Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogy van bőr a képén a kormány...

Hogy van bőr a képén a kormánynak megzsarolni az embereket a gyerekvállalással?

Figyelt kérdés
Én teljesen fel vagyok háborodva azon, hogy megint a gazdagokat támogatják. Az új adórendszerrel a gazdag nagycsaládosok járnak jobban, a szegényebbek nem. Akinek orvosi okokból nem lehet gyermeke akkor az már nem is ember??? Ekkora erővel a gyermekteleneknek nem is kellene fizetést adni, mert nem hasznos tagjai a társadalomnak? Ez még Gyurcsánynál is gusztustalanabb. A kormány konkrétan törvénybe foglalva zsarolja az embereket.
2010. nov. 20. 08:20
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
6%
Sok hülye itt sír, hogy nincs pénze arra meg lusta hogy gyereket vállaljon. Meg is érdemlitek egyedülállók! Dögöljetek éhen. Hahaha...
2010. nov. 20. 11:17
 32/65 anonim ***** válasza:
80%

Bár gyerekem nincs, de anyagilag támogatok jótékony célú szervezeteket, tevékenységeket. Eddig ezt adóbevallásnál felhasználhattam adócsökkentésre mint közcélú adomány, most nincs. Van életbiztosításom, eddig felhasználhattam adócsökkentésre, most nem.

Attól, hogy nincs gyerekem, még nem érzem haszontalannak magam.

2010. nov. 20. 11:32
 33/65 anonim ***** válasza:
22%

Juhujjj!(egyetemista anyuka)

Amúgy nem fizetést kapok a gyereknevelésért, csak kedvezményt.Közhasznú feladat, minek adóztassák?

Nem költök magamra csak : 10e fűtés, 3e villany 2 e víz 5 e média 25 e kaja 3 e utazás, csak 53 ezret, pedig két gyerekem van. a gyerekre se költök többet 50-nél, pedig 120 a laptop, 8 ezer a legolcsóbb könyv, 2000 egy kis tus.

Aki sajnálja a kedvezményt, miért sír? Így is több marad neki, mint nekem.

2010. nov. 20. 11:38
 34/65 A kérdező kommentje:
Szerintem ez egy igazi ördögi kör. Szüljél sok gyereket, mert kihal a népesség, kapsz egy kis segítséget az államtól, de csak akkor érzed igazán, ha alapvetően magas a jövedelmed. Aztán meg ott állsz három vagy négy csodálatos gyerekkel csak éppen a kutya nem fog alkalmazni. És nem is akarsz teljes állást, mert a sok gyereket valamikor el kell látni, tanulni kell velük stb. Bennem kettősség van, mert sajnos csupa olyan sokgyerekessel vagyok körülvéve akiktől falra mászom. El tudjátok képzelni milyen az amikor oviban nyávog az anyuka, hogy nem veszik fel a gyerekét, noha otthon van a másik két kicsivel és megsértődik amikor azt próbálják megértetni vele, hogy olyan gyereknek kell a hely akinek az anyukájának vissza kell mennie dolgozni, mert letelt a három év. A szomszédom gyerekei már iskoláskorúak, de a nőci nem megy el dolgozni amíg kapja a támogatást, mert már úgy megszokta otthon. Nincs kedve dolgozni. Ja és tele van a hócipőm a kolléganőmmel aki minden iskolai szünetben a sok gyerekre hivatkozva szabadságra megy holott mindhárom gyerek iskoláskorú, a legnagyobb 17 éves simán vigyázhatna a másik kettőre én meg azon görcsölök, hogy hogyan oldjam meg az egyszem gyerekemre a felügyeletet, ha éppen nincs iskola. A sok gyerek nem csak nehézségeket jelent, mindenki tudta, tudja hogyha sok gyereket szül az mivel jár, felelősségteljesen kell eldönteni, hogy mennyit vállalunk. Senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, amikor bevállalták a sokadik gyereket is. Én mindenesetre úgy gondolom, és a számok is azt mutatják, hogy nem az átlagosan kereső sokgyerekes jár jól, hanem a gazdag. A sokgyerekeseknél általában az anyuka nem dolgozik így nem is lehet túl sok bevétele a családnak. Megint nyertek a gazdagok.
2010. nov. 20. 11:39
 35/65 anonim ***** válasza:
67%

11:17 - Picúr, egy gyerekhez minimum 2, és ellentétes nemű emberre van szükség, egy férfira és egy nőre, de ez nem elég. Én akárkinek nem szülök, ha megerőszakol valaki, nem szülöm meg a gyereket, hogy kedvezményt kapjak úgy, hogy közben az apját meg nem szeretem, és csak eszköz volt a gyerek, az meg mire jó? Nem tudom, mikor lesz olyan életem azzal az emberrel, akitől szerelemből vállalhatok gyereket, de addig is kell élnem valamiből. És nem nagy igényekről van szó.

