Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megzsarolni az unokával? Van...

Megzsarolni az unokával? Van akinél bejött?

Figyelt kérdés

Anyósom iszik sajnos. Mi most várjuk az első babánkat. Már régebben is megmondtam a férjemnek,hogy ha anyósom iszik, akkor nem adom oda neki a gyereket. Azokon a napokon,amikor nem iszik, persze,szívesen viheti, de ha iszik,akkor nem!

Leszoktathatom szerintetek így az italról? Vált már ez be valakinél?

2011. jún. 27. 15:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hát ez nehéz ügy.

De hogy tudod előre, hogy adott napon ivott-e valamennyit, vagy netán a gyerek mellett iszik-e?

Szerintem alapvetően egy alkoholista csak akkor nem iszik, ha elmegy és kér orvosi segítséget. És van elég akarat hozzá.

Egyéb esetben meg megígéri, aztán a következő adandó alkalommal már el is felejti az ígéretét.

A férjednek kéne vele beszélni.

Én mindenestere nem adnám neki oda a gyereket addig, amíg radikálisan meg nem változik.

Addig láthatja, de csak otthon a babát.

2011. jún. 27. 15:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy alkoholistát, nem tudsz ilyen dologgal leszoktatni.Azon se csodálkoznék, ha besértődne...Vagy max megjátsza a szentet, hogy unokázhasson...
2011. jún. 27. 15:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod leszoktatni.De valószínüleg lesznek napok amikor az unoka miatt kibírja délutánig
2011. jún. 27. 15:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Évek óta próbál rá hatni a férjem, sikertelenül. Én már igazából bele is törődtem,hogy ő ilyen, de arra gondoltam,hogy hátha az unoka kedvéért, legalább kevesebbet inna, még ha teljesen nemi is rakná le!

Ha ő iszik,akkor általában már reggel elkezdi, tehát akkor tudom,hogy ivott, nem adom oda. Ha egyszer észreveszem,hogy a gyerek mellett iszik, akkor soha többet nem viheti el!

2011. jún. 27. 15:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a cipőben járunk, csak még azzal megfejelve, hogy nekem apósom is iszik. Sajnos nagy az esélye, hogy nem fogja az unoka miatt abbahagyni, de ne legyen igazam. Apósom talán 2-3-szor, anyósom egy picivel többször látta az unokáját (14 hós a lányom), azok az alkalmak is puszta véletlenek voltak, mert pont kint voltunk sétálni, és összetalálkoztunk. Én sok reményt nem fűztem hozzá már terhesen sem, és mi megbeszéltük a férjemmel, hogy megpróbáljuk minél jobban leritkítani a velük való találkozást, mert ha mindketten berúgnak, akkor balhéznak is. (verekszenek, ordibálnak)

Ez az én tapasztalatom, sajna a pia nagy úr, és nagyon nagy elhatározás kell hozzá, hogy letegyék. :(

2011. jún. 27. 16:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Edesanyam amikor a kisfiam megszuletett egyik naprol a masikra tette le a cigit pedig 40 eve dohanyos volt. Azt mondta, hogy az unoka megadta neki ezt az erot. Magaert nem tudta megtenni de az unokajaert igen mert ha barmi baja lenne a dohanyzasbol adodoan nem tudna maganak megbocsatani, hogy tehetett volna valamit erte de megse tette. Elvezni akarja sokaig az unokajat azt mondta. :) Azota sem gyujtott ra pedig mar 16 honapos a kisfiam. Buszke vagyok nagyon ra. Mondjuk nem tudom, lehet az alkoholizmus kemenyebb dio... :(
2011. jún. 27. 16:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát igen, az alkoholizmus kicsit másabb!

Minden esetre egy próbát megér. Egyébként sem adnám oda ittas embernek a gyereket!

2011. jún. 27. 16:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elszomorítani, de az ilyet nem tudod leszoktatni. Az én anyósom is ilyen, eleinte úgy gondolkodtam én is, mint te. Egyszer ő vigyázott a fiamra 5 hónapos korában kb. 2 órát. Mentünk a gyerekért, nem voltak otthon. gondoltuk elmentek sétálni. Hívtuk a nagymamát, nem vette fel a telefont. Kérdeztük a szomszédtól, hogy nem tudja-e hova mentek. Azt mondta elmentek a kisboltba. Odamentünk, anyóspajti ült a kisbolt kerítésének a szélén, kezébe bor, tök részeg volt, mellette a babakocsiba volt a fiam. Én azóta nem viszem oda, és pláne nem hagyom ott. és ezt neki is mondtam, hogy többet ne számítson rá, hogy rábízzuk a gyerekünket, mert én nem merem otthagyni egy olyannal, aki lerészegedik a kisbaba mellett.

Amúgy van, hogy nem látjuk egy hónapig, nem is keres minket. Vannak jó napjai is, amikor átjön, teljesen beindul, nálunk takarít meg tök aranyos. Ez általában 2-3 napig tart, utána kezdődik minden előröl... :(

Bocs, hogy hosszú lett. :S

2011. jún. 27. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:

1. Nem,sajnos ettől nem fog leszokni. Aki rendszeresen iszik,az beteg,nem fogja tudni letenni,ha akarja akkor sem. De sajnos a többség nem is karja legbelül,csak várja a pillanatot,hogy mikor ihat újra.

2. Isten mentsen attól titeket,hogy úgy néz ki nem iszik,odaadod a gyerkőcöt,és míg ő van vele jól leissza magát,és valami baja lesz a gyermeknek.

2011. jún. 27. 20:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam hatni az apámra. Az első unokáját egy kezemen meg tudom számolni hányszor látta, és 4 hét múlva érkezik a kis tesó. Apámmal több mint fél éve nem beszéltem, mert megmondtam, hogy választania kell. A család, vagy a pia. Az ital mellett döntött. Anyuval válnak, velem nem tartja a kapcsolatot.

De ez már egy nagyon hosszú folyamat vége. Minden segítséget megkapott a családtól, nekem ráment az egészségem (folyamatos migrén, 13-as terhességi cukor az állandó stressz miatt), és most már eldöntöttem, hogy itt a vége. 15 év küzdelem után most már magamra is kell gondolnom, főleg, hogy itt vannak a gyerkőcök, és egy csodálatos férj, aki mindenben támogat.

2011. jún. 28. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!