GYED? GYES? TGYÁS? Járna-e az alábbi esetben?
Figyelt kérdés
Babám 2010 augusztus végén született.Előtte egy balesetből kifolyólag 1.5 évig táppénzen voltam.Nem tervezett baba,készültem vissza dolgozni,a szabadság alatt derült ki,hogy "úton" van.Így a szabadságról táppénzre kerültem ismét veszélyeztetett terhesként.Jelenleg GYED-en vagyok 2012.aug.-ig.Elgondolkodtunk egy 2.babán(csak gondolat szintjén van a dolog,még sok mindentől függ,hogy bevállaljuk-e),de fogalmam sincs,hogy milyen és mennyi ellátást kapnék,ha mondjuk addig teherbe esnék.Valaki tudna segíteni?Nem értek hozzá,a munkahelyemen meg nem igazán segítenek.Szeretnék tisztán látni.Nem éhezünk,normálisan élünk,de számít minden Ft.2011. okt. 28. 15:22
1/2 anonim válasza:
Amennyiben él a munkaviszony, úgy újra járnak majd a juttatások.
Az összegüket meg mindig az alapján számolják, hogy az igénylést megelőző évben melyik ellátást kaptad nagyobbrészt. Ha gyed, tgyás, táppénz volt, akkor a gyed alapja az a jövedelem lesz, amiből az utolsó ellátást számolták.
A tgyás alapja meg mindenképp a minimálbér kétszerese, vagy ha a jövedelmed ennél kevesebb, akkor az.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!A munkaviszonyom természetesen él.A terhesség előtt baleseti táppénzen voltam,aztán már a bentlévő szabijaimat töltöttem.Amikor kiderült a terhesség a munkaköröm miatt küldtek ismét táppénzre a szabadság lejárta után.Én még dolgoztam volna néhány hónapot,de nem tudtak olyan munkakört biztosítani ahol megtehettem volna.Mégegyszer köszönöm!
2011. nov. 1. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!