Tgyás, gyed kérdés második baba születése után. Ha 10 hónapig gyesen voltam és novembertől kiveszem a bent lévő szabikat aztán 3 hónapig táppénzen leszek, és 2012 áprilisban születik a baba mi után számolják az ellátásokat?
Bizony.
Mivel azért nem volt 180 bérezett napod, mert nagyobbrészt gyesen voltál, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.
A tgyás alapja meg max. a minimálbér kétszerese lehet, de mivel kiveszed a szabikat, így a tényleges béred alapján fogják megállapítani. (vagyis azután a 3 hónap után, amíg szabin leszel)
Nem ijesztgetés, hanem jogszabály.
Örülök, hogy ennyire nagy rajongója vagy szakbarbárnak, de azért mondd ő is butaságokat.
Eb törvény 48§. 2-5 bekezdés, olvasgasd. Nem én találtam ki, le van írva fehéren feketén, hogy az IGÉNYLÉST megelőző évet nézik! Akkor nézik a szülés előtti időszakot IS, ha van 180 BÉREZETT nap! NEM 180 AKÁRMILYEN NAP.
A tgyás NEM számít bérezett napnak, SŐT a táppénz sem.
Igy bármennyire is rossz a hír, de a kérdezőnek az igénylést megelőző évben nem lesz 180 bérezett napja, és ennek oka a gyes, így minimálbér után állapítanak gyedet.
De kívánom, ne legyen igazam. Sajna lesz, de nekem mindegy, ki mit hisz.
Oké, még egy kérdés:)
Leírnád, egész pontosan mettől meddig voltál gyeden, mettől meddig gyesen, majd táppénzen? Utána kiszámolom:)
Jaj, köszönöm!
Február 19-ig voltam gyeden utána gyesen július 11-ig majd szabadságon szeptember 13-ig. Ezután táppénz december 18-ig és december 19-tól igényelhetem a Tgyás-t mert január 15-re vagyok kiírva szülni.
És én is kérdezném még, hogy a Tgyásomat a fizumból fogják számolni ha idén igényelem,ugye? Tavaly végig gyeden voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!