ilyet? Embertelen amit a kórházakban művelnek ápolás címszó alatt.

2023. nov. 29. 05:59
 30/68 anonim ***** válasza:
100%

"A szeretteik szeretik (nem kívánják a halálát), ezért is neveztem így őket! Olvass gyakrabban, tán megérted a szöveget."

És a szenvedését kívánják? Ha már csak szenvedése van, és abszolút semmi remény annak enyhítésére, csak idő kérdése a halál, akkor is ezt mondod?

Én sem úgy értettem, hogy kifejezetten a halálát kívánják: a szerettei nyilván boldog, fájdalommentes, minőségi életet kívánnának neki, csak hát ennek ugyebár ebben a helyzeten semmi esélye. Annak semmi teteje, hogy még agonizáljon akármennyi időt. A kutyáját is elaltatják, hogy megkíméljék a szenvedéstől még a legszeretőbb gazdájuk is, akik családtagként szeretik őket, ott természetes, nem mondod rá, hogy állatgyilkos. Hát miért ne dönthetne egy ember a saját sorsáról?! Miért van egy kutyának több joga a méltó halálhoz, mint egy embernek?!

2023. nov. 29. 09:19
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!