Budapesten élek, jelenleg a szüleimnél, az utóbbi években a nettó fizetésem nem haladta meg a 80.000Ft-ot. A mostani lakásunk havi költségei ennél magasabbak, pedig csak egy panel, és nem kell semmi extra igényre gondolni, csak fűtés, víz, gáz, közös költségek... És ebben még nincs benne a havi étkezés költsége, a közlekedés (tömegközlekedés) költsége, az esetleges szórakozás, az internet... Tavalyig nem adhatták el, mert pont 1 éve fizették ki az utolsó törlesztő részletet 22 év után (4 éves voltam, amikor ide költöztünk egy vizes lakásból).

Ahhoz, hogy elköltözhessünk egy kisebb költségűbe, ezt el kellene adni (de ha egy leendő lakó nem hülye, utánajár, mennyi a havi fenntartása egy ilyennek). Én kisebb költségűbe szeretnék költözni, ha összejön, ahhoz egyelőre pénzre van szükség, mert nekem nem adják a fenekem alá, viszont vagy várok még 10-20 évet, mire összegyűlik annyi pénz, hogy ne kelljen hitel, vagy nyerek a lottón (aminek közismert a matematikai valószínűsége), vagy hitelt veszek fel, de akkor a havi nettóm csak a lakhatás költségeire megy el, és nem vettem enni, nem fizettem közlekedésre, nem szórakoztam, nem vettem ruhát a tönkrement helyett, nem telefonáltam, nem interneteztem... stb.

2010. nov. 20. 11:46
 36/65 anonim ***** válasza:
12%

Akkor mi legyen? Haljon ki az ország?

Valahogy ösztönözni kell a gyermekvállalást, és hogy azok vállaljanak gyereket, akik nem belőlük akarnak megélni.

Idén már becsúsztunk 10 millió alá.

Annyiban tényleg igazságtalan, hogy akinek kevesebb a fizetése, az nem kap annyi támogatást, mint akinek több, de egy családi pótléknyi összeget így is visszakap.

Egyáltalán nem vagyok fideszes, rühellem őket, mint a szart, de ezzel a lépésükkel egyet értek.

2010. nov. 20. 11:48
 37/65 anonim ***** válasza:
23%
11:38 - Hol kerül ilyen kevésbe egy lakás fenntartása? Komolyan kérdezem...
2010. nov. 20. 11:49
 38/65 anonim ***** válasza:
94%

11:48 - Nem kell a kihalástól tartani, hiszen az ország így se tud eltartani ennyi embert, nézd csak meg, mennyi a munkanélküli.

Csak annak kéne gyereket vállalnia, aki szülőnek való, aki elég felelősséget érez magában, hogy képes emberséges embert nevelni abból, akit felvállal. De ezt sajnos nem lehet korlátozni, és a szülőjelölteknek még nem kell oktatásra járni, hogy ezt megtanulják, így sajnos mindig vannak problémás gyerekek, akikkel a szülők nem törődnek, vagy épp bántanak otthon (anyu ilyenekkel is foglalkozik pedagógusként).

2010. nov. 20. 11:51
 39/65 anonim ***** válasza:
100%

Nem a mennyiségen kell javítani, hanem a minőségen.

Nem mindegy, hogy 50 analfabéta tolvaj vagy 10 talpraesett és becsületes szakember.

2010. nov. 20. 11:53
 40/65 anonim ***** válasza:
67%

Mi azért vagyunk gyermektelenek, mert nem jön össze a baba!!!!!!!!!!! 10 éve akarunk gyereket, és szó szerint mindent megtettünk/teszünk azért, hogy legyen!!

Aki ilyen törvényt hozott, r.hadjon meg, nem tudok mást mondani!

Amúgy meg, aki nem akar, ahhoz is kinek mi köze???

Egy csomó ember van manapság, aki sajnos nem tud anyagilag vállalni gyereket.

Mocsok egy ország ez, az is volt, az is maradt...

2010. nov. 20. 11:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!