Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogy van bőr a képén a kormány...

Hogy van bőr a képén a kormánynak megzsarolni az embereket a gyerekvállalással?

Figyelt kérdés
Én teljesen fel vagyok háborodva azon, hogy megint a gazdagokat támogatják. Az új adórendszerrel a gazdag nagycsaládosok járnak jobban, a szegényebbek nem. Akinek orvosi okokból nem lehet gyermeke akkor az már nem is ember??? Ekkora erővel a gyermekteleneknek nem is kellene fizetést adni, mert nem hasznos tagjai a társadalomnak? Ez még Gyurcsánynál is gusztustalanabb. A kormány konkrétan törvénybe foglalva zsarolja az embereket.
2010. nov. 20. 08:20
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem te egy kicsit irígy vagy.

Irígy a más gyerekére. A más adókedvezményére.

De arra gondoltál, hoyg neked így is több van? Több marad?

Tőled el - nem vesz senki semmit. Másnál hagy valamit az állam, amit az a más - a saját pénzéből - államilag hasznos célra fordít. Sok munkával, fáradtsággal, aggodalom mellett.

Te az egész keresetedet és az egész idődet magadra fordíthatod - ha akarod. Vagy az állam céljaira, ha akarod. Vagy egy általad fontosnak ítélt célra, ha akarod. Te dönthetsz. Választhatsz, saját kedved szerint.

2010. nov. 21. 12:34
 62/65 anonim ***** válasza:
0%

Mire költenéd azt a pénzt?

(konkrétan kérdem. Hány gyerek után igényelnéd, az hány ft, és te azt mire fordítanád?)

2010. nov. 21. 12:35
 63/65 anonim ***** válasza:
Én a saját megélhetésemre költeném, nincs szükségem luxusra, de abból a többletből telne egy havi ételre, anélkül csak a lakhatás és az utazás...
2010. nov. 21. 13:48
 64/65 anonim ***** válasza:

"...csak a szülei adójának egy részét a családnál hagyjuk,..."

Milyen áron?

-Ha ezt tárgyilagosan képes leszel átlátni, akkor "itt folytatjuk".

2010. nov. 21. 13:59
 65/65 anonim ***** válasza:

"Én a saját megélhetésemre költeném, nincs szükségem luxusra, de abból a többletből telne egy havi ételre, anélkül csak a lakhatás és az utazás..."

De tőled így sem vesz el senki semmit érted, nem marad nálad egy fillérrel sem kevesebb pénz. Amit meg a családosok kapnak, olyan, mint a családi pótlék. Ő kapja, mert nevel gyereket, te nem, mert nem. Ennyi. Nincs meglopva senki.

Miért irigyled tőlük?

Tökéletes világban tényleg mindenki annyit kapna, amennyiből kényelmesen megél.

De akkor nem is lenne szükség a családosok adókedvezményére, családi pótlékra, mert anélkül is lehetne gyereket nevelni.

De ez nem egy tökéletes világ. Ha nincs gyereked, légy boldog azzal, hogy így is 40-60%-kal több pénzt költhetsz magadra, de ne akard kivenni mások szájából a kenyeret.

2010. nov. 21. 14:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!