Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyes nagyszülők miért nem...

Egyes nagyszülők miért nem tudnak foglalkozni az unokával? Nem érdekli Őket?

Figyelt kérdés

Apósomékhoz csak mi megyünk...ők sohasem jönnek át(pedig heti 2szer itt mennek el a házunk előtt) ...ha átmegyünk akkor is csak mi játszunk a gyerekkel, ők meg ülnek....egyszerűen nem értem hogy ennyire nem érdeklődnek az unoka után??

persze szóban nagyon nagyok...mondják hogy így úgy szeretlek/szeretünk picikénk de amúgy meg tettekkel abszolút nem bizonyítják :S

Van itt olyan akinek esetleg a saját anyja, apja viselkedik így a gyerekével? szülőként jól helyt álltak? mert csak arra tudok következtetni hogy szülőként sem lehettek túl aktívak...

anyósom amúgy nem a férjem anyukája...talán tőle nem is várom el hogy olyan aktív legyen...nah de apósom????

2011. máj. 2. 08:10
 1/6 A kérdező kommentje:

ja és tegnap anyós kijelentette milyen ördögfióka ez a gyerek....

15 hónapos, és meg sem akar állni, futkározik, minden érdekli...nah ezért már a világ legrosszabb gyereke lett :SSS komolyan mintha nekik nem lett volna ennyi idős gyerekük....bár volt neki is csak 6 hós korától bölcsibe járt és csak este, lefekvésre hozta haza uh el is hiszem h nem tudja milyen is egy 15 hós örökmozgó....

2011. máj. 2. 08:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk se tudom, hogy mi lesz. Az én szülei a keresztunokáikat imádták, imádják. Nagyon sokat játszottak foglalkoztak velük. Ezek alapján az igazi unokákkal nem hiszem, hogy nagy gondok lennének. Férjem családja lesz veszélyesebb. Ők már most kijelentették, hogy nagyon fogják szeretni, de nekik már nem hiszik hogy lesz türelmük hozzá. És valóban így is állnak a dolgokhoz. Tudomásul vettem. Tudom, hogy a kajával kapcsolatos kényeztetésben nem lesz hiány, de a játékban tuti. Mondjuk a fentiek alapján én annyira nem is várom már el.
2011. máj. 2. 08:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Az anyósom a nagyobbik gyereket (két és fél éves múlt) nagyjából 10-szer látta, a kicsit (9 hónapos) összesen háromszor. Messze lakik, az tény, de szeret utazni, ha a szektájába kell menni, vagy fürdőzni valahová, akkor simán felül a vonatra, mi hiába hívtuk meg karácsonykor is. Akkor látja a gyerekeket, ha mi elmegyünk hozzá.

Néha telefonál, de azt nem szokta megkérdezni, mi van a gyerekekkel. Ha kérdez, legfeljebb ennyi: hogy vagytok? De ha a válasz a "köszönöm, jól"-nál hosszabb, már nem hallgatja végig.

Nem is bánom. Anyumék szerencsére imádják mindkét csemetét, hetente többször találkozunk is velük, csak érdekesség, hogy a nagyobbik gyerek nem is tudja, hogy két nagyszülője van.

2011. máj. 2. 08:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát szinte szóról szóra ugyanez a helyzet nálunk is...

Egy városban lakunk, de elég lagymatag a lelkesedésük, csak szóban megy a nagy imádat.Engem különösebben nem is becsülnek, pedig soha nem bántottam őket.

És ami még durvább, hogy közben az én szüleim meg vannak veszve az unokájukért (pedig itt is, ott is első unoka), akkor lennének csak boldogok, ha mindennap látnák.

természetesen ez a különbség az anyagi segítségben is megmutatkozik. hát mit ne mondjak, ég és föld...

én meg nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel.

2011. máj. 2. 09:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Apukám szülőként tökéletes volt. Fürdetett, pelenkázott, öltöztetett, ringatott, mindent megtett, amire csak egy pici baba vágyik. Most 2 hónapos a kislányom, kb. hetente 1-szer látogat meg minket úgy, hogy 2 házzal lakik odébb, mint mi. (Én azért nem megyek, mert az egész ház cigarettától bűzös.)

Naponta többször jár erre, a kutyát megsimogatja a kerítésnél, de a gyerekhez nem jön be...

Nem mondom, rosszul esik nagyon. De ő ilyen, próbálom elfogadni.Pedig szereti a gyerekeket, a gyerekek is őt. Majd ha már nagyobb lesz a picúr, biztosan jól el tudnak majd játszani, mert általában aput azok a gyerekek imádják, akikkel már lehet rendesen játszani.

2011. máj. 2. 09:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom eddig egyszer látta a babámat, apósom még egyszer sem, pedig jövő héten lesz 4 hónapos! Nagyon rosszul esik, nem tagadom, mikor tőlünk 10 km-re laknak, de próbálok nem törődni vele. Mindig azt mondom, ők veszítenek, nem a gyerek, aki azt sem tudja, hogy van másik mamája és papája is... Szerintem, ha ennyire nem érdekli őket a gyerek, te se vidd át, vagy csak ritkán. Ami nem megy, azt kár erőltetni. Érzelmileg fogyatékosok. :(
2011. máj. 2. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!