Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit akar elérni Karsai Dániel,...

Mit akar elérni Karsai Dániel, hogy orvosok, vagy családtagok megölhessék?

Figyelt kérdés

2023. nov. 27. 18:28
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
100%
Aktív eutanázia az elnevezés, a halál tevőleges elősegítése. Családtag nem, orvos végezheti, országonként eltérő a szabályozás, milyen módon (mármint pontosan milyen szerrel, hogyan, nem úgy értve, hogy leszúrja vagy ilyesmi).
2023. nov. 27. 18:30
 2/68 anonim ***** válasza:
21%

Kanadában legálissá akarják tenni pszichiátriai betegségek esetén is, tulajdonképpen legalizált öngyilkosság, ezért veszélyes ez!

[link]

2023. nov. 27. 18:34
 3/68 anonim ***** válasza:
90%
Hogy gyógyíthatatlan, szenvedő betegeket ne kötelezhesse az állam arra, hogy valamiféle állítólagos magasztos értéket valósítsanak a kilátástalan szenvedésükkel, hanem legalább annyit megkaphassanak utoljára, hogy méltósággal távozzanak.
 4/68 anonim ***** válasza:
91%
Azt, hogy ne szenvedjen.
 5/68 anonim ***** válasza:
14%

Most láttam az RTL-en a riportot. Értelmetlen amit csinál. HA ESETLEG, igazat is adnak neki kint, az idehaza úgysem jelent semmit. Ha meg az EU szívózik, akkor addig ülnek a papírokon "Megvizsgáljuk" címszóval, hogy közben meghaljon magától.

Kegyetlen leszek, de ÉN, az ő helyében szereztem volna egy fegyvert, és otthon, nyugodtan, lámpafénynél,... :(

2023. nov. 27. 18:42
 6/68 anonim ***** válasza:
100%

Van egy hosszú, de nagyon jó, egyben nagyon megrázó interjú a youtube-on, amelyben elmagyarázza, hogy mi a célja. Sváby András a riporter, könnyen megtalálod a videót.

Egyelőre nem hozott döntést arra vonatkozóan, hogy befejezze az életét, de azt "szeretné" elérni, hogy ne legyen jogi akadálya annak, hogy életvégi döntést hozhasson valaki, ha nem gyógyítható a betegsége, így tehát ne kelljen magatehetetlenül, vegetatív, méltatlan helyzetben befejeznie az életét (szigorú jogi és egyéb szabályozással természetesen). Nemcsak a saját életével, halálával kapcsolatban akarja ezt mint jogász kijárni, hanem mindenki számára, aki nagyon indokolt esetben döntene az élete végéről. Az említett videóban beszél erről sokféle (pl. vallási) szempontból.

2023. nov. 27. 18:43
 7/68 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy ne kelljen megélnie azt, amikor már úgyis csak egy magatehetetlen, vegetáló sejthalmaz. Akinek persze a tudata még működik, de önmagától még a száját kinyitni sem tudja.
2023. nov. 27. 18:44
 8/68 anonim ***** válasza:
90%

Karsainak szerencséje van, mert ép elmével azt tud csinálni (még) magával, amit akar.

De aki félig béna mentálisan,(agyvérzés) fizikálisan, az már nem tud öngyilkos lenni. Talán az ő jogaikért küzd? Nem tudom.

2023. nov. 27. 18:46
 9/68 anonim ***** válasza:
86%
#8: Pontosan. Karsai ha akarja, még véget tud vetni az életének. Nem magáért csinálja, hanem azért, hogy azok, akik (már) nem képesek rá, azok is megtehessék.
2023. nov. 27. 18:48
 10/68 anonim ***** válasza:
96%

Két éve nagyon beteg lettem, alig tudtam még a mosdóba is kimenni (néha sírva) Feküdni csak egy pózban tudtam. Akkor azt hittem ágyhoz kötött leszek akit pelenkázni, mosdatni etetni kell. Nagyon féltem,

Szerettem volna ha erre kerül sor - ne kelljen ezt átélni és legyen döntési jogom hogy szeretném-e ezt folytatni.

Én az eutanáziát választanám.

Ahhoz hogy ezt az ember át tudja gondolni, ezt át kell élni.

Én nagyjából felépültem, de vannak betegségek amikből már nem lehet.

2023. nov. 27. 18:48
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!