Megzsarolni az unokával? Van akinél bejött?
Anyósom iszik sajnos. Mi most várjuk az első babánkat. Már régebben is megmondtam a férjemnek,hogy ha anyósom iszik, akkor nem adom oda neki a gyereket. Azokon a napokon,amikor nem iszik, persze,szívesen viheti, de ha iszik,akkor nem!
Leszoktathatom szerintetek így az italról? Vált már ez be valakinél?
Hú, hát ez nehéz ügy.
De hogy tudod előre, hogy adott napon ivott-e valamennyit, vagy netán a gyerek mellett iszik-e?
Szerintem alapvetően egy alkoholista csak akkor nem iszik, ha elmegy és kér orvosi segítséget. És van elég akarat hozzá.
Egyéb esetben meg megígéri, aztán a következő adandó alkalommal már el is felejti az ígéretét.
A férjednek kéne vele beszélni.
Én mindenestere nem adnám neki oda a gyereket addig, amíg radikálisan meg nem változik.
Addig láthatja, de csak otthon a babát.
Köszi!
Évek óta próbál rá hatni a férjem, sikertelenül. Én már igazából bele is törődtem,hogy ő ilyen, de arra gondoltam,hogy hátha az unoka kedvéért, legalább kevesebbet inna, még ha teljesen nemi is rakná le!
Ha ő iszik,akkor általában már reggel elkezdi, tehát akkor tudom,hogy ivott, nem adom oda. Ha egyszer észreveszem,hogy a gyerek mellett iszik, akkor soha többet nem viheti el!
Ugyanebben a cipőben járunk, csak még azzal megfejelve, hogy nekem apósom is iszik. Sajnos nagy az esélye, hogy nem fogja az unoka miatt abbahagyni, de ne legyen igazam. Apósom talán 2-3-szor, anyósom egy picivel többször látta az unokáját (14 hós a lányom), azok az alkalmak is puszta véletlenek voltak, mert pont kint voltunk sétálni, és összetalálkoztunk. Én sok reményt nem fűztem hozzá már terhesen sem, és mi megbeszéltük a férjemmel, hogy megpróbáljuk minél jobban leritkítani a velük való találkozást, mert ha mindketten berúgnak, akkor balhéznak is. (verekszenek, ordibálnak)
Ez az én tapasztalatom, sajna a pia nagy úr, és nagyon nagy elhatározás kell hozzá, hogy letegyék. :(
Köszi!
Hát igen, az alkoholizmus kicsit másabb!
Minden esetre egy próbát megér. Egyébként sem adnám oda ittas embernek a gyereket!
Nem akarlak elszomorítani, de az ilyet nem tudod leszoktatni. Az én anyósom is ilyen, eleinte úgy gondolkodtam én is, mint te. Egyszer ő vigyázott a fiamra 5 hónapos korában kb. 2 órát. Mentünk a gyerekért, nem voltak otthon. gondoltuk elmentek sétálni. Hívtuk a nagymamát, nem vette fel a telefont. Kérdeztük a szomszédtól, hogy nem tudja-e hova mentek. Azt mondta elmentek a kisboltba. Odamentünk, anyóspajti ült a kisbolt kerítésének a szélén, kezébe bor, tök részeg volt, mellette a babakocsiba volt a fiam. Én azóta nem viszem oda, és pláne nem hagyom ott. és ezt neki is mondtam, hogy többet ne számítson rá, hogy rábízzuk a gyerekünket, mert én nem merem otthagyni egy olyannal, aki lerészegedik a kisbaba mellett.
Amúgy van, hogy nem látjuk egy hónapig, nem is keres minket. Vannak jó napjai is, amikor átjön, teljesen beindul, nálunk takarít meg tök aranyos. Ez általában 2-3 napig tart, utána kezdődik minden előröl... :(
Bocs, hogy hosszú lett. :S
1. Nem,sajnos ettől nem fog leszokni. Aki rendszeresen iszik,az beteg,nem fogja tudni letenni,ha akarja akkor sem. De sajnos a többség nem is karja legbelül,csak várja a pillanatot,hogy mikor ihat újra.
2. Isten mentsen attól titeket,hogy úgy néz ki nem iszik,odaadod a gyerkőcöt,és míg ő van vele jól leissza magát,és valami baja lesz a gyermeknek.
Én nem tudtam hatni az apámra. Az első unokáját egy kezemen meg tudom számolni hányszor látta, és 4 hét múlva érkezik a kis tesó. Apámmal több mint fél éve nem beszéltem, mert megmondtam, hogy választania kell. A család, vagy a pia. Az ital mellett döntött. Anyuval válnak, velem nem tartja a kapcsolatot.
De ez már egy nagyon hosszú folyamat vége. Minden segítséget megkapott a családtól, nekem ráment az egészségem (folyamatos migrén, 13-as terhességi cukor az állandó stressz miatt), és most már eldöntöttem, hogy itt a vége. 15 év küzdelem után most már magamra is kell gondolnom, főleg, hogy itt vannak a gyerkőcök, és egy csodálatos férj, aki mindenben támogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!