Orbán Viktor fog még segíteni továbbra is az embereken a választásokig?
Én már sok jót kaptam tőle az elmúlt 3 évben, csökkent az adóm, kevesebb most a rezsim, forintosítani tudtam a devizahitelem, annak meg folyamatosan csökken a törlesztőrészlete azóta is, stb. Még vagy 1000 érvet lehetne sorolni, de gondolom ezt már mindenki tudja. Azt viszont nem tudom, hogy mi jó jöhet még a következő 1 évben?
Mindenesetre már az eddigieket is KÖSZÖNÖM VIKTOR!
"Oroszországot az egykulcsos adórendszer iskolapéldájaként szokásos emlegetni. A nagyhatalom 2001-ben vezette be az egységesen 13 százalékos adókulcsot a korábbi 12, 20, illetve 30 százalékos kulcs helyett.
Az adókönnyítés elsődleges oka az volt, hogy a 90-es években a kormányzat képtelen volt beszedni az adókat, s ez 1998-ban súlyos pénzügyi válsághoz vezetett. Ebben az évben a legnagyobb vállalatok adókötelezettségüknek mindössze 8 százalékát fizették be pénzben; további 63 százalékot természetben róttak le, a fennmaradó 29-ről pedig egyszerűen elfeledkeztek. A kormányzat 2001-ben döntött, radikálisan csökkenti a magasabb jövedelműek adóterhét, és a korábbihoz képest csak minimálisan növeli az alacsony keresetűek terhét. Közgazdászok szerint az egykulcsos adó önmagában nem hozta volna meg a várt eredményt, ehhez az kellett, hogy jelentősen szigorodjon az adóellenőrzés. Mindezek együttes hatására az első évben 26, a következő évben 24,6, és még a harmadik évben is 15,2 százalékkal nőtt az szja-bevétel. A kutatások azt mutatják, hogy a növekedés nagy része abból származott, hogy kevesebb jövedelmet titkoltak el az adózók, és nem abból, hogy az alacsonyabb kulcsok hatására többet dolgoztak. Az orosz tapasztalat rámutat egy fontos összefüggésre: az alacsony és egykulcsos adó jelentősen növelheti az adózás hatékonyságát egy olyan gazdaságban, amelyben a központi hatalom képtelen beszedni a magasabb adókat"
Szerintem az Áder, a Kövér írta ki a kérdést!
(Hacsak nem a Simicska!
Rezsi csökkentésen jó nevettem.
A gáz árát csökkentette 10 %-al.
De a fűtőértékét is!
Csökkent az adód. Már ebből tudni, hogy nem létminimumot keresel. Inkább nagyon jó a fizetésed.
Csökken a törlesztő részlet. Hosszabb távon fizetsz kevesebbet, azaz, még többet fogsz fizetni, hosszabb távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!