Hogy van bőr a képén a kormánynak megzsarolni az embereket a gyerekvállalással?
Figyelt kérdés
Én teljesen fel vagyok háborodva azon, hogy megint a gazdagokat támogatják. Az új adórendszerrel a gazdag nagycsaládosok járnak jobban, a szegényebbek nem. Akinek orvosi okokból nem lehet gyermeke akkor az már nem is ember??? Ekkora erővel a gyermekteleneknek nem is kellene fizetést adni, mert nem hasznos tagjai a társadalomnak? Ez még Gyurcsánynál is gusztustalanabb. A kormány konkrétan törvénybe foglalva zsarolja az embereket.2010. nov. 20. 08:20
21/65 anonim válasza:
na azért itt nem évi 30-40 ezer Ft-ról lenne szó sztem
22/65 anonim válasza:
Hanem, Mennyiről?
Mennyi fizetés, hány gyereknél? Mennyibe kerül annyi gyereket eltartani /év?
Így mérlegelni tudnánk, marad e fönn az adókedvezményből, vagyis érdemes-e ezért vállalni gyereket, hogy esetleg tudok megspórolni magamnak a kedvezményből.
Számok nélkül miről beszélünk?
Mennyi fizetés, hány eltartó, hány eltartott, mennyi a költség, mennyi a bevétel, mennyi marad. Így tudnánk összehasonlítani, megéri-e (anyagilag) gyereket nevelni.
(tippem szerint ráfizetés, de nem tudom)
23/65 anonim válasza:
Az összevont adóalapot 2011-től 1 és 2 eltartott esetén 62.500 forinttal ( 1 0 .0 0 0 Ft v a l ó s adókedvezményt jelent), 3 vagy több esetén 206.250 forinttal ( 3 3 .0 0 0 Ft valós adókedvezményt jelent) lehet csökkenteni - havonta és eltartottanként.
24/65 anonim válasza:
szerintetek ha egyetemista a gyerek, de letartott, akkor is csökkenthetném az adóalapot?
25/65 anonim válasza:
igen akkor is, ha nappalin tanul
26/65 anonim válasza:
Olvasom itt a hozzászólásokat és megdöbbenek azon, mennyi önző liberális ember él ebben az országban. Magára költhet sokkal több pénzt, nem szül gyereket ebbe a kuplerájba. Nem saját önös érdekből kell vagy nem kell gyereket szülni, hanem mert a társadalmunknak szüksége van az utánpótlásra ahhoz, hogy fennmaradjon. Mert 50 év múlva ki fogunk halni, és nem lesz ember aki tovább éltesse kultúránkat. Bár azt gondolom, hogy egy liberális embernek ezt hiába is magyarázom.
27/65 anonim válasza:
mármint ezt nevezed te kulturának, ami itt van ???
ugye viccelsz?
28/65 anonim válasza:
meg hogy a liberális szemléletmód miért fáj ennyire egyeseknek? sztem egy értelmes ember másképpen nem nagyon gondolkodhat, hiszen hamar belátja, hogy ez az egyetlen út
29/65 anonim válasza:
És ha eltartott a gyerek( egyetemista) akkor van korhatár? Mert ha betölti a 23-at, januárban, de még tanul. Akkor igénybe vehetem?
30/65 anonim válasza:
Hát erről beszéltem, hiába magyarázom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!