Nál@tok segítenek a nagyszülők?
Mi annak idején folyamatosan le voltunk passzolva nagy szülőkhöz. Most szülő lettem én is és "kedves" szüleim, a (gyermekek nagyszülei) szinte nullát segítenek. Hihetetlen aktív életet élnek nyugdíjasként, utaznak mindenhova, de a gyereket jó ha havi 2x elvállalja.
Másnál is így van? Vagy csak ez nálunk ilyen?
most ne sértődj meg.
de ha titeket is lepasszoltak miből gondoltad hogy majd megváltozik a helyzet.
amúgy anyósom sem kapkodja halálra magát.
legutóbb mikor elvittem hozzá a lányom mert már őszerinte olyan rég volt ott,elment templomba a gyereket meg elvitte addig a dédihez.aztán megkaptam hogy alig látja.
de ide nem jön soha csak mi vigyük.
Anyósék az ország másik végében laknak, így ők kilőve. Amikor ott vagyunk, felajánlják ugyan, hogy menjünk el nyugodtan valahová, de velük nem hagyjuk ott a kicsit. Mindketten közel vannak a 80-hoz, már nem éppen a legfürgébbek. Amint felemelik a bébit, azonnal le kell vele ülniük. Szóval nem nagyon tudnának sajnos vigyázni rá.
Anyukám sajnos már nincs velünk, nem is ismerte az unokáját.
Apukám itt lakik 2 háznyira, de soha semmiben nem segít. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vigyázott a babára, akkor ráadásul még pici volt (2-3 hónapos), így inkább csak az álmát őrizte. Aztán kb. 4 hónapos korától nem törődik velünk, max. havonta egyszer látjuk.
"...ha titeket is lepasszoltak miből gondoltad hogy majd megváltozik a helyzet. ..."
Empátiában reménykedtem, de úgy tűnik hiába.
Nekem úgy tűnik azért is van ez, mert iszonyú aktívak és folyamatosan csinálnak programot maguknak. Ha kérdezem, hogy vállalják-e, akkor megkapom, hogy nem, mert hát ilyen klub, meg olyan klubba "kell" menniük. :(
te kezdted így a kérdést hogy le voltál "passzolva"
most akkor haragszol-neheztelsz a szüleidre vagy örülsz hogy aktívak. de mikor kéne a segítség sehol semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!