Mit akar elérni Karsai Dániel, hogy orvosok, vagy családtagok megölhessék?
40
Hasonlataid nagyon sértőek, lekicsinyítik az emberi élet értékét. Igen, sokan döntenek élet és halál felett, őket is sokan bálványozzák és sokan elítélik. Ilyen Putyin, Biden, Ursula...
Az orvos nem veszi szívére, ha megölne egy embert szándékosan?
Ha olyan ember, mint te, akkor bizonyára nem, de szerencsére nem vagyunk egyformák.
És igen, rengeteg feljegyzés van gyógyíthatalan betegségből fépülésre, dugókihúzáskori felébredésre. S a ma kísérleti gyógyszereket is be lehet vetni a covid példájára évekkel korábban. Lehet nem lesz sokkal jobban, de adhat további időt, amely újabb reményt jelent. Nem csak a betegnek, de szeretteinek is. Az apját elveszíteni készülő gyermek is belekapaszkodna az utolsó szalmaszálba, mert az élet sokkal fontosabb, mint ahogyan azt te gondolod. Ha valaki az utolsó percig küzd, az az élet teljes spektrumát megéli. Ha még pislogni sem tud, az agy akkor is csodák világába repítheti, ami talán szerinted csak álom, de az életünk része és fantasztikus élményeket adhat.
Te elvennéd az élet csodáját, ami bizony gyilkosság! Mint mára kiderült, szerencsére a Magyar állam nem támogatja az ilyen gyilkosságot.
"Te elvennéd az élet csodáját, ami bizony gyilkosság!"
Láttál már magatehetetlenül, a semmibe merengő haldokló "embert" aki a betegsége miatt azt se vette észre, hogy a kórházi ágyon maga alá csinált?
Akinek az egyetlen vágya, hogy meghaljon, de még elmondani sem tudta, az állapota miatt?
Én igen.
Amikor a nagyapámat így láttam, egy kicsivel más fogalmaim lettek az "élet csodájáról"...
Te nem voltál ott.... én ott voltam.
Éld át egyszer, és rájössz mekkora atom f@szságokat mondasz!
Ezek aztán az észérvek😁😁
Gyilkosoknak itt nincs helyük!
Kár, hogy Hawkinggal már nem beszélgethetnek.
Én is jogász vagyok, és érteni vélem Karsai nézőpontját, mi mozgatja. De azt gondolom, ez kissé "utánam az özönvíz" szituáció: ő a társadalmi hatást már aligha fogja látni, de ha eléri célját, akkor mindenki, aki ilyen-olyan okból nem akar élni, hivatkozhat arra, hogy márpedig neki joga van méltósággal meghalni. A méltóság pedig mindig is gumicsont volt és bírói értelmezés tárgya.
Kire bíznák a végrehajtást és milyen esetben?
Honnan tudjuk biztosra, hogy a végrehajtó nem megvesztegethető az örökösök által és hogy pszichésen kész ölni?
Azért hány embert eltennének láb alól az orvosok ha legális lenne az eutanázia?
Ez kicsit olyan mint a császármetszés amit egyet egyet alkalmaztak vész esetén mert nem volt más megoldás, ma meg már boldog boldogtalannak császároznak aki kéri.
Pedig mennyivel bonyolultabb rizikósabb műtéttel szülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!