Miért hisztiznek a ballibsik hogyha szembesítem őket a tényekkel?
Akkor gyere, matekozzunk egyet! Az előbb találtam, érdekel a véleményed!
BMW X5 xDrive 40i listaár (bruttó): 20 084 000 Ft. (forrás: bmw.hu, 2019. 05. 10.)
BMW X5 xDrive 40i hossza: 4992 mm (forrás: bmw.hu, 2019. 05. 10.)
Mészáros Lőrinc által építendő vasúti pálya hossza: 160 km (forrás: portfolio.hu)
Mészáros Lőrinc által építendő vasúti pálya ára: 750 000 000 000 Ft. (hétszázötven-milliárd forint) (forrás: index.hu)
160 km = 160 000 méter = 16 000 000 centiméter = 160 000 000 milliméter
160 000 000 milliméter osztva 4992 miliméterrel egyenlő kb. 32 051.3,
azaz 32 052 darab BMW X5 xDrive 40i hosszúságú az építendő vasútvonal.
32 052 darab BMW X5 xDrive 40i ára mindössze 643 732 368 000 Ft. (hatszáznegyvenhárom-milliárd hétszázharminckettő-millió háromszázhatvannyolcezer forint), azaz
ha Mészáros Lőrinc vasúti sínek helyett csak BMW X5-ösökből rakná ki az építendő vasúti pályát, az 106 milliárd forinttal lenne olcsóbb.
Szerinted ez rendben van, illetve, bárhol máshol Európában van ilyen? Mert ha találsz nekem egy cikket az elmúlt tíz évből, ekkora mértékű korrupcióról, amit retorzió nélkül elkövethetett egy vállalkozó, aki történetesen a miniszterelnök legjobb gyerekkori barátja, úgy, hogy abba nem bukott bele a regnáló kormány, akkor lesz*pom magam a Kossuth tér közepén.
Hát, akkor ne nyomozz. Komolyan, annyira szeretlek titeket: állítotok valamit, és semmilyen bizonyítékot, forrást nem mellékeltek. Dobálózhat nektek az ember statisztikákkal, tanulmányokkal, nem, ti eldöntöttétek, miben akartok hinni, és nem fogadtok el semmilyen egyéb érvet.
Tudod mit? Most untam meg ezt a dolgot. Egy időben még hittem, hogy lehet párbeszéd jobb és baloldal között, de szemlátomást nem, nem lehet, mert nektek csak ez számít. Legyetek boldogok. Nekem úgyis mindegy már; fél lábbal már így is külföldön vagyok, és amint lehet, húzok el innen, mert inkább élek együtt ötmillió migránssal, mint ötmillió fideszessel. És ne vegyétek észre a nyílvánvalót: a kormány elérte, hogy Magyarország egy vicc, az összes EU-s országban amolyan fucsálló undorral tekintenek rá, mint ha valami különös betegségben szenvedne. De hát nektek ez kell, nem? Nem erről szól az ország történelme? Polgárság nem kellett; azok, akik polgárok voltak, szinte mind a svábok vagy a zsidóság közül kerültek ki, amíg a magyar túrta a földet, ivott, zsugázott, és közben azon kesergett, hogy a másiknak ott miért jó. Nem erről szól a huszadik századi történelmünk is? Egymás feljelentgetése, viceházmesterek, besúgók, persze közben a nagy melldöngetés, hogy magyar sggbe magyar lófszt, meg, hogy mi mennyire kultúrnép vagyunk. Hát nem vagyunk, olyanok vagyunk, mint a Győzike, amikor bement az operabálba. Magyarország az a részeg ismerős, aki bezuhan az elegáns fogadás közepére, rászrik az asztalra, majd megsértődik és puffog, amikor kidobják onnan. Márai (a nagy jobboldali Márai, bezony) is megírta: ennek az országnak az a baja, hogy senki nem magyarázta el neki, mekkora igazából.
És tudod mi a legjobb? Hogy az olyanok, mint Te itt maradnak. Örüljetek csak magatoknak, szabadságharcoljatok az EU-val, Brüsszellel, a bevándorlókkal, akárkivel; le vagytok ti ejtve magasról. Csak aztán ne csodálkozzatok, ha azon kapjátok magatokat, hogy elöregszik a társadalom, mert a fiatalok tömegével menekülnek külföldre, el ettől az elmebaj elől. Majd akkor ne legyen megint a nagy feleszmélés, meg az egymásra mutogatás, mint a kilencvenes években volt, hogy azok nem mi voltunk, az oroszok voltak; mert Ti vagytok azok, Ti teszitek ezt magatokkal, és ami a legjobb: meg is érdemlitek egymást. Legyetek boldogok, az utolsó meg majd oltsa le a villanyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!