Hogy van bőr a képén a kormánynak megzsarolni az embereket a gyerekvállalással?
"Több személyre fejenként olcsóbb a rezsi, több személyre olcsóbb főzni, bizonyos ruhákat nemektől függetlenül elhordják a gyerekek közösen, ezt onnan tudom, hogy a szüleimmel élek még, és emlékszem, mi volt kicsi korban is (fiú-lány tesók). Most elég 80.000/fő, ha elköltözök, már 40.000Ft-tal több lesz, mert nincs kivel felezni a rezsit, a kaját... stb.
"
persze, fejenként olcsóbb. De ÖSSZESEN kell kifizetni. ugyan abból a keresetből, mert a gyerek nem keres, de az összköltég nagyonb, mait a keresőknek kell kifizetni, mert más nem fogja.
Most elég 80/fő=mondjuk 5*80= 400 ezer -ezt kifizeti a keresetéből. Ha elköltözöl, akkor hogy lesz 440 ezer?? nem fürdesz, nem eszel, nem kérsz cipőt. Vagy fejenként lesz 40?Havi 200-at viszel el te és ők négyen ugyanannyit?
Persze, nagy családnál kevesebb jut egyre. Én is ezt magyarázom . Ugyanúgy elköltenek 400-at öten, mint a másik ketten, de nem jut fejenként 200 csak fejenként 80.Így nehezebben élnek.Mert a végösszeg nem lesz kisebb, csak az egy főre eső. A gyermektelen pár is élhetne 80/főből a 200/fő helyett, - a többit jótékonyságra költhetné, beteg gyerekekre pl. de nem akar, látod.
Ez tök jó, én pedig meleg vagyok, de nem érzem magam olyan haszontalannak, 4 diplomával, elég magas pozícióban és kapcsolatban élek, akkor most nekem miért legyen s.zarabb az életem csak mert nyilván a gyerek kérdése fel sem merülhet?
És akkor hogy lehordjátok azokat, akik néha feltesznek olyan kérdéseket, hogy hova érdemes innen menekülni ? :))
És azért a melegek nem is olyan kis közösség, szóval majd kapnak az önkormányzattól egy olyan igazolást, hogy "neki nem lehet gyereke", és így megoldva?
"A gyermektelen pár is élhetne 80/főből a 200/fő helyett, - a többit jótékonyságra költhetné, beteg gyerekekre pl. de nem akar, látod."
Te ezen csodálkozol ?? Épelméjű pár sztem 10x meggondolja, akarjon-e ebbe a kuplerájba gyereket.
s.zarabb az életem csak mert nyilván a gyerek kérdése fel sem merülhet?
Miért lenne szrabb?
Az egész fizetésedet magadra költheted. Sokkal többet költhetsz magadra, mint aki több gyereket tart.Többszörösét költöd magadra. Ez miért annyira szr?Még így is sokkal jobb helyzetben vagy, mint az , azzal a kis adókedvezménnyel. Most komolyan 40 ezer ft/ év? Egy gyerek tankönvcsomagja ennyi.
Nem azt mondtam h most s.zarabb, hanem ha a gyerekvállalást szinte kötelezővé teszik ilyen trükökkel, majd akkor lesz.
Másrészt mindenki megszokott egy életszínvonalat, ezt is nehéz hasonlítgatni sztem, na de ez családosoknál is relatív, hiszen van aki egyedülálló anyukaként is 150-et ad csak a baby sitternek, van akinek pedig az iskolekzdés is nehéz.
Nézd, én kapok kedvezményt a buszon, mert vak vagyok. Pedig még villanyra sem kell költenem. Ha kapnék igazolást: ő nem tudja elveszteni a szeme világát" akkor utazhatnék a buszon 90%-ossal?
Vagy miért büntetik a látókat? Talán ők tehetnek róla, hogy nem vakok?
"gyerekvállalást szinte kötelezővé teszik ilyen trükökkel..."
hát, ha téged évi 30-40 e. ft kedvezmény rákényszerít, hogy vállalj, és eztán ne 200-at költs magadra, hanem 30-at, akkor így jártál. A körülmények áldozata lettél :)
Hát hiába, az dókedvezmény nagy úr! Szülök én is hetet - nyolcat, hátha több KEDVEZMÉNYT kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!