Nál@tok segítenek a nagyszülők?
Mi annak idején folyamatosan le voltunk passzolva nagy szülőkhöz. Most szülő lettem én is és "kedves" szüleim, a (gyermekek nagyszülei) szinte nullát segítenek. Hihetetlen aktív életet élnek nyugdíjasként, utaznak mindenhova, de a gyereket jó ha havi 2x elvállalja.
Másnál is így van? Vagy csak ez nálunk ilyen?
Köszönöm a válaszokat elég vegyes lett a kép.
Ment mindenkinek a zöld kéz. :)
"..most akkor haragszol-neheztelsz a szüleidre vagy örülsz hogy aktívak. de mikor kéne a segítség sehol semmi...."
Neheztelek, mert heti egy nap azért szükség lenne a segítségre. Ők is tudhatják ezt hiszen anno lepasszoltak minket, pedig én tized annyit se kérnék tőlük, mint anno ők elvártak.
Csak egy kis segítség, ennyi. A 4 éves gyerek az egyik napapát idegenként kezeli, alig ismeri meg. :(
Csak kíváncsi voltam, hogy ez nálunk jött így össze vagy általános jelenség. (A baráti körben nem igen van más szülő még)
Igen, amikor csak tehetik - mivel még dolgoznak.
Párom szülei gyakrabban jelentkeznek az unokáért, mert nekik olyan a meló, hogy itthon már csak a szokásos teendők vannak.
Az én szüleim sajnos ritkábban tudják elvállani, pedig nagyon szeretnének több időt tölteni vele. De anyukám munkája nem engedi. :-(
nálunk is így volt ahogy nálatok, hétvégén, szünetekben a nagymamámnál voltam :) imádtam ott lenni :)
anyukám meg alig látja az unokáját, talán 2x jött azért, hogy őt megnézze :/
apukám nagyon sokat segít, heti 1x ha elaludt a gyerkőc, elmehetünk kicsit itthonról, 1-2 órára :) ez mondjuk többnyire nagybevásárlás :D
anyósomék segítenek ha kérdem, de nekem meg pont ezzel van a bajom :( mert nem lepasszolni akarom a fiamat, minden megoldok én egyedül is, azért viszem el mert szeret ott lenni. hiányzik, hogy kérjék :( mondjuk tényleg örülnek nekünk csak nekem ez a kattanásom, hogy nehogy másokat terheljek, így meg nehéz :)
Én értem mire gondol a kérdező a "lepasszolás" kapcsán. Én is minden 2. hétvégét a nagyszüleimnél töltöttem míg kicsi voltam. Sokszor a nagymamám jött értem kisiskolás koromban és a délutánt, míg a szüleim haza nem értek, együtt töltöttük. (segített a leckében, ilyenek)
Nekem is rosszul esne, ha a szüleim ilyen nagy segítséget úgy köszönnének meg a szüleiknek, hogy cserébe még kérés ellenére is inkább nyaralnának.
Vagyis megértelek. Ennek magától kéne működni. De ha már nem, akkor ne félj hangot adni a kéréseidnek továbbra sem.
Nem, nem segítenek, de nem is bánom, nem is szeretném ha segítenének. Megvan az az egészséges,hetente, kéthetente találkozunk, beszélgetünk, unokázunk kapcsolat és ennyi bőőőőőven elég. Pedig jó viszonyba vagyok mindenkivel, de ha bármi van, azt a férjemmel megoldjuk.
Nem várok el segítséget mert nekik is megvan a maguk élete, munkája, hétköznapi problémáik.
Iegn.
Fizikilag és anygila is.
Anyámékkal minden hétközap találkozom, vagyis ők jönnek ide dolgozni, ahol mi lakunk, úgyhogy f10ésf4 között gyakorlatilag itt vanna ház másik végében ott van az üzlet)Bárhova el tudok szaldni, ah nem akrom a kicsit vinni.
A másik nagyszülőkhöz hétvégente megyüöünk, de bármikor lehet rájuk is számítani
A fiamat-ő már nagyobb-vizsik minden nyáron nyaralni, msot szilevszetrkor is mennek Erdélybe, ha valami prgram van 7végén , csak átvisszük a 2 gyereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!