Január 1-től, ha elveszik a 8 órásoktól a GYES-t a nagyi mehet gyesre a bölcsis unokával? Nem egy helyen lakunk, és leszázalékolt nyugdíjas a nagyi. Férjem is és én is 8 órában dolgozunk.
HA a gyerek bölcsibe jár akkor miért járna GYES a nagyinak?
HA a nagyi vigyáz a ygerekre akkor jogos lenne
Bocsi az offért, de ez már biztos? Mert mindenki olyan tárgyilagosan beszél róla, nem úgy hogy lehet.
Én még sehol nem hallottam biztosra, hogy januártól nem lehet majd 8 órában dolgozni gyes mellett. Vagy lemaradtam valamiről?
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nem mehet a nagyi ilyen formában gyesre az unokával.
Második vagyok:
Nem értem, hogy miért lettem lepontozva, aki nem hiszi, hogy igaz, amit írtam, annak ajánlom figyelmébe a MÁK honlapját:
"Nem jár gyermekgondozási segély a nagyszülőnek, ha
* a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el. A gyermekgondozási segélyre való jogosultságot nem érinti, ha a napközbeni ellátást biztosító intézményben elhelyezett gyermek 3 évesnél idősebb, és az intézményi elhelyezés a napi 5 órás időtartamot nem haladja meg."
Utolsónak:
Nem kell, hogy egy lakcímen legyetek, csak nyilatkozni kell róla, hogy a szülő háztartásában neveli, gondozza a gyereket a nagyszülő.
Erről a kérdésemről mit gondoltok?
"Nagyszülői gyes-nél mehet csaná-ba a 2,5 éves gyerekünk napközbenb pár órára?
Azt szeretném megkérdezni most, hogy ha betegállományban vagyok veszélyeztetett terhesség miatt és anyukám segít a 2,5 éves fiammal a napi teendőkben és ezért ő igényli a gyes-t, akkor a 2,5 éves fiamat, úgy, hogy a nagyija igényli utána a gyest, beirathatjuk-e csanába vagy magánbölcsibe heti 3 alkalomra 8-tól 13 óráig, hogy legyen gyerekek között ( nagyon igényli a gyerek társaságot) vagy nem, mert akkor még fizetjük is a díjat a csanába vagy bölcsibe, de még a gyes sem jár? Ha menne ebbe a csanába, magánbölcsibe játszani, akkor jár a gyes vagy nem szerintetek?
Annyira látszik rajta, hogy most, hogy a játszón szinte senki nincs és rossz az idő is hiányoznak neki a gyerekek.
Találtam egy ilyet, ezért merült fel a kérdés:
"Ha a gyest nagyszülőnek folyósítják, a gyermeket 3 éves kora előtt nem lehet elhelyezni intézményben. A gyermek 3 éves kora után napi 5 órában helyezhető el intézményben."
Ez intézménynek számít gyes szemponból? Gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény? Vagy csak az állami bölcsik lennének azok, ahova nem járhat, ami nincs is nálunk, ameddig a szem ellát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